Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

A.S.C.O. i-a premiat pe voluntarii care activează în domeniul social

De 1 Martie

A.S.C.O. i-a premiat pe voluntarii care activează în domeniul social

Miercuri, 1 Martie 2017, în sala Traian Moşoiu a Primăriei Municipiului Oradea, Administraţia Socială Comunitară Oradea a organizat a V-a ediţie a Galei voluntarilor din domeniul social.

La eveniment au participat 100 de persoane, voluntari în domeniul social, reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale din Municipiul Oradea şi reprezentanţi ai instituţiilor publice, pentru a le recunoaşte voluntarilor contribuţia la creşterea calităţii vieţii orădenilor şi pentru a le evidenţia sprijinul oferit comunităţii din care fac parte.
Gala voluntarilor din domeniul social are ca scop principal promovarea celor care îşi dedică o mare parte din timpul lor pentru a veni în sprijinul celor aflați în nevoie.
În deschiderea evenimentului, directorul ASCO, Arina Moş, a precizat: ,,Vă spun tuturor bun venit la cel mai frumos și cel mai de suflet eveniment al instituției noastre. Valoarea voluntariatului, pentru că despre asta vorbim în această seară, este certă și indiscutabilă, iar recunoașterea ei justă în societatea noastră devine o chestiune de timp, în cele din urmă. Gala voluntarilor din domeniul social reprezintă momentul în care administrația publică locală subliniază și recunoaște rolul important pe care voluntarii noștri îl au la creșterea calității vieții orădenilor aflați în nevoie. De asemenea, ne propunem să evidențiem sprijinul oferit comunității noastre de către organizațiile neguvernamentale care își desfășoară activitatea în Municipiul Oradea. Vorbim despre responsabilitate socială, iar d-voastră, pentru noi, sunteți modele demne de urmat. Vă mulțumim pentru exemplul pe care îl dați în comunitatea din care faceți parte!"
A mulţumit de asemenea întregii echipe care s-a implicat în organizarea Galei şi a salutat prezenţa viceprimarului Florin Birta, mulţumindu-i pentru sprijinul acordat şi implicarea în rezolvarea problemelor sociale cu care se confruntă Municipiul Oradea.
A salutat, de asemenea, prezenţa invitatului special, dl. Kevin Hoy, preşedintele Asociaţiei Smiles, alături de care, în urmă cu trei ani, ASCO a iniţiat un proiect îndrăzneţ, greu dar frumos, Centrul de reintegrare socială de pe Str. Vămii.
Dl. viceprimar Florin Birta a spus: ,,Mulțumesc Administrației Sociale Comunitare Oradea pentru organizarea acestei gale, iar dacă organizarea acestui eveniment coincide cu data de 1 Martie, doresc să vă urez tuturor o primăvară frumoasă, viață lungă cu sănătate, pentru că noi, toți, comunitatea orădeană,  are nevoie de d-voastră.  Gala voluntarilor este într-adevăr o gală a excelenței, în cadrul căreia sunt premiați voluntarii ONG-urilor partenere Primăriei și Administrației Sociale Comunitare Oradea. Vă mulțumesc în numele Primăriei Oradea pentru tot ce faceți pentru orașul nostru și vă asigur de tot sprijinul nostru în continuare. Mă bucur din suflet să fiu prezent în această seară alături de d-voastră".
Directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bihor, dl. Puia Lucian Călin, prezent la eveniment, a adăugat:  ,,Prin ceea ce face instituția Administrației Sociale Comunitare Oradea arată că nu a uitat ceea ce ne spune Biblia: ,,Să îți iubești aproapele ca pe tine însuți". Prin aceste fapte, d-voastră și voluntarii aici prezenți vă arătați frumusețea sufletului. E bine cu toții să dăm din bucățica noastră și celor aflați în nevoie, celor aflați în suferință. Vă doresc tuturor o primăvară minunată!"
În cadrul evenimentului, au fost acordate premii voluntarilor care s-au înscris în competiţie, pentru Cel mai bun voluntar, din cadrul a 15 asociaţii şi fundaţii, astfel: de la Fundaţia Hospice Emanuel - dna. Claudia Chiş, Asociaţia Româno-Germană Alsterdorf  - dl.Hambaraş Simion, Asociaţia Down Oradea România - dna. Smarandiţa Raicu, Fundaţia People to People - dna. Cristina Ciuciu, Fundaţia de Scleroză Multiplă - dna. Florica Sălăjan, Asociaţia S.O.S Autism - dna. Crăciun Ana-Maria, Fundaţia Amia Suflet de Copil - dna. Adriana Bot, Fundaţia Ruhama - dl. Marin Codrin Laurenţiu, Fundaţia Consistoria Efrem Beniamin -  dna. Hering Maria, Asociaţia Naţională a Surzilor din România - dl. Palotai Ioan, Uniunea Femeilor Oradea - dna. Pop Ana Angela.
Voluntarii Campaniei ,,Singuri acasă - ai grijă de copiii tăi oriunde te afli!" sunt: dr. Anca Frăţilă, medic şcolar specializat în psihiatrie infantilă şi dl. Aron Eric Christian, preşedintele Asociaţiei Trend`art Oradea -  companie teatrală independentă.
Voluntarii Administraţiei Sociale Comunitare Oradea sunt dansatorii din Botean, coordonaţi de dna.Aurelia Sălăjan.
O primăvară frumoasă, tuturor!
Consuella Govor

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 21:41:36 Ora de vară a Europei de Est