Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

,,JA Innovation Day - Agribusiness Challenge” - Liceul Tehnologic Nr. 1 Salonta

Înscriși în competiția europeană ,,JA Compania Anului” 2017

,,JA Innovation Day - Agribusiness Challenge” - Liceul Tehnologic Nr. 1 Salonta

În cadrul evenimentului ,,JA Innovation Day", realizat la Liceul Tehnologic Nr.1 Salonta, județul Bihor, în data de 4.05.2017, elevii înscriși în competiția europeană ,,JA Compania Anului" 2017 au putut să-și prezinte ideea de start-up în cadrul unui târg de produse și servicii.

În cadrul evenimentului, ei au interacționat cu clienți reali, au obținut feedback din partea lor și au inițiat vânzări. La târg au participat reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean, consultanți din mediul de business, fermieri locali, dar și părinți.
Mai mult, 12 echipe formate din elevi de liceu,  elevi de clasa a VII-a și a VIII-a, din zona Salonta, au participat la ,,Ja Innovation Day-Agribusiness Challenge", o competiție de idei pe o temă din domeniul agribusiness, unde tinerii și-au dezvoltat gândirea antreprenorială, creativitatea, abilităţile de lucru în echipă, de comunicare și de prezentare în public, dar şi capacitatea de a identifica soluţii de afaceri inovatoare.
Atât echipele participante la Competiția Innovation Day, cât și echipele participante la târg, au susținut un business pitch în fața unui juriu format din: antreprenorul  Florica Ujog, fermierul Pîrv Adrian, consultanții voluntari din partea ,,Companiei Monsanto România": domnul Dorin Jurca și domnul Dacian Peic, precum și domnul inspector școlar Florian Mieluț de la Inspectoratul Școlar Județean Bihor. Mulțumim domnului Victor Dumitrache, organizatorul acestor competiții din partea Junior Achievement România.
Pentru elevii din clasele a VII-a și  a VIII-a, a fost o experiență deosebită, aceștia luând pentru prima dată contactul cu domeniul antreprenoriatului și al agriculturii. Experiența obținută pe parcursul competițiilor le-a crescut interesul pentru învățământul agricol, iar Liceul Tehnologic Nr. 1 Salonta, este acum una dintre opțiunile lor.
  Să cunoaștem echipele câștigătoare din cadrul competiției Innovation Day, care au impresionat juriul cu idei de afaceri în domeniul agribusiness.
Locul I a fost obținut de echipa nr. 7 formată din: Cristian Toșa cls. a X-a A, Răzvan Bondar cls. a XII-a A, Denisa Andrași cls. a XI-a A, Ardelean Iuliana cls. a IX-a B, Sebastian Tomele cls. a X-a B, Zigmond Florin de la  Școala Gimnazială Nr. 1 Ciumeghiu,  pentru obținerea castravetelui amar, care se numeşte în termen științific Momordica charantia; locul II, echipa nr. 8: Ionuț Sabău cls. a X-a A, Natalia Buzgău cls. a XI-a A, Ionuț Legman cls. a XII-a A, Nicoleta Sava  și Elisa Sava de la Școala Gimnazială Nr. 1 Ciumeghiu, pentru creșterea albinelor și comercializarea produselor obținute din miere; locul III, echipa nr. 4, formată din: David Berek cls. a XI-a A, Alexandra Leuce cls. a X-a B, Adelina Blaj cls. a IX-a D, Ramona Ilieș cls. a IX-a C, și eleva de gimnaziu, Anamaria Goina, de la Școala Gimnazială Nr. 1 din Avram Iancu, pentru cultivarea terenului cu trei culturi agricole, căpșuni, varză și cartofi.
Toți elevii au primit certificate JA România.
Echipele participante la târg ne-au încântat prin diversitatea produselor oferite, în mod real, și anume: echipa ,,LavaFlora" Salonta, reprezentată de elevii clasei a X-a A: Toșa Cristian, Anca Paula, Sabău Ionuț, Georgiana Bonchiș, Larisa Cicortaș și Monika Farkas, care a oferit spre vânzare ceai de lavandă, tinctură de lavandă, săculeți parfumați cu lavandă și cutie cadou cu lavandă; echipa ,,Ouă prețioase", reprezentată de elevii clasei a XI-a A: Dacian Bora, Heibach Gabriella, Mughiuruș Crina, Cotrău Ana, Raffaiella Codrean, Gavriș Bianca, care a oferit ouă de găină de calitate; echipa ,,Miere aurită", reprezentată de elevii Vidican Laurențiu din clasa a IX-a D, Dăgău Anamaria cls. a X-a C, Buna George cls. a IX-a C, Ardelean George cls. a X-a C, Șipa Fineas cls. a X-a C, Mihuța Bogdan cls. XII-a C, care a oferit spre vânzare miere și produse din miere de  albine; echipa Aromatix,  formată din elevii clasei a IX-a A: Somyai Alexandra, Manyur Alin, Toma Georgiana, Chiriță Ioana, Cepoiu Andrei, și eleva Dulca Cristina din cls. a XI-a A, care a oferit spre vânzare plante aromatice; echipa ,,Social Share", formată din elevii clasei a XI-a A: Andrei Sav, Puie Marius și Blide Alex, care a impresionat juriul cu prestarea unor servicii  de construire și promovare a prezenței online.
Elevii au învățat să lucreze eficient în echipă, în cadrul acestor programe, fiecare elev, având un rol bine stabilit. Elevii devin astfel mai atrași de școală prin realizarea unor activități  reale și utile. Voluntarii din mediul de business le oferă elevilor sprijin informațional și logistic, motivându-i în demersul lor antreprenorial. Elevii voluntari care au participat la această activitate au fost: Farcaș Vivien, Barabaș Gilbert din cls.a X-a A, Laurențiu Pintea și Zetocha Patrik din cls. a XII-a C.
Aceste activități au fost supervizate și îndrumate de profesorii coordonatori Buz Angela Rodica și Neaga Florica Maria, cu   sprijinul părinților și având susținerea conducerii Liceului Tehnologic Nr.1 Salonta.
Prof. Neaga Florica-Maria & Buz Angela-Rodica
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: ,,JA Innovation Day - Agribusiness Challenge” - Liceul Tehnologic Nr. 1 Salonta.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 23 septembrie 2021