Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Marele Premiu și Trofeul Uniunii Cineaștilor din România au fost obținute de filmul ,,Sieranevada”, în regia lui Cristi Puiu

Premiile Uniunii Cineaștilor din România

Marele Premiu și Trofeul Uniunii Cineaștilor din România au fost obținute de filmul ,,Sieranevada”, în regia lui Cristi Puiu

Cel mai important eveniment dedicat valorilor cinematografiei româneşti, Gala Premiilor UCIN s-a desfășurat luni, 24 aprilie 2017, la Sala Studio a Teatrului Național București.

Ceremonia fastuoasă prezentată într-un nou format, dinamic și totodată, atractiv pentru publicul spectator,  a reunit numeroși invitați, cineaști, celebrități și personalități marcante ale scenei culturale românești, iar ținutele multor vedete, precum Cătălina Grama (Jojo), Anca Țurcașiu, Laura Cosoi, Daniela Nane, Emilia Popescu, Beatrice Rancea sau Irina Deleanu, au strălucit pe covorul roșu.
Emoțiile participanților nominalizați au fost prelungite cu momente artistice oferite de: Alexandra Ungureanu, Călin Geambașu, Claudia Pavel (Cream), Daniel Lazăr, Mircea Baniciu, Iulian Burciu și Ana Maria Ivan, în acompaniamentul orchestrei Mundicolor, condusă de dirijorul Daniel Jinga. Spectacolul de gală a fost întregit de balerinele clasei a VII-a a Liceului de Coregrafie Floria Capsali.
Laureații la Premiile Uniunii Cineaștilor din România au fost recompensați pentru cele mai bune performanţe cinematografice ale anului anterior. Filmul ,,Sieranevada", în regia lui Cristi Puiu, a obținut Marele Premiu si Trofeul UCIN. Marele Premiu a fost decernat de secretarul de stat în Ministerul Culturii și Identității Naționale, Erwin Șimșensohn. La această ediție a galei, ,,Sieranevada" a mai primit premiile pentru rol secundar feminin și masculin, premiile pentru interpretare feminină, pentru regie și pentru scenariu.
Câștigătorii Premiilor UCIN 2017
Marele Premiu şi Trofeul Uniunii Cineaştilor -  „SIERANEVADA", regia Cristi Puiu
Premiul Special al Juriului  - „INIMI CICATRIZATE", regia  Radu Jude
Premiul pentru regie - Cristi Puiu  pentru filmul „SIERANEVADA"
Premiul pentru scenariu -  Cristi Puiu pentru filmul „SIERANEVADA"
Premiul pentru imagine - Andrei Butică pentru filmul „CÂINI"
Premiul pentru costume -  Dana Paparuz pentru filmul „INIMI CICATRIZATE"
Premiul pentru scenografie - Cristian Niculescu pentru  filmul „INIMI CICATRIZATE"
Premiul pentru interpretare feminină - Dana Dogaru pentru rolul Nuşa din filmul „SIERANEVADA „
Premiul pentru interpretare masculină „Geo Barton" - Gheorghe Visu pentru rolul Hogaş din filmul „CÂINI"
Premiul pentru interpretare feminină - rol secundar - Ana Ciontea pentru rolul Ofelia din   filmul „SIERANEVADA"
Premiul pentru interpretare masculină - rol secundar - Sorin Medeleni pentru rolul Tony din filmul "SIERANEVADA"
Premiul pentru montaj - Roxana Szel  pentru  filmul „CÂINI"
Premiul pentru coloana sonoră - Sam Cohen, Sebastian Zsemlye pentru  filmul „CÂINI"
Premiul pentru muzică originală -  Cristian Lolea pentru filmul  „ORIZONT"       
Premiul pentru scurt metraj de ficţiune- Norbert Fodor pentru filmul „PROIECȚIONISTUL"
Premiul  pentru film documentar de lung și scurt metraj - Şerban Georgescu pentru filmul „VARZĂ, CARTOFI ȘI ALȚI DEMONI"
Premiul pentru film de animație - Paul Mureşan pentru filmul „MAMĂ, TATĂ, VREAU SĂ VĂ SPUN CEVA" 
Premiul pentru film de televiziune - Cornel Mihalache pentru filmul „UN FILM MAI PUȚIN VESEL, MAI MULT TRIST, POETIC ȘI SFĂTOS"
Premiul Opera Prima „Alexandru Tatoș" - Bogdan Mirică  pentru filmul „CÂINI"
Premiul pentru machiaj -  Bianca Boeroiu pentru filmul ,,INIMI CICATRIZATE".
În cadrul Galei Premiilor UCIN 2017, președintele Uniunii Cineaștilor din România, domnul Laurențiu Damian, a acordat două Premii Academice, criticului și istoricului de film Eva Sîrbu și actorului Ilarion Ciobanu (in memoriam) și Premiul Special al UCIN, acordat macheurului Mircea Vodă, precum și  următoarele premii speciale:   
Premiul Special al Uniunii Cineaştilor - domnului Gheorghe Bălăşoiu și domnului Marius Nedelcu pentru cartea-album „Bucureşti, filmăm!"
Premiul de Excelenţă al Uniunii Cineaştilor - domnului  Aurel Miheleş, cu ocazia împlinirii a 70 de ani de activitate în domeniul cinematografiei
Premiul de Excelenţă al Uniunii Cineaştilor  - domnului Alexandru Gaşpar, cu ocazia împlinirii a 60 de ani de activitate în domeniul filmului documentar
Premiul Special al Uniunii Cineaştilor - domnului Mircea Vodă - pentru contribuţia remarcabilă adusă artei machiajului în film;
Diplomă de excelență a Uniunii Cineaştilor  - domnului  Ioan Albu, pentru contribuţia remarcabilă adusă filmului românesc.
Asociaţia Cineaştilor din România a luat naştere în anul 1963, la iniţiativa unor cineaşti legendari precum: Victor Iliu, Ion Popescu Gopo, Mihnea Gheorghiu, Liviu Ciulei, Paul Călinescu şi Mircea Drăgan. În 1990, asociaţia a devenit Uniunea Cineaştilor din România. Din 1972, Uniunea a început să decerneze anual premii, prin intermediul galelor ce recompensează cele mai bune performanţe cinematografice ale anului anterior.
Organizator: Uniunea Cineaștilor din România
Producător: Revolver
Co-Producător: TVR3
Proiect finanțat de Ministerul Culturii
Partener oficial: Centrul Național al Cinematografiei.
Sponsori: Borsec, Via Viticolă Sarica Niculițel, Lanidor, M Marquise, Violette Fashion Design și Orhideea Spa.
Nicoleta Ion
Foto: Petru Ivu & Silviu Covaci
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Marele Premiu și Trofeul Uniunii Cineaștilor din România au fost obținute de filmul ,,Sieranevada”, în regia lui Cristi Puiu.

Trimite email
vineri, 19 aprilie 2024, 14:54:38 Ora de vară a Europei de Est