Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Am avut mai multe acţiuni de plantare de puieți forestieri

În perioada 22 - 28 martie

Am avut mai multe acţiuni de plantare de puieți forestieri

Aşa cum am menționat în informarea anterioară, în perioada 22 - 28 martie 2017, desfăşurăm mai multe acţiuni de plantare de puieți forestieri în pădurile administrate de Direcția Silvică Bihor, la care vor participa elevi de la școlile din orașul Oradea și angajați ai unor societăți bihorene, pe bază de voluntariat.

Astfel, vineri 24.03.2017, s-a consumat una dintre aceste acțiuni, cu participarea a aproape 100 de elevi din școlile orădene. Ziua a început avându-i la plantat pe elevii (16 elevi) Liceului cu Program Sportiv ,,Bihorul" din Oradea, conduși de prof. Bochiș Liviu de la Palatul Copiilor și Elevilor și prof. Carmen Laurențiu de la Lic. cu Program Sportiv ,,Bihorul".
Au urmat 31 de elevi de la Școala Gimnazială ,,Oltea Doamna", clasa a V-a B și a VIII-a C conduși de doamna director adjunct, prof. dr. Bocoi Liliana, prof. Faur Patricia, Biriș Mihaela și Chirilă Otilia.
Acțiunea s-a încheiat cu elevii din ciclul gimnazial și de liceu de la Liceul Teoretic ,,Lucian Blaga", coordonați de prof. Filip Otilia și Șchiop Felicia. Au participat 49 de elevi.
Copiii au reușit să planteze circa 1.800 de puieți forestieri din speciile gorun și stejar pedunculat, fiind răsplătiți la finalul activității cu câte un ,,Certificat de viitor", prin care se certifică faptul că au participat la acțiunea de plantare din data de 24.03.2017, organizată de Regia Națională a Pădurilor - ROMSILVA, Direcția Silvică Bihor.
În paralel, am avut în șantierul de reîmpădurire din UP VI Hidișel, u.a. 68E peste 100 de angajați ai SC Celestica România, care în cele circa cinci ore de muncă au plantat peste 2.500 de puieți forestieri (gorun și stejar pedunculat).
Marți, 28.03.2017, ne-am bucurat de prezența în șantierul de împăduriri de la Băile Felix (în spatele Hotelului Prezident) a ,,spiridușilor" din grupa mijlocie A (19 spiriduși) și a ,,inimioarelor" (17 inimioare) din grupa mică B de la Grădinița Nr. 30 - ,,Mugurel", coordonați de prof. Ruja Lenuța, Pălăcean Anca, Dume Gabriela, Negrău Lucia și admin. Lăzău Nicoleta. Micuții silvicultori s-au arătat foarte implicați și devotați.
În data de 31 martie, angajații SC Inteva Products Salonta SRL, sub îndrumarea personalului tehnic din cadrul D.S. Bihor vor participa la împădurirea unei suprafețe de teren din fondul forestier proprietatea Consiliului Local Ineu în zona localității cu același nume.
Cu această ocazie menționăm că datorită temperaturilor deja destul de ridicate, perioada optimă de plantare se sfârșește. după data menționată nu mai putem interveni cu plantare de puieți de arbori în condiții optime, în zona de câmpie.
Ing. Mircea Faur
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Am avut mai multe acţiuni de plantare de puieți forestieri.

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 18:05:54 Ora de vară a Europei de Est