Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

S-a deschis Târgul de carte Gaudeamus în Piața Unirii din Oradea, aflat la ediția a IV-a

Dragi copii, tineri și părinți, poftiți la târg!

S-a deschis Târgul de carte Gaudeamus în Piața Unirii din Oradea, aflat la ediția a IV-a

,,Ne aflăm la Oradea, în municipiul care renaște pe zi ce trece, aș putea spune, asta dacă mă uit ce este în jurul meu, la această superbă Piață a Unirii din municipiul orădean..."

L-am citat pe managerul Radio România Cluj, dl Bogdan Roșca. Poate l-ați auzit și dumneavoastră ieri (miercuri, 10 mai 2017), în transmisiune directă la Radio România Actualități, la ora 12.00, din Piața Unirii din Oradea, cu prilejul deschiderii ediției a IV-a a Târgului de carte Gaudeamus, în inima și capitala Bihorului.
,,Țin să le mulțumesc în mod special administrației publice locale de aici din Oradea, domnului primar Ilie Bolojan pentru sprijinul direct și nemijlocit pe care îl acordă în organizarea acestui eveniment. Primăria Municipiului Oradea este singura primărie din țară care se implică nu numai logistic (...). Este singura primărie din țară care contribuie inclusiv financiar pentru a aduce cărțile primăvara aici la Oradea", a mai spus managerul Radio România Cluj.
,,Mulțumesc organizatorilor (...) pentru că aduc cărți, știință și bună-cuviință la Oradea"
Invitat la microfon, domnul primar, inginer Ilie Bolojan, a mulțumit organizatorilor Târgului de carte Gaudeamus ,,pentru că aduc cărți, știință și bună-cuviință la Oradea. Și vă invit pe toți să cumpărați și să citiți carte în zilele următoare. Succes!"
,,Îi îndemn pe orădeni să vină aici să-și ia această merinde"
 Președinte de onoare al acestei ediții a Târgului de carte este dl Traian Ștef, redactor-șef al revistei ,,Familia".
În cuvinte puține, domnia sa a spus multe: ,,Cartea este o merinde, dar este o merinde de drum lung (...). Ne bucurăm că Oradea este alături de Cluj, Iași, Craiova... între orașele alese pentru acest târg. Și îi îndemn pe orădeni să vină aici să-și ia această merinde, care nu trebuie consumată imediat, care nu se strică, nu se termină. Târgul este deschis, vă așteptăm!"
Așadar, dragi orădeni și bihoreni, poftiți la târg!
Moise-Ovidiu Dan
 
Programul de vizitare
Miercuri - sâmbătă între orele 10.00 şi 20.00 şi duminică între orele 10.00 şi 15.00; accesul este liber, atât pentru pasionaţi, cât şi pentru cei care vor intra doar din curiozitate.
Gaudeamus Oradea 2017, repere statistice
 - peste 60 de expozanţi reuniţi în 40 de standuri, reprezentând principalele categorii active pe piaţa de carte şi educaţie din România - edituri, agenţii de difuzare de carte, muzică şi produse multimedia, edituri străine reprezentate de către distribuitori de carte. Prezenţa editurilor de top din România şi a celor mai importanţi distribuitori naţionali de carte străină este garanţia pentru o ofertă remarcabilă, atât din punctul de vedere al numărului de titluri disponibile, cât şi din cel al diversităţii domeniilor abordate. - o suprafaţă de peste 400 mp de standuri, care egalează recordul înregistrat la ediţia precedentă; - 16 evenimente adresate unui public variat ca domenii de interes şi vârstă.
Proiecte Radio România derulate la GAUDEAMUS Oradea
Invitaţi de nota 10: Olimpicii României, proiect prin care postul public de radio promovează şi recompensează performanţele obţinute pe plan internaţional de către reprezentanţii la vârf ai învăţământului românesc. Sâmbătă, 13 mai, la ora 12.00, sunteţi aşteptaţi să îi cunoaşteţi pe „invitaţii de nota 10" la GAUDEAMUS Oradea, elevi din judeţul Bihor premiaţi la olimpiade internaţionale la diferite discipline: Árva Norbert Ákos, Divin Judit (Liceul Teoretic „Ady Endre", Oradea) şi Bede Ákos (Liceul Tehnologic Nr. 1 Suplacu de Barcău). Premiile vor fi oferite de Dacia şi Radio România. Cărţile se întorc acasă, campanie care are ca principal obiectiv constituirea, prin donaţii din partea expozanţilor şi a vizitatorilor, a unui fond de carte care, la finalul evenimentului, este oferit unei biblioteci publice, subfinanţate la capitolul achiziţii. Volumele donate în acest an la GAUDEAMUS Oradea vor avea ca destinaţie Biblioteca publică din comuna Răbăgani, judeţul Bihor.
Premiile GAUDEAMUS Oradea 2017 vor fi decernate duminică, 14 mai, începând cu ora 13.00, astfel: Trofeele GAUDEAMUS (acordate editurilor - locurile 1, 2 şi 3) şi Cea mai râvnită carte, decernate prin Votul Publicului exprimat prin completarea unor chestionare distribuite în rândul vizitatorilor pe întreg parcursul evenimentului; Trofeele Presei - decernate jurnaliştilor pe secţiunile publicaţii, radio, TV şi online, tot prin Votul Publicului; Premiul Miss Lectura, acordat celei mai frumoase vizitatoare, de către Avon România; Premiile Tombolei GAUDEAMUS, care vor fi acordate pe baza tragerii la sorţi a buletinelor de Vot al Publicului, astfel: Marele Premiu, constând în suma de 300 de lei, oferită de Asociaţia Club Lions 22 Oradea şi premii constând în produse cosmetice oferite de Avon România.
GAUDEAMUS Oradea este cea mai recentă componentă a Programului LECTURA, proiect de anvergură naţională iniţiat şi derulat de Radio România cu scopul de a susţine cultura scrisă din ţara noastră prin evenimente de tip expoziţional, dedicate în principal cărţii şi ofertei educaţionale. Palmaresul cumulat al programului, în intervalul 1994 - 2017, însumează 99 de evenimente organizate sub brandul GAUDEAMUS, circa 9.770 de expozanţi, 2.837.000 de vizitatori şi peste 12.500 de manifestări culturale, cu profil preponderent literar. Principalele componente ale programului sunt: GAUDEAMUS Internaţional (23 de ediţii), Caravana GAUDEAMUS (Cluj-Napoca - 18 ediţii, Craiova - 16 ediţii, Litoral - 8 ediţii, Oradea - 4 ediţii), GAUDEAMUS Carte Şcolară (14 ediţii) şi o serie de proiecte culturale conexe. Calendarul Programului LECTURA 2017 mai cuprinde: GAUDEAMUS Litoral (11 - 15 august), GAUDEAMUS Carte Şcolară (14 - 24 septembrie) şi GAUDEAMUS Internaţional (22 - 26 noiembrie).
Un eveniment organizat de Radio România (prin Centrul Cultural Media şi Radio Cluj), Primăria Oradea şi Asociaţia pentru Promovarea Turismului din Oradea şi regiune.
Partenerii ediţiei
Parteneri principali: BRD Groupe Société Générale şi Dacia
Parteneri: Avon România, Merlin's Vitamin Aqua, Asociaţia Club Lions 22 Oradea.
Connie Chifor
Pentru mai multe poze (56 de poze), accesați Galeria foto: S-a deschis Târgul de carte Gaudeamus în Piața Unirii din Oradea, aflat la ediția a IV-a.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 20 februarie 2020