Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

,,Apărați familia întemeiată de Dumnezeu”, nu legiferați anormalul și imoralitatea…

Sâmbătă, în Piața Unirii din Oradea, în cadrul adunării publice, s-a cerut:

,,Apărați familia întemeiată de Dumnezeu”, nu legiferați anormalul și imoralitatea…

Sâmbătă, 25 martie 2017, chiar de Buna Vestire, Coaliția pentru familie a organizat în Piața Unirii din Oradea o adunare publică în care s-a cerut autorităților statului român să organizeze Referendum pentru modificarea articolului 48 din Constituția României, alineatul 1, referitor la căsătorie, la întemeierea familiei (între un bărbat și o femeie; nu între soți, cum este stipulat în prezent).

Dintru început, organizatorii au dorit să precizeze că manifestarea nu este o acțiune a bisericii, ci a societății civile, dar că ,,biserica este acolo unde societatea civilă caută voia lui Dumnezeu".
,,Iubim și protejăm darurile pe care ni le-a dat Dumnezeu"
Organizatorii au mulțumit reprezentanților cultelor religioase prezente, reprezentanților partidelor politice și parlamentarilor prezenți, precum și miilor de cetățeni adunați în Piața Unirii.
Invitat la microfon, domnul prof. univ. dr. Paul Negruț, rectorul Universității ,,Emanuel", membru al comitetului de inițiativă a Coaliției pentru familie, și-a intitulat discursul: ,,Iubim și protejăm darurile pe care ni le-a dat Dumnezeu". Domnia sa a făcut vorbire despre un gen de dușmani - ,,cotropitori care vor să ne distrugă familia, să ne confiște copiii, fie pentru a-i ucide înainte de a se naște, fie pentru a-i scoate de sub autoritatea părinților, vor să ne interzică dreptul de a ne crește copiii așa cum credem noi, vor să discrediteze biserica și să o scoată din societate, vor să controleze școlile și să-și impună ideologia asupra minții și sufletelor copiilor". Cu subiect și predicat, dl rector a ținut să se adreseze direct președintelui României, președintelui Senatului, președintelui Camerei Deputaților, dar și primului-ministru, parlamentarilor și partidelor politice din România: ,,Apărați familia întemeiată de Dumnezeu! Apărați dreptul la viață al copiilor nenăscuți, apărați dreptul la educație..., apărați școlile, respectați dreptul nostru constituțional de a ne exprima poziția cu privire la familie prin Referendum. Nu abandonați și nu distrugeți prin lege darurile lui Dumnezeu pentru poporul nostru, nu legiferați anormalul, nu legiferați imoralitatea, nu aduceți nenorocire peste popor...".
Coaliția pentru familie a propus Referendum în 23 aprilie
,,Coaliția pentru familie, în numele celor trei milioane de români care au semnat pentru revizuirea Constituției, cerem instituțiilor statului român, președintelui Senatului, președintelui Camerei Deputaților și Guvernului să organizeze pe data de 23 aprilie 2017 Referendum pentru modificarea Constituției, reamintim protocoalele semnate de Coaliția pentru familie cu principalele partide politice: P.S.D., P.N.L. și Partidul alianța liberalilor și a democraților. Aceste protocoale prevăd convocarea Referendumului pentru revizuirea Articolului 48 din Constituția României pe 23 aprilie 2017. Credem că inițiativa cetățenească nu mai poate fi ignorată și tergiversată pe motive procedurale".
,,În biserică suntem într-o mare familie"
Preasfințitul părinte episcop ortodox Sofronie a spus printre altele: ,,În biserică suntem într-o mare familie, care reunește micile noastre familii, vorbesc în dulcea mea limbă maternă... Suntem împreună pentru a da mărturie comună și a spune un DA hotărât Vieții, un Da hotărât Familiei. Așa cum a lăsat-o și a binecuvântat-o Dumnezeu... Ajută femeile să aleagă pentru viață. Și să spunem precum poetul: ,,Tu, mamă, ești frumoasă ca o duminică fără sfârșit".
S-a mai spus apoi de la același microfon că ,,Fără Dumnezeu, Europa nu are viitor"...
,,Cea mai mare zestre (...) este credința în Dumnezeu"
Toți vorbitorii care au urmat la microfon, fie ei episcopi greco-catolici, romano-catolici sau reformați, pastori baptiști sau penticostali, politicieni din PSD, Alde sau PNL, parlamentari..., cu toții s-au exprimat în aceeași limbă și într-un glas pentru ocrotirea căsătoriei și a familiei. La fel au făcut-o și dl profesor univ. dr. Sorin Curilă, președintele Senatului Universității din Oradea, președintele Asociației Părinții pentru Ora de Religie, Filiala Bihor, iar dl Mihai Gheorghiu, președintele Coaliției pentru familie a venit tocmai din București ca să ducă în Capitală mesajul orădenilor și bihorenilor.
,,Ne dorim tot ce e mai bun pentru copiii noștri. Știm că cea mai mare zestre pe care familia, școala și biserica pot să o transmită copiilor este credința în Dumnezeu", a spus președintele Sorin Curilă.
,,Miza enormă este viitorul copiilor noștri"  
,,Să dea Dumnezeu ca viitorul Europei să nu mai respingă Evanghelia pentru că în afara moștenirii creștine, Europa este un deșert spiritual sau un Mall. Nu putem trăi fără această moștenire, fără această întemeiere în adevăr. Miza enormă este viitorul copiilor noștri. Pentru asta ne batem. Toată lumea e de acord, dar lucrurile nu se mișcă... Să rămânem solidari, prezenți și treji. Nu se poate ca legile morale ale unei majorități să fie rescrise de o minoritate. Dumnezeu să ocrotească și să binecuvânteze România", a spus în încheiere dl președinte Mihai Gheorghiu.
Din Piața Unirii s-a pornit într-un Marș pentru viață până la Maternitate, cu o oprire la Catedrala Episcopală Învierea Domnului, de pe treptele căreia Preasfințitul părinte episcop ortodox Sofronie a rostit rugăciunea Tatăl Nostru.
Dumnezeu să ocrotească și să binecuvânteze căsătoria și familia tradițională!
Moise-Ovidiu Dan
Pentru mai multe poze (150 de poze), accesați Galeria foto: ,,Apărați familia întemeiată de Dumnezeu”, nu legiferați anormalul și imoralitatea… 

Trimite email
joi, 25 aprilie 2024, 13:40:36 Ora de vară a Europei de Est