Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

,,Apărați familia întemeiată de Dumnezeu”, nu legiferați anormalul și imoralitatea…

Sâmbătă, în Piața Unirii din Oradea, în cadrul adunării publice, s-a cerut:

,,Apărați familia întemeiată de Dumnezeu”, nu legiferați anormalul și imoralitatea…

Sâmbătă, 25 martie 2017, chiar de Buna Vestire, Coaliția pentru familie a organizat în Piața Unirii din Oradea o adunare publică în care s-a cerut autorităților statului român să organizeze Referendum pentru modificarea articolului 48 din Constituția României, alineatul 1, referitor la căsătorie, la întemeierea familiei (între un bărbat și o femeie; nu între soți, cum este stipulat în prezent).

Dintru început, organizatorii au dorit să precizeze că manifestarea nu este o acțiune a bisericii, ci a societății civile, dar că ,,biserica este acolo unde societatea civilă caută voia lui Dumnezeu".
,,Iubim și protejăm darurile pe care ni le-a dat Dumnezeu"
Organizatorii au mulțumit reprezentanților cultelor religioase prezente, reprezentanților partidelor politice și parlamentarilor prezenți, precum și miilor de cetățeni adunați în Piața Unirii.
Invitat la microfon, domnul prof. univ. dr. Paul Negruț, rectorul Universității ,,Emanuel", membru al comitetului de inițiativă a Coaliției pentru familie, și-a intitulat discursul: ,,Iubim și protejăm darurile pe care ni le-a dat Dumnezeu". Domnia sa a făcut vorbire despre un gen de dușmani - ,,cotropitori care vor să ne distrugă familia, să ne confiște copiii, fie pentru a-i ucide înainte de a se naște, fie pentru a-i scoate de sub autoritatea părinților, vor să ne interzică dreptul de a ne crește copiii așa cum credem noi, vor să discrediteze biserica și să o scoată din societate, vor să controleze școlile și să-și impună ideologia asupra minții și sufletelor copiilor". Cu subiect și predicat, dl rector a ținut să se adreseze direct președintelui României, președintelui Senatului, președintelui Camerei Deputaților, dar și primului-ministru, parlamentarilor și partidelor politice din România: ,,Apărați familia întemeiată de Dumnezeu! Apărați dreptul la viață al copiilor nenăscuți, apărați dreptul la educație..., apărați școlile, respectați dreptul nostru constituțional de a ne exprima poziția cu privire la familie prin Referendum. Nu abandonați și nu distrugeți prin lege darurile lui Dumnezeu pentru poporul nostru, nu legiferați anormalul, nu legiferați imoralitatea, nu aduceți nenorocire peste popor...".
Coaliția pentru familie a propus Referendum în 23 aprilie
,,Coaliția pentru familie, în numele celor trei milioane de români care au semnat pentru revizuirea Constituției, cerem instituțiilor statului român, președintelui Senatului, președintelui Camerei Deputaților și Guvernului să organizeze pe data de 23 aprilie 2017 Referendum pentru modificarea Constituției, reamintim protocoalele semnate de Coaliția pentru familie cu principalele partide politice: P.S.D., P.N.L. și Partidul alianța liberalilor și a democraților. Aceste protocoale prevăd convocarea Referendumului pentru revizuirea Articolului 48 din Constituția României pe 23 aprilie 2017. Credem că inițiativa cetățenească nu mai poate fi ignorată și tergiversată pe motive procedurale".
,,În biserică suntem într-o mare familie"
Preasfințitul părinte episcop ortodox Sofronie a spus printre altele: ,,În biserică suntem într-o mare familie, care reunește micile noastre familii, vorbesc în dulcea mea limbă maternă... Suntem împreună pentru a da mărturie comună și a spune un DA hotărât Vieții, un Da hotărât Familiei. Așa cum a lăsat-o și a binecuvântat-o Dumnezeu... Ajută femeile să aleagă pentru viață. Și să spunem precum poetul: ,,Tu, mamă, ești frumoasă ca o duminică fără sfârșit".
S-a mai spus apoi de la același microfon că ,,Fără Dumnezeu, Europa nu are viitor"...
,,Cea mai mare zestre (...) este credința în Dumnezeu"
Toți vorbitorii care au urmat la microfon, fie ei episcopi greco-catolici, romano-catolici sau reformați, pastori baptiști sau penticostali, politicieni din PSD, Alde sau PNL, parlamentari..., cu toții s-au exprimat în aceeași limbă și într-un glas pentru ocrotirea căsătoriei și a familiei. La fel au făcut-o și dl profesor univ. dr. Sorin Curilă, președintele Senatului Universității din Oradea, președintele Asociației Părinții pentru Ora de Religie, Filiala Bihor, iar dl Mihai Gheorghiu, președintele Coaliției pentru familie a venit tocmai din București ca să ducă în Capitală mesajul orădenilor și bihorenilor.
,,Ne dorim tot ce e mai bun pentru copiii noștri. Știm că cea mai mare zestre pe care familia, școala și biserica pot să o transmită copiilor este credința în Dumnezeu", a spus președintele Sorin Curilă.
,,Miza enormă este viitorul copiilor noștri"  
,,Să dea Dumnezeu ca viitorul Europei să nu mai respingă Evanghelia pentru că în afara moștenirii creștine, Europa este un deșert spiritual sau un Mall. Nu putem trăi fără această moștenire, fără această întemeiere în adevăr. Miza enormă este viitorul copiilor noștri. Pentru asta ne batem. Toată lumea e de acord, dar lucrurile nu se mișcă... Să rămânem solidari, prezenți și treji. Nu se poate ca legile morale ale unei majorități să fie rescrise de o minoritate. Dumnezeu să ocrotească și să binecuvânteze România", a spus în încheiere dl președinte Mihai Gheorghiu.
Din Piața Unirii s-a pornit într-un Marș pentru viață până la Maternitate, cu o oprire la Catedrala Episcopală Învierea Domnului, de pe treptele căreia Preasfințitul părinte episcop ortodox Sofronie a rostit rugăciunea Tatăl Nostru.
Dumnezeu să ocrotească și să binecuvânteze căsătoria și familia tradițională!
Moise-Ovidiu Dan
Pentru mai multe poze (150 de poze), accesați Galeria foto: ,,Apărați familia întemeiată de Dumnezeu”, nu legiferați anormalul și imoralitatea… 

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminică, 15 decembrie 2019