Menu

Arhiva

Din:

Pana in:


,,JA Innovation Day - Agribusiness Challenge” - Liceul Tehnologic Nr. 1 Salonta

Înscriși în competiția europeană ,,JA Compania Anului” 2017

,,JA Innovation Day - Agribusiness Challenge” - Liceul Tehnologic Nr. 1 Salonta

În cadrul evenimentului ,,JA Innovation Day", realizat la Liceul Tehnologic Nr.1 Salonta, județul Bihor, în data de 4.05.2017, elevii înscriși în competiția europeană ,,JA Compania Anului" 2017 au putut să-și prezinte ideea de start-up în cadrul unui târg de produse și servicii.

În cadrul evenimentului, ei au interacționat cu clienți reali, au obținut feedback din partea lor și au inițiat vânzări. La târg au participat reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean, consultanți din mediul de business, fermieri locali, dar și părinți.
Mai mult, 12 echipe formate din elevi de liceu,  elevi de clasa a VII-a și a VIII-a, din zona Salonta, au participat la ,,Ja Innovation Day-Agribusiness Challenge", o competiție de idei pe o temă din domeniul agribusiness, unde tinerii și-au dezvoltat gândirea antreprenorială, creativitatea, abilităţile de lucru în echipă, de comunicare și de prezentare în public, dar şi capacitatea de a identifica soluţii de afaceri inovatoare.
Atât echipele participante la Competiția Innovation Day, cât și echipele participante la târg, au susținut un business pitch în fața unui juriu format din: antreprenorul  Florica Ujog, fermierul Pîrv Adrian, consultanții voluntari din partea ,,Companiei Monsanto România": domnul Dorin Jurca și domnul Dacian Peic, precum și domnul inspector școlar Florian Mieluț de la Inspectoratul Școlar Județean Bihor. Mulțumim domnului Victor Dumitrache, organizatorul acestor competiții din partea Junior Achievement România.
Pentru elevii din clasele a VII-a și  a VIII-a, a fost o experiență deosebită, aceștia luând pentru prima dată contactul cu domeniul antreprenoriatului și al agriculturii. Experiența obținută pe parcursul competițiilor le-a crescut interesul pentru învățământul agricol, iar Liceul Tehnologic Nr. 1 Salonta, este acum una dintre opțiunile lor.
  Să cunoaștem echipele câștigătoare din cadrul competiției Innovation Day, care au impresionat juriul cu idei de afaceri în domeniul agribusiness.
Locul I a fost obținut de echipa nr. 7 formată din: Cristian Toșa cls. a X-a A, Răzvan Bondar cls. a XII-a A, Denisa Andrași cls. a XI-a A, Ardelean Iuliana cls. a IX-a B, Sebastian Tomele cls. a X-a B, Zigmond Florin de la  Școala Gimnazială Nr. 1 Ciumeghiu,  pentru obținerea castravetelui amar, care se numeşte în termen științific Momordica charantia; locul II, echipa nr. 8: Ionuț Sabău cls. a X-a A, Natalia Buzgău cls. a XI-a A, Ionuț Legman cls. a XII-a A, Nicoleta Sava  și Elisa Sava de la Școala Gimnazială Nr. 1 Ciumeghiu, pentru creșterea albinelor și comercializarea produselor obținute din miere; locul III, echipa nr. 4, formată din: David Berek cls. a XI-a A, Alexandra Leuce cls. a X-a B, Adelina Blaj cls. a IX-a D, Ramona Ilieș cls. a IX-a C, și eleva de gimnaziu, Anamaria Goina, de la Școala Gimnazială Nr. 1 din Avram Iancu, pentru cultivarea terenului cu trei culturi agricole, căpșuni, varză și cartofi.
Toți elevii au primit certificate JA România.
Echipele participante la târg ne-au încântat prin diversitatea produselor oferite, în mod real, și anume: echipa ,,LavaFlora" Salonta, reprezentată de elevii clasei a X-a A: Toșa Cristian, Anca Paula, Sabău Ionuț, Georgiana Bonchiș, Larisa Cicortaș și Monika Farkas, care a oferit spre vânzare ceai de lavandă, tinctură de lavandă, săculeți parfumați cu lavandă și cutie cadou cu lavandă; echipa ,,Ouă prețioase", reprezentată de elevii clasei a XI-a A: Dacian Bora, Heibach Gabriella, Mughiuruș Crina, Cotrău Ana, Raffaiella Codrean, Gavriș Bianca, care a oferit ouă de găină de calitate; echipa ,,Miere aurită", reprezentată de elevii Vidican Laurențiu din clasa a IX-a D, Dăgău Anamaria cls. a X-a C, Buna George cls. a IX-a C, Ardelean George cls. a X-a C, Șipa Fineas cls. a X-a C, Mihuța Bogdan cls. XII-a C, care a oferit spre vânzare miere și produse din miere de  albine; echipa Aromatix,  formată din elevii clasei a IX-a A: Somyai Alexandra, Manyur Alin, Toma Georgiana, Chiriță Ioana, Cepoiu Andrei, și eleva Dulca Cristina din cls. a XI-a A, care a oferit spre vânzare plante aromatice; echipa ,,Social Share", formată din elevii clasei a XI-a A: Andrei Sav, Puie Marius și Blide Alex, care a impresionat juriul cu prestarea unor servicii  de construire și promovare a prezenței online.
Elevii au învățat să lucreze eficient în echipă, în cadrul acestor programe, fiecare elev, având un rol bine stabilit. Elevii devin astfel mai atrași de școală prin realizarea unor activități  reale și utile. Voluntarii din mediul de business le oferă elevilor sprijin informațional și logistic, motivându-i în demersul lor antreprenorial. Elevii voluntari care au participat la această activitate au fost: Farcaș Vivien, Barabaș Gilbert din cls.a X-a A, Laurențiu Pintea și Zetocha Patrik din cls. a XII-a C.
Aceste activități au fost supervizate și îndrumate de profesorii coordonatori Buz Angela Rodica și Neaga Florica Maria, cu   sprijinul părinților și având susținerea conducerii Liceului Tehnologic Nr.1 Salonta.
Prof. Neaga Florica-Maria & Buz Angela-Rodica
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: ,,JA Innovation Day - Agribusiness Challenge” - Liceul Tehnologic Nr. 1 Salonta.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminic, 24 septembrie 2017