Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Atelierele de creație, ,,Patimile și Învierea Domnului

Miercuri, la Palatul orădean

Atelierele de creație, ,,Patimile și Învierea Domnului

Palatul Copiilor și Elevilor din Oradea a fost și în acest an, în miercurea din Săptămâna Patimilor, gazda atelierelor de creație desfășurate sub genericul ,,Patimile și Învierea Domnului".

Elevi de la Liceul Teoretic „Lucian Blaga" din Oradea, coordonați de doamnele profesor Gabriela Sim și Mariana Man, Liceul de Arte din Oradea, coordonați de doamnele profesor Valeria Bunica, Lucia Galan și Marta Cătălina, Școala Gimnazială „Ioan Slavici" din Oradea, coordonați de doamnele profesor Florica Ciontoș, Emilia Dărăbăneanu și Brândușa Buzulica, Liceul Tehnologic Dobrești, coordonați de doamna profesor Romina Hulban, Școala Gimnazială „Oltea Doamna" din Oradea, coordonați de doamna profesor Lucia Pavel, Școala Gimnazială Husasău de Tinca, coordonați de domnișoara profesor Maria Bronț, Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr. 1 Oradea, coordonați de doamnele profesor Anca Tirla și Monica-Lucia Dărăban, Liceul Tehnologic ,,Ioan Bococi" Oradea, coordonați de doamna profesor Cristina Bărcăuan, Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Orizont" din Oradea, coordonați de doamnele profesor Gina Popa, Cărădan Adina și Liliana Canalaș au dat măsura talentului lor artistic.
S-au încondeiat ouă, au fost realizate vitralii, s-au pictat icoane pe sticlă, s-a lucrat în tehnica șervețelului, origami sau quilling.
Activitatea s-a desfășurat miercuri, 12 aprilie 2017, în cadrul expoziției județene „Patimile și Învierea Domnului", aflate la a XII-a ediție, fiind organizată de Inspectoratul Școlar Județean Bihor, în parteneriat cu Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei și Palatul Copiilor și Elevilor Oradea.
Inspectoratul Școlar Județean Bihor a fost reprezentat de inspectorul școlar pentru disciplina religie, profesor Florin Negruțiu și doamna inspector școlar pentru educație permanentă și activități extrașcolare, profesor Daniela Sopota, iar Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei, de preot profesor  Radu Rus, consilier pentru învăţământ și activități cu tineretul în cadrul eparhiei. Aceștia au oferit diplome de apreciere dascălilor care au coordonat echipajele din cadrul atelierelor, această manifestare fiind cuprinsă în calendarul activităților educative județene pe anul școlar 2016-2017.
În holul și în sala festivă a Palatului Copiilor și Elevilor din Oradea, în cadrul expoziției sunt expuse lucrări elaborate în cadrul atelierelor de creație, dar și în cadrul cercurilor de la nivelul unităților de învățământ din județ. Se regăsesc icoane pe sticlă,  aranjamente cu tematică pascală, ouă încondeiate, felicitări etc. Expoziția va rămâne deschisă  publicului până la începutul lunii mai, urmând ca lucrările evaluate de către un juriu de specialitate să fie premiate în cadru festiv.
Anual, sute de copii de la toate ciclurile de școlaritate și zeci de unități de învățământ participă cu lucrări în cadrul expoziției, prezentând rodul muncii lor, fiind ,,micii iconari" care-L mărturisesc pe Hristos prin culoare, aducând în actualitate prin talentul  și curăția lor, Patimile și Învierea Sa. Sub atenta, permanenta și responsabila coordonare a dascălilor lor, rămân astfel alături de valorile  spirituale, pe care nu doar le păstrează, ci le transmit mai departe pe cât este posibil nealterate. Munca lor depusă cu dăruire și pasiune, reprezintă expresia dragostei de frumos și darul de suflet pe care îl oferă celor mari și celor mici, părinților și dascălilor lor, cu prilejul marelui praznic al Învierii Domnului.
Prof. Florin Negruțiu
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto:

Trimite email

joi, 27 iunie 2019