Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

S-a deschis Târgul de carte Gaudeamus în Piața Unirii din Oradea, aflat la ediția a IV-a

Dragi copii, tineri și părinți, poftiți la târg!

S-a deschis Târgul de carte Gaudeamus în Piața Unirii din Oradea, aflat la ediția a IV-a

,,Ne aflăm la Oradea, în municipiul care renaște pe zi ce trece, aș putea spune, asta dacă mă uit ce este în jurul meu, la această superbă Piață a Unirii din municipiul orădean..."

L-am citat pe managerul Radio România Cluj, dl Bogdan Roșca. Poate l-ați auzit și dumneavoastră ieri (miercuri, 10 mai 2017), în transmisiune directă la Radio România Actualități, la ora 12.00, din Piața Unirii din Oradea, cu prilejul deschiderii ediției a IV-a a Târgului de carte Gaudeamus, în inima și capitala Bihorului.
,,Țin să le mulțumesc în mod special administrației publice locale de aici din Oradea, domnului primar Ilie Bolojan pentru sprijinul direct și nemijlocit pe care îl acordă în organizarea acestui eveniment. Primăria Municipiului Oradea este singura primărie din țară care se implică nu numai logistic (...). Este singura primărie din țară care contribuie inclusiv financiar pentru a aduce cărțile primăvara aici la Oradea", a mai spus managerul Radio România Cluj.
,,Mulțumesc organizatorilor (...) pentru că aduc cărți, știință și bună-cuviință la Oradea"
Invitat la microfon, domnul primar, inginer Ilie Bolojan, a mulțumit organizatorilor Târgului de carte Gaudeamus ,,pentru că aduc cărți, știință și bună-cuviință la Oradea. Și vă invit pe toți să cumpărați și să citiți carte în zilele următoare. Succes!"
,,Îi îndemn pe orădeni să vină aici să-și ia această merinde"
 Președinte de onoare al acestei ediții a Târgului de carte este dl Traian Ștef, redactor-șef al revistei ,,Familia".
În cuvinte puține, domnia sa a spus multe: ,,Cartea este o merinde, dar este o merinde de drum lung (...). Ne bucurăm că Oradea este alături de Cluj, Iași, Craiova... între orașele alese pentru acest târg. Și îi îndemn pe orădeni să vină aici să-și ia această merinde, care nu trebuie consumată imediat, care nu se strică, nu se termină. Târgul este deschis, vă așteptăm!"
Așadar, dragi orădeni și bihoreni, poftiți la târg!
Moise-Ovidiu Dan
 
Programul de vizitare
Miercuri - sâmbătă între orele 10.00 şi 20.00 şi duminică între orele 10.00 şi 15.00; accesul este liber, atât pentru pasionaţi, cât şi pentru cei care vor intra doar din curiozitate.
Gaudeamus Oradea 2017, repere statistice
 - peste 60 de expozanţi reuniţi în 40 de standuri, reprezentând principalele categorii active pe piaţa de carte şi educaţie din România - edituri, agenţii de difuzare de carte, muzică şi produse multimedia, edituri străine reprezentate de către distribuitori de carte. Prezenţa editurilor de top din România şi a celor mai importanţi distribuitori naţionali de carte străină este garanţia pentru o ofertă remarcabilă, atât din punctul de vedere al numărului de titluri disponibile, cât şi din cel al diversităţii domeniilor abordate. - o suprafaţă de peste 400 mp de standuri, care egalează recordul înregistrat la ediţia precedentă; - 16 evenimente adresate unui public variat ca domenii de interes şi vârstă.
Proiecte Radio România derulate la GAUDEAMUS Oradea
Invitaţi de nota 10: Olimpicii României, proiect prin care postul public de radio promovează şi recompensează performanţele obţinute pe plan internaţional de către reprezentanţii la vârf ai învăţământului românesc. Sâmbătă, 13 mai, la ora 12.00, sunteţi aşteptaţi să îi cunoaşteţi pe „invitaţii de nota 10" la GAUDEAMUS Oradea, elevi din judeţul Bihor premiaţi la olimpiade internaţionale la diferite discipline: Árva Norbert Ákos, Divin Judit (Liceul Teoretic „Ady Endre", Oradea) şi Bede Ákos (Liceul Tehnologic Nr. 1 Suplacu de Barcău). Premiile vor fi oferite de Dacia şi Radio România. Cărţile se întorc acasă, campanie care are ca principal obiectiv constituirea, prin donaţii din partea expozanţilor şi a vizitatorilor, a unui fond de carte care, la finalul evenimentului, este oferit unei biblioteci publice, subfinanţate la capitolul achiziţii. Volumele donate în acest an la GAUDEAMUS Oradea vor avea ca destinaţie Biblioteca publică din comuna Răbăgani, judeţul Bihor.
Premiile GAUDEAMUS Oradea 2017 vor fi decernate duminică, 14 mai, începând cu ora 13.00, astfel: Trofeele GAUDEAMUS (acordate editurilor - locurile 1, 2 şi 3) şi Cea mai râvnită carte, decernate prin Votul Publicului exprimat prin completarea unor chestionare distribuite în rândul vizitatorilor pe întreg parcursul evenimentului; Trofeele Presei - decernate jurnaliştilor pe secţiunile publicaţii, radio, TV şi online, tot prin Votul Publicului; Premiul Miss Lectura, acordat celei mai frumoase vizitatoare, de către Avon România; Premiile Tombolei GAUDEAMUS, care vor fi acordate pe baza tragerii la sorţi a buletinelor de Vot al Publicului, astfel: Marele Premiu, constând în suma de 300 de lei, oferită de Asociaţia Club Lions 22 Oradea şi premii constând în produse cosmetice oferite de Avon România.
GAUDEAMUS Oradea este cea mai recentă componentă a Programului LECTURA, proiect de anvergură naţională iniţiat şi derulat de Radio România cu scopul de a susţine cultura scrisă din ţara noastră prin evenimente de tip expoziţional, dedicate în principal cărţii şi ofertei educaţionale. Palmaresul cumulat al programului, în intervalul 1994 - 2017, însumează 99 de evenimente organizate sub brandul GAUDEAMUS, circa 9.770 de expozanţi, 2.837.000 de vizitatori şi peste 12.500 de manifestări culturale, cu profil preponderent literar. Principalele componente ale programului sunt: GAUDEAMUS Internaţional (23 de ediţii), Caravana GAUDEAMUS (Cluj-Napoca - 18 ediţii, Craiova - 16 ediţii, Litoral - 8 ediţii, Oradea - 4 ediţii), GAUDEAMUS Carte Şcolară (14 ediţii) şi o serie de proiecte culturale conexe. Calendarul Programului LECTURA 2017 mai cuprinde: GAUDEAMUS Litoral (11 - 15 august), GAUDEAMUS Carte Şcolară (14 - 24 septembrie) şi GAUDEAMUS Internaţional (22 - 26 noiembrie).
Un eveniment organizat de Radio România (prin Centrul Cultural Media şi Radio Cluj), Primăria Oradea şi Asociaţia pentru Promovarea Turismului din Oradea şi regiune.
Partenerii ediţiei
Parteneri principali: BRD Groupe Société Générale şi Dacia
Parteneri: Avon România, Merlin's Vitamin Aqua, Asociaţia Club Lions 22 Oradea.
Connie Chifor
Pentru mai multe poze (56 de poze), accesați Galeria foto: S-a deschis Târgul de carte Gaudeamus în Piața Unirii din Oradea, aflat la ediția a IV-a.

Trimite email
sâmbătă, 20 aprilie 2024, 13:50:49 Ora de vară a Europei de Est