Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

F.E. Bellissima S.A. din Zalău (Sălaj) s-a calificat pentru etapa națională

Marți, s-a desfășurat, la Oradea, etapa regională a competiţiei ,,Business Plan”

F.E. Bellissima S.A. din Zalău (Sălaj) s-a calificat pentru etapa națională

Marți, 11 aprilie 2017, la Colegiul Economic ,,Partenie Cosma" din Oradea, s-a desfăşurat etapa regională a competiţiei ,,Business Plan", la care au participat cinci firme de exerciţiu: F.E. Bellissima S.R.L. din Zalău, județul Sălaj, F.E. Seraphis S.R.L. din Baia Mare, județul Maramureș F.E. Tourstar S.R.L. (de la Colegiul Tehnic ,,Mihai Viteazul") din Oradea, județul Bihor, F.E. Vin la tine S.R.L. din Satu Mare, județul Satu Mare și F.E. Qwerty S.R.L. din Cluj-Napoca, județul Cluj.

Business Plan a fost introdusă începând cu anul școlar 2008-2009, fiind un proiect de parteneriat între Ministerul Educaţiei Naționale, Centrul Naţional de Dezvoltare a Învăţământului Profesional şi Tehnic şi Centrala Naţională a Întreprinderilor simulate a Firmelor de Exercitiu - ROCT, Asociația Euro 26, Patronatul Tinerilor Întreprinzatori din România și  Kultur Kontakt Austria.
Introducerea competiţiei Business Plan vine în sprijinul dezvoltării competenţelor antreprenoriale ale elevilor, facilitând corelarea pregătirii teoretice cu pregătirea practică a acestora. La această competiţie participă firme de exerciţiu din învăţământul preuniversitar, filieră tehnologică, adică firme care acţionează pe o piaţă virtuală, simulând activitatea economică a operatorilor economici. Competiţia se referă la elaborarea, prezentarea şi evaluarea planurilor de afaceri concepute de aceste firme de exerciţiu.
În raport cu competenţele care se pot dobândi prin firma de exercițiu, competiţia Business Plan facilitează valorificarea spiritului antreprenorial, a iniţiativei stimulate prin firma de exerciţiu (virtual), în condiții reale, familiarizarea elevilor cu activităţile specifice mediului real economic, asumarea riscului, utilizând instrumentele specifice managementului riscului, dezvoltarea unor competenţe necesare unui întreprinzător dinamic. Competiţia se derulează în patru etape: etapa la nivel local, la nivel județean, la nivel regional și la nivel național.
Marți, la Colegiul Economic ,,Partenie Cosma" din Oradea, s-a desfăşurat etapa regională, la care au participat cele cinci firme de exercițiu din cinci județe, câștigătoare ale etapei județene: F.E. BELLISSIMA S.A., de la Colegiul Tehnic ,,Alesandru Papiu Ilarian" din Zalău (Sălaj), prof. coordonator Adina Balazs; F.E. SERAPHIS S.R.L., de la Colegiul Economic ,,Nicolae Titulescu" din Baia Mare (Maramureș), prof. coordonator Alina Natalia Pop; F.E. TOURSTAR S.R.L., de la Colegiul Tehnic ,,Mihai Viteazul" din Oradea (Bihor), prof. coordonator Otilia Cadar; F.E. VIN LA TINE S.R.L., de la Colegiul Economic ,,Gheorghe Dragoș" din Satu Mare (Satu Mare), prof. coordonator Cristina Mihaela Marin; F.E. QWERTY S.R.L., de la Colegiul Economic ,,Iulian Pop" din Cluj-Napoca (Cluj), prof. coordonator Elena Crețu.
Fiecare firmă de exerciţiu şi-a amenajat un stand, s-a tras la sorți ordinea prezentării în PPT a planurilor de afaceri, iar la ora adevărului, fiecare firmă de exercițiu și-a prezentat planul de afaceri, urmat de o sesiune  de întrebări și discuții legate de  modul de a deveni competitiv pe o piaţă concurenţială.
Comisia de evaluare a planurilor de afaceri elaborate de echipa managerială a fiecărei firme de exerciţiu a fost alcătuită din: prof. Bogdan Codruța Maria - inspector școlar general adjunct al I.Ș.J. Bihor (președintele comisiei); prof. ing. Mieluț Florian - inspector școlar pentru învățământ profesional și tehnic al I.Ș.J. Bihor (vicepereședinte al comisiei), precum și nouă membri evaluatori: prof. univ. dr. Bădulescu Alina de la Universitatea din Oradea, Facultatea de Științe Economice; prof. Gozman Daniela, inspector al Inspectoratului Școlar Județean Sălaj; prof. Scarlat Alice de la Colegiul Economic ,,Partenie Cosma" Oradea; prof. Petrică Adriana de la Colegiul Tehnic ,,Traian Vuia" Oradea; prof. Ardelean Simona de la Colegiul Tehnic ,,Mihai Viteazul" Oradea; prof. Mitrea Mariana de la Colegiul Economic ,,Nicolae Titulescu" din Baia Mare; ing. Fonoage Vasile, din partea Federației Patronilor Bihor; ec. Susa Valer, președinte al C.E.C.C.A.R. Bihor; ec. Badea Constantin, director executiv al Camerei de Comerț și Industrie Bihor; secretarul comisiei: prof. Vașadi-Santău Marioara-Aurina de la Colegiul Economic „Partenie Cosma" Oradea.
În deschiderea competiției, președintele comisiei, doamna inspector școlar general adjunct Codruța Maria Bogdan, a salutat membrii comisiei și  firmele calificate la etapa regională, felicitându-le pentru performanță și asigurându-le, totodată, de o evaluare corectă din partea comisiei pe care o conduce.
Planurile de afaceri au fost evaluate conform unui set de criterii stabilit prin regulamentul concursului. În urma evaluării s-a desemnat planul de afaceri câștigător la nivel regional, care va participa la competiţia Business Plan organizată la nivel național, care se va desfășura în luna mai la Târgul Mureș.
Clasamentul etapei regionale:
Locul 1: F.E. BELLISSIMA S.A., reprezentată de Souca Daniel și Dragoș Daria, prof. coordonator Adina Balazs (91,11 puncte);
Locul 2: F.E. TOURSTAR S.R.L.,  reprezentată de Masetti Vanessa și Nicolaie Grace-Eli, prof. coordonator Otilia Cadar, (89,55 de puncte); Eli a concurat chiar de ziua sa de naștere, când a împlinit 18 ani - LA MULȚI ANI!
Locul 3: F.E. QWERTY S.R.L., reprezentată de Moldovan Raluca și Danciu Nicoleta, prof. coordonator Elena Crețu (87,66 de puncte);
Mențiune: F.E. VIN LA TINE S.R.L., reprezentată de Fabian Răzvan și Ștepca David, prof. coordonator Cristina Mihaela Marin (83,66 de puncte).
Mulțumim sponsorilor: Federația Patronilor Bihor; Consiliul Județean Bihor - Centrul de Informatică Turistică; Camera de Comerț și Industrie Bihor; Colegiul Economic ,,Partenie Cosma" Oradea.
Vașadi-Santău Marioara-Aurina & Dan Ovidiu
Pentru mai multe poze (110 poze), accesați Galeria foto: F.E. Bellissima S.A. din Zalău (Sălaj) s-a calificat pentru etapa națională.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 27 iunie 2019