Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 februarie 2024

Statul plătește suplimentar 56 de universități de stat și particulare, în acest an, ca să formeze peste 32 de mii de viitori profesori. Cea mai mare creștere față de anul universitar precedent e la Universitatea din Oradea – 700 de locuri în plus

În anul universitar 2023-2024, statul vrea să formeze peste 32.200 de studenți care ar putea să devină profesori, potrivit datelor din ordinul ministrului Educației nr. 6.234/2023. Este vorba despre ordinul prin care a fost aprobată lista universităților cu programe de formare psihopedagogică. Numărul locurilor a crescut cu aproape 20% față de anul trecut, cu mențiunea că anul trecut în listă nu figura numărul de locuri pentru o serie de universități, iar o universitate particulară este nouă pe această listă – Universitatea „Tibiscus” din Timișoara, care primește 100 de locuri.
Amintim că 56 de universități vor organiza programe de formare psihopedagogică pentru profesori, în anul universitar 2023-2024. Acest lucru înseamnă că pot fi școlarizați 32.250 de studenți care vor să devină profesori.

În anul universitar 2023-2024, la fel ca în fiecare an, universitățile cu cei mai mulți studenți care pot fi școlarizați sunt următoarele:

Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca – 3.500;
Universitatea din București – 3.000;
Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași – 2.400;
Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București – 1.600;
Universitatea din Craiova – 1.500;
Universitatea din Oradea – 1.500;
Universitatea de Vest din Timișoara – 1.500;
Universitatea „Transilvania” din Brașov – 1.100;
Academia de Studii Economice din București – 1.000;
Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu – 1.000;
Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava – 1.000;
În anul universitar 2022-2023, numărul maxim de studenți care au putut fi școlarizați a fost de 26.880. Creșterea cu 5.370 de studenți este influențată de faptul că pe lista de anul trecut în dreptul a 6 universități era afișat „N/A”. Dacă aceste 6 universități și-a menținut cifra de școlarizare pentru modulul psihopedagogic, atunci noutățile ar fi doar în dreptul Universității Tehnice de Construcți București, care primește 50 de locuri în plus, la Univeristatea din Oradea, care are o creștere de 700 de locuri și la Universitatea din Petroșani – 30 de locuri în plus.

Regulile de finanțare pentru universități prevăd că pentru un student la licență, care urmează modulul de pregătire pedagogică, instituția de învățământ primește cu 16% din alocația pentru finanțarea de bază pe student echivalent unitar mai mult decât pentru un student care nu urmează acest modul. Pentru un student la master, care urmează de regula modului II pedagogic, finanțarea este cu 32% peste alocația pentru finanțarea de bază pe student echivalent unitar.

Programul de educație financiară “Piața de capital”

Junior Achievement România lansează, astăzi, în Oradea

Programul de educație financiară “Piața de capital”

Asociația Junior Achievement România organizează, astăzi, joi, 30 octombrie 2008, la Oradea, evenimentul „JA in a Day”, în colaborare cu Colegiul Tehnic “Mihai Viteazul” și Universitatea din Oradea.

 Agenda cuprinde: conferința „Piața de capital”,  în parteneriat cu Bursa de Valori București și compania Vanguard.
Scopul acestei conferințe este familiarizarea profesorilor, elevilor de liceu și a studenților cu mecanismele pieței de capital din România. Pe lângă sesiunile informative susținute de reprezentanți ai Bursei de Valori București și Vanguard, în cadrul conferinței, va fi lansat programul Junior Achievement de educație financiară „Piața de capital” și vor fi prezentate manualul elevului și cel al studentului, ghidul profesorului și al consultantului și competiția de tranzacționare bursieră online pentru elevi și studenți.
Conferința este programată la Colegiul Tehnic “Mihai Viteazul” din Oradea, astăzi, joi, 30 octombrie 2008, între orele 10.00 și 13.00. Participarea se face pe baza înscrierii la eveniment pe site-ul nostru la adresa: http://www.jaromania.org/profesori/pagini/noutati-1
Studenții și elevii care participă trebuie să-și creeze cont pe www.jaromania.org și apoi să intre în secțiunea evenimente și să marcheze participarea.
Workshop JA - elevi de liceu, tema: “Simulări economice și financiare JARomania”;
Workshop pentru profesorii de educație antreprenorială, economie, matematică și informatică - Educația economică prin programele Junior Achievement România, metode „learning by doing” .
Mulțumim Inspectoratului Școlar al județului Bihor, Colegiului Tehnic “Mihai Viteazul” din Oradea și tuturor instituțiilor școlare din Oradea, pentru susținerea permanentă a educației economice prin programele Junior Achievement România.
Pentru informații suplimentare, vă rugăm să accesați sau să ne contactați la telefon 0730/ 330. 880 / 0730/ 330. 881 sau prin e-mail la luiza.c@jaromania.org  respectiv daniela.s@jaromania.org
Agenda manifestării
1. Între orele 10.00 și 13.00 - Lansarea programului “Piața de capital”, la Colegiul Tehnic “Mihai Viteazul”, Oradea
Din partea echipei de proiect vor lua cuvântul: Oana Năstase – director marketing și Iulian Lupu – expert financiar-bancar, ambii reprezentând Bursa de Valori București, Andreas Nichilciuc – specialist vânzări și educație, Vanguard
2. Între orele 14.00 și 15.00 - Workshop JA -  studenți și elevi de liceu, la Colegiul Tehnic “Mihai Viteazul”, Oradea; tema: “Simulări economice și financiare JARomania”.
3. Între orele 17.00 și 18.30 - Training JA - profesori de liceu, la Colegiul Tehnic “Mihai Viteazul”, Oradea; tema: “Educația economică prin programele Junior Achievement - metodele “learning by doing”.
Înscrierea la eveniment se face prin: 1. Creare cont pe www.jaromania.org în funcție de profil (elev/student/profesor). După validare, intrați la secțiunea Evenimente și marcați căsuța pentru înscriere la eveniment.
2. Dacă aveți deja cont pe www.jaromania.org, vă invităm să vă autentificați, să intrați la secțiunea Evenimente și să marcați căsuța pentru înscriere eveniment. Dacă înscrierea a fost reușită veți avea înregistrat evenimentul în secțiunea Evenimentele mele
Manifestarea se va desfășura și la
Universitatea Oradea
1. Între orele14.30 și 15.00 - Programele și competițiile Junior Achievement pentru studenți
2. Între orele 15.00 și 16.30 - Lansarea programului “Piața de capital”; prilej cu care vor lua cuvântul: Oana Năstase – director marketing și Iulian Lupu – expert financiar-bancar, ambii reprezentând Bursa de Valori București, Andreas Nichilciuc – specialist vânzări și educație, Vanguard.
Înscrierea la eveniment se face prin: 1. Creare cont pe www.jaromania.org , în funcție de profil (student/profesor). După validare, intrați la secțiunea Evenimente și marcați căsuța pentru înscriere la eveniment.
2. Dacă aveți cont pe www.jaromania.org, vă invităm să vă autentificați, să intrați la secțiunea Evenimente și să marcați căsuța pentru înscriere eveniment. Dacă înscrierea a fost reușită, veți avea înregistrat evenimentul în secțiunea Evenimentele mele.
Despre Junior Achievement România
JA România s-a constituit în 1993 ca asociație non-profit, având ca misiune dezvoltarea programelor JA de educație economică și antreprenorială în România și este membră a Junior Achievement Worldwide, USA www.ja.org
Junior Achievement-Young Entreprise, Europe www.ja-ye.org
Ștefania Eugenia POPP

Trimite email
joi, 28 martie 2024, 21:33:29 Ora standard a Europei de Est