Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 septembrie

xDay 2023: România găzduiește una dintre cele mai mari conferințe de Web3, Inteligență Artificială și Metaverse din Europa (P)

În perioada 19-21 octombrie 2023, Bucureștiul va găzdui una dintre cele mai mari conferințe de Web3, AI și Metaverse din Europa – xDay 2023 – punând România pe harta globală a marilor dezvoltatori de tehnologie. Organizat de Fundația MultiversX, evenimentul va aduce împreună lideri, inovatori, investitori, oficiali guvernamentali și pasionați din întreaga lume, pentru a explora și dezvolta tehnologii emergente, precum blockchain, inteligența artificială, Metaverse și Web3. Bilete sunt puse în vânzare pe site-ul www.xday.com.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 septembrie

Profesorii și elevii din România sunt invitați să se înscrie online la provocarea mondială de programare creativă BEBRAS International Challenge organizată de ECDL/ICDL în România / Profesorii se pot înscrie până pe până pe 1 octombrie, iar elevii în perioada 09-15 octombrie (P).

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
Profesorii vor include inteligența artificială în predare la nivel preuniversitar, ei și elevii vor fi evaluați cu ajutorul unor instrumente IA, iar domeniul va fi abordat în discipline opționale la liceu, conform proiectului Strategiei naționale pentru IA

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 septembrie 2023

OFICIAL Instrucțiunile Ministerului Educației pentru bursele școlare din 2023-2024: Pot lua bursă de merit și elevii care nu au susținut Evaluarea Națională, pentru bursa socială monoparentală se acceptă și certificatul de divorț și convenția notarială

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
19 martie

România, țara cu cei mai puțini copii de peste 4 ani care merg la grădiniță, din Uniunea Europeană – raport / Peste 17% nu sunt înscriși în învățământ / Din toamnă, grupa mijlocie devine obligatorie
..........................................

România are cea mai scăzută rată de participare în învățământul preșcolar din UE pentru copiii între 4 ani și vârsta oficială de înscriere în învățământul obligatoriu, potrivit raportului privind starea învățământului pe anul 2021-2022, publicat de Ministerul Educației recent. Practic, peste 17% dintre copiii de peste 4 ani nu sunt înscriși în grădiniță.
În prezent, doar grupa mare de la grădiniță este obligatorie, urmând ca cea mijlocie să devină obligatorie până cel mai târziu în 2023, iar grupa mică până în anul 2030, potrivit legii Educației nr. 1/2011.
Datele care plasează România alături de Bulgaria, ultimele în clasamentul țărilor cu cea mai scăzută rată de participare în învățământul preșcolar – 82,4% – sunt preluate de la Eurostat în raportul Ministerului Educației...

Dl ing. Farcaş Adrian Ciprian a cucerit medalia de aur și diploma de excelență

La cea de-a XV-a ediţie a Salonului Internaţional al Cercetării, Inovării şi Inventicii Pro Invent, de la Cluj-Napoca

Dl ing. Farcaş Adrian Ciprian a cucerit medalia de aur și diploma de excelență

În perioada 22 - 24.03.2017, s-a desfășurat la Cluj-Napoca cea de-a XV-a ediţie a Salonului Internaţional al Cercetării, Inovării şi Inventicii Pro Invent.

Evenimentul a fost găzduit de Complexul Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca. ,,În cadrul acestui salon Pro Invent, am expus brevetul meu de invenție, care se referă la un schimbător de căldură utilizat în domeniul pompelor de căldură, care aduce o îmbunătățire majoră acestor sisteme de încălzire, ne scrie medaliatul orădean.
Caracteristicile lui principale sunt: -capacitatea de expandare în caz de îngheț (astfel se elimină schimbătorul de căldură intermediar, utilizat de toți producătorii de pompe de căldură apa-apa și scad simțitor costurile de implementare și exploatare, respectiv crește performanța pompei de căldură cu până la 25%) .- este confecționat dintr-un material antiaderent care previne formarea depunerilor (apa din foraj poate fi tulbure, cu un conținut ridicat de impurități și poate face depuneri, ducând la colmatarea schimbătoarelor uzuale)
- garanția produsului poate fi extinsă până la 20 ani, ținând cont de durabilitatea materialelor din care este confecționat.
Invenția este deja aplicată la scară largă în construcția pompelor de căldură Termocasa. Firma Termocasa, din Oradea, are o experiență de aproape 10 ani în producerea, comercializarea și instalarea de sisteme de încălzire cu pompa de căldură care utilizează acest tip de schimbător de căldură (brevetat de Farcaș Adrian Ciprian).
Pompele de căldură apa-apa reprezintă cel mai ieftin sistem de încălzire cunoscut până în prezent pe piața mondială, susține dl inginer.
Așadar, brevetul este utilizat de aproape 10 ani pe piață și a ajuns la maturitate din punct de vedere al testelor și performanțelor, astfel, el revoluționează construcția pompelor de căldură din întreaga lume.
Ținând cont și că utilizarea pompelor de căldură prezintă un trend ascendent în ultimii ani, această invenție prezintă un interes deosebit în rândul majorității populației.
Prin intermediul presei, doresc să le mulțumesc tuturor celor care mi-au fost alături, din Statele Unite, Republica Moldova, Ungaria și România, precum și  inginerilor, profesorilor și specialiștilor care m-au sprijinit din toate punctele de vedere în realizarea și testarea acestui schimbător de căldură revoluționar, destinat pompelor de căldură Termocasa, ne scrie dl ing. lic. Farcaş Adrian. (C.M.)
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Dl ing. Farcaş Adrian Ciprian a cucerit medalia de aur și diploma de excelență.

Trimite email
Wednesday, 27 September 2023