Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 noiembrie 2021

1.Ziua de 29 noiembrie, luni, este zi liberă în sistemul public – hotărârea a fost publicată în Monitorul Oficial / Elevii, copiii, studenții și profesorii din școlile, grădinițele și universitățile publice vor avea o perioadă de cinci zile libere
Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că Guvernul va aproba în ședința de azi declararea zilei de 29 noiembrie ca zi nelucrătoare în sistemul public. Elevii și profesorii nu vor mai merge la ore pe 29 noiembrie, având astfel trei zile fără școală în intervalul 29 noiembrie – 1 decembrie. La acestea se adaugă weekendul, iar perioada de zilele libere este astfel de cinci zile. Revenirea la școală ar urma să aibă loc joi, pe 2 decembrie 2021. Hotărârea de Guvern se aplică în toate instituțiile publice, deci și în universitățile de stat.
„Pe data de 29 va fi zi liberă”, a anunțat Ciucă la începutul ședinței de Guvern.

2. Nivelul „catastrofal” al studenților, reducerea numărului de ore de curs și frauda masivă de la examenele online, criticate de un profesor de la o universitate din Franța
Un profesor de drept public ce predă la Université de Bretagne Occidentale (U.B.O.) a criticat într-un e-mail intern nivelul studenților și decizia scăderii numărului de ore, informează lefigaro.fr. Lectorul și-a descris studenții ca fiind nepregătiți, susține că au un nivel ,,catastrofal” și vorbește despre existența unei fraude masive nepedepsite.
Cadrul didactic, Erwan Le Cornec, avertizează în e-mail că universitatea U.B.O. va deveni o variantă de rezervă a absolvenților de liceu, dacă aceștia nu intră unde își doresc. Un alt aspect menționat de profesor se referă la fraudarea examenelor, dacă acestea sunt organizate la distanță: „în plus, putem trișa dacă, din întâmplare, se organizează examene la distanță”, a spus acesta, citat de publicația franceză.
Jurnaliștii din Hexagon notează că profesorul ar fi întocmit rapoarte bazate pe dovezi și ar fi adus la cunoștința conducerii universității frauda de la examenele online încă din luna februarie a acestui an. Este vorba de câteva zeci de studenți care ar fi în această situație, conform Le Figaro. Profesorul a declarat că urmează să sesizeze autoritățile judiciare în privința aceasta, în situația în care conducerea universității va recunoaște că a trecut cu vederea acțiunea imorală a studenților.
„Cum să explic că studenții, care nu cunosc cu adevărat o materie (avem doar 27,5 ore de lecții pe semestru) și care trebuie să acumuleze informații de la multe alte materii, într-un timp foarte scurt, ar putea să-mi citeze hotărâri judecătorești, precizând data exactă, numărul cauzei și numele părților? (…) La universitate nivelul a devenit, din păcate, catastrofal. Am 25 de ani de serviciu public și văd că doar s-a deteriorat”, a spus profesorul, citat de cunoscuta publicație franceză.
El a fost sprijinit de către colegi, cadre universitare, dar și de la profesorii de liceu. Cu toate acestea, a primit și amenințări cu moartea: „Am găsit etichete pe ușa biroului meu: „RIP”, „to death facho”, spune Erwan Le Cornec, citat de Le Figaro.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
19 octombrie 2021
Campanie susținută de BCR, prin proiectul Școala de Bani
Concurs național, cu premii, pentru elevii din clasele P-IV, lansat de Școala de Bani, BCR. Înscrierile sunt deschise până pe 15 noiembrie și pot fi făcute de învățători

Un nou concurs de creație – desene și picturi – este lansat la nivel național în cadrul proiectului “Școala de Bani“, pentru elevii din clasele primare. Sunt invitați să se înscrie, prin învățători, copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 11 ani, cu desene sau picturi pe temele: educație pentru mediu, educație financiară. Termenul de înscriere este 15 noiembrie, iar premiile sunt atractive: școlile pot obține titlul de ,,Școala Banilor Bine-Crescuți”, participanții primesc seturi întregi de cărți și, în școli, se vor organiza ateliere de educație financiară pentru cei mici.
Concursul se desfășoară în perioada 13 octombrie – 15 decembrie 2021 și se adresează elevilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 11 ani, care vor reprezenta astfel școala la care învață. Fiecare școală doritoare trebuie să își înscrie cele mai reușite 12 desene realizate de către elevii săi, pe site-ul concursului. Desenele trebuie să atingă una dintre cele trei teme, la alegere:
• “Economisesc pentru visul meu”
• “La ce ne ajută banii?”
• “Avem grijă de resursele mediului înconjurător”.
Lucrările pot fi realizate în orice tehnică de compoziție: ulei, acuarelă, creion, peniță, colaj, ceracolor etc.


649 de școli s-au înscris în concursul ,,Let s Be ECO!”

,,Let s Do It, România!” și Garda Națională de Mediu

649 de școli s-au înscris în concursul ,,Let s Be ECO!”

Peste 600 de școli s-au înscris în concursul ,,Let s Be ECO!", organizat de ,,Let s Do It, România!" și Garda Națională de Mediu.

La începutul lunii ianuarie 2017, Garda Națională de Mediu, în parteneriat cu „Let's Do It, România!", a lansat concursul „Let's Be Eco!", competiție adresată unităților de învățământ din mediul rural, în scopul reutilizării resurselor și al protejării mediului înconjurător.
Obiectivul acestui concurs constă în distribuirea unor calculatoare/laptop-uri și birouri alocate în urma disponibilizării, în școlile din mediul rural. Pentru a putea fi oferite unităților școlare, Garda Națională de Mediu a disponibilizat câteva sute de calculatoare și laptop-uri, aflate în perfectă stare de funcționare, în scopul reutilizării de către elevi. Acțiunea vizează promovarea conceptului de economie circulară, care susține dezvoltarea sustenabilă și diminuarea risipei prin consumul rațional de resurse. Prin disponibilizarea unor echipamente aflate în dotarea instituției, Garda Națională de Mediu încurajează un model funcțional de recuperare și valorificare a resurselor, prin prelungirea duratei de viață a echipamentelor electronice.
În concurs s-au înscris 649 de școli din 41 de județe, numărul unităților școlare înscrise reprezentând 21% din numărul total al școlilor din România. Au intrat în competiție şcoli primare, licee, şcoli de arte şi meserii, şi chiar și o şcoală specială aflată în sistemul de detenţie din România (Tichileşti, Brăila). În vederea susținerii școlilor din care fac parte, elevii de la unitățile școlare înscrise în concurs au trimis peste 25.000 de lucrări originale create din materiale reciclabile, având ca temă mediul înconjurător.
Următoarea etapă a concursului se va desfășura până pe 9 martie și va consta în evaluarea lucrărilor. În vederea desemnării câștigătorilor, fiecare unitate școlară va fi evaluată în funcție de numărul elevilor participanți, de calitatea lucrărilor și de necesitățile logistice specificate în formularul de înscriere.
După desemnarea câștigătorilor și odată cu publicarea clasamentului final, într-o primă etapă, vor fi acordate 500 de laptopuri unităților școlare câștigătoare, urmând ca această cifră să fie suplimentată, în funcție de numărul de calculatoare disponibile.
„Ideea de a oferi școlilor din mediul rural echipamente disponibilizate susține principiul ,,Zero Waste - zero deșeuri" care a generat conceptul economiei circulare. Urmând acest principiu, am decis ca toate calculatoarele funcționale rămase în dotarea instituției după achiziționarea unor echipamente noi, prin intermediul fondurilor europene, să fie reutilizate, în beneficiul elevilor din zonele defavorizate. Ne bucurăm că inițiativa noastră a fost întâmpinată cu entuziasm și cu siguranță premiile vor ajunge către cei mai implicaţi şi creativi participanţi. Sperăm ca iniţiativa Gărzii Naţionale de Mediu să reprezinte un exemplu de protejare a mediului și combatere a risipei şi pentru alte instituţii publice din România", a declarat Comisarul General al G.N.M., domnul Bogdan Trif.
La rândul său, reprezentantul ,,Let's Do It Romania", Andrei Coșuleanu, a declarat ,,Proiectul este deja unul de succes. Numărul foarte mare de scoli dornice să participe a întrecut toate aşteptările noastre. Vom transforma acest proiect într-un program de sprijin al şcolilor la nivel naţional şi îl vom extinde, începând din luna martie. Dorim să aducem un sprijin real la susţinerea educaţiei în România şi la dezvoltarea responsabilă a elevilor. Exemplul partenerilor de la Garda Naţională de Mediu va fi promovat în toate instituţiile din România ca model de bune practici. Speram să cooptăm cât mai mulţi parteneri în acest program".
Proiectul ,,Let's Be ECO!", organizat de echipa ,,Let`s Do It, România!", în parteneriat cu Garda Națională de Mediu, este dedicat școlilor din mediul rural din toată țara și urmărește ca elevii să înțeleagă importanța protejării mediului înconjurător și a conservării resurselor
Bihorul, al IV-lea județ din țară
În județul Bihor, s-au înscris 26 de școli; astfel, Bihorul este al IV-lea județ din țară ca număr de școli înscrise, după județele Iași, Bacău și Suceava.
Școlile înscrise
1.Șc. Gimnazială Nr. 1 Avram Iancu
2.Șc. Gimnazială Nr.1 Balc
3.Șc. Gimnazială Nr. 1 Batăr
4.Șc. Gimnazială Nr.1 Petreu
5.Șc. Gimnaziala Nr. 1 Budureasa
6.Șc. Gimnazială Nr.1 Buntesti
7.Șc. Gimnazială Nr. 2 Călățea
8.Șc. Gimnazială Nr.1 Chişlaz
9.Șc. Gimn. Nr.1 Cociuba Mare
10.Șc. Gimn. ,,Dr. Balási József" Curtuișeni
11.Lic. Tehnologic Nr. 1 Dobrești
12.Şc. Gimnazială Nr. 1 Tileagd
13.Șc. Gimnazială Nr.1 Curățele
14.Șc. Gimnazială Nr.1 Aştileu
15.Șc. Gimnazială Nr. 1 Drăgești
16.Șc. Gimnazială ,,Kazinczy Ferenc" Șimian
17. Șc. Gimnazială  „Puiu Sever" Ineu
18.Șc. Gimnazială Nr.1 Abram, structura Șc. Iteu
19.Șc. Gimn. Nr. 1 Remetea, structura Șc. Petru Miheș Meziad
20.Şc. Gimnazială Nr.1 Mihai Bravu
21.Șc. Gimnazială Nr. 1 Răbăgani
22.Șc. Gimnazială Nr. 1 Săcădat
23.Şc. Gimnazială ,,Szalárdi János" Sălard
24.Lic. Tehnologic Nr.1 Suplacu de Barcău
25.Şc. Gimnazială Nr. 2 Ţeţchea
26.Șc. Gimnazială Nr. 1 Uileacu de Beiuș
Comisar Crișan Monica

Trimite email

joi, 2 decembrie 2021