Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

27 de angajați studenți au fost premiați la cea de a 11-a ediție e Burselor McDonalds

Programul Bursele McDonalds

27 de angajați studenți au fost premiați la cea de a 11-a ediție e Burselor McDonalds

De peste 10 ani, programul Bursele McDonald's sprijină tinerii angajați aflați la început de carieră, care au rezultate deosebite atât la învățătură, cât și la locul de muncă.

În demersul său constant de susținere a educației și a excelenței, compania a premiat anul acesta 27 de angajați cu burse în valoare de 54.000 de lei și a ajuns în cei 11 ani de program la un total de 296 de burse de merit oferite, însumând 592.000 lei.
,,Îmi place să vorbesc mereu despre Școala McDonald's, prin care au trecut până în prezent peste 28.000 de persoane. Este o dovadă a resurselor și dedicației pe care le oferim angajaților noștri. Dezvoltăm programe special pentru ei, pentru a-i ajuta să crească, să se dezvolte și să învețe cât mai multe lucruri care îi pot ajuta atât la locul de muncă, dar și în viața personală. Bursele McDonald's se află anul acesta la cea de a 11-a ediție, este unul dintre programele de lungă durată cu care ne mândrim și pe care le organizăm cu drag în fiecare an. Până în prezent am acordat 296 de burse angajaților studenți cu rezultate remarcabile și ne bucurăm să vedem ce frumos cresc angajații noștri. Iar mândria cea mai mare este să contribuim și noi, an de an, la dezvoltarea carierei lor", a declarat Daniel Boaje, director general Premier Restaurants România
Procesul de selecție a celor 27 de bursieri din acest an s-a desfășurat în perioada 3 - 18 aprilie. Pentru a fi eligibili, candidații trebuie să fi obţinut cel puţin media 8 de absolvire a anului universitar precedent sau cel puţin nota 8 la admitere, în cazul studenţilor din primul an. În fiecare an McDonald's ia în considerare recomandările profesorilor şi performanţa angajaților la locul de muncă.
Ceremonia de decernare a burselor s-a desfăşurat pe 10 mai la Biblioteca Centrală Universitară din Bucureşti în prezenţa managementului companiei, a părinţilor, angajaţilor şi a profesorilor care au sprijinit studenţii pe parcursul anului școlar. Fiecare bursier a primit câte un cec în valoare de 2.000 lei, înmântat de către Daniel Boaje, directorul general Premier Restaurants România, pentru a le recompensa și recunoaște eforturile şi determinarea la școală și la locul de muncă.
McDonald's pune accent pe beneficiile oferite angajaților săi și încurajează performanța. Angajații sunt recompensați cu bonusuri individuale și de echipă, în funcție de perfomanța restaurantelor. În același timp, diversitatea angajaților este un element cheie în sistemul McDonald's. Tocmai de aceea, compania a pus bazele unui program de muncă flexibil pentru studenți și elevi. McDonald's răsplătește în același timp fidelitatea angajaților care aniversează 1, 3, 5, 10, 15 și 20 de ani vechime în companie. Mai mult, programul de manager trainee, de pregătire accelerată, se adresează atât absolvenților din interiorul McDonald's, cât și celor din afara companiei. În prezent peste 4.350 de angajați întâmpină clienții în cele 68 de restaurante McDonald's din țară, dintre care aproape 1.300 sunt elevi și studenți.
Despre McDonald's în România
Începând cu anul 2016, McDonald's este parte a companiei Premier Capital, partenerul pentru dezvoltare a restaurantelor McDonald's din Estonia, Grecia, Letonia, Lituania și Malta. Premier Capital plc operează 134 de restaurante în locații importante, mai mult de jumătate dintre ele având McDrive și numeroase cafenele McCafé. În România, McDonald's este lider al pieței restaurantelor, cu 68 de restaurante în 21 de oraşe. Până în prezent, compania a investit peste 800 de milioane de lei în România, are 4.350 de angajaţi şi primește zilnic peste 190.000 clienţi. În 2016 a fost desemnat cel mai bun angajator pentru al treilea an consecutiv, conform AON România.
Pentru mai multe informații vizitați:
www.mcdonalds.ro și www.facebook.com/McDonalds.ro  
Ioana-Alexandra Moașa

Trimite email
vineri, 2 mai 2025, 01:14:08 Ora de vară a Europei de Est