Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Peste 300 de copii din 22 de grădinițe, 26 de grupuri vocale și 53 de soliști vocali

La cea de-a II-a ediție a Concursului județean ,,Cântă şi fii vesel”, au participat

Peste 300 de copii din 22 de grădinițe, 26 de grupuri vocale și 53 de soliști vocali

În cadrul proiectului educativ județean ,,Cântă și fii vesel", vineri, 19 mai 2017, la Grădinița Holcim din Aleșd, s-a desfășurat cea de-a doua ediție a concursului județean,,Cântă şi fii vesel".

La actuala ediție s-au înscris și au participat 345 de copii din 22 de grădinițe din Oradea și județul Bihor, 26 de grupuri vocale și 53 de soliști vocali, toți preșcolari, îndrumați de 60 de educatoare.
În organizarea festivalului, coordonatorii proiectului, doamna profesor Florica Vesa (directorul festivalului) și doamna profesor Ancuța Tunduc i-au avut alături pe membrii echipei de proiect: prof. Daniela Gavrilă, Florina Vaida, Valerica Mermeze, Ancuța Puie, Romina Dat, Delia Pipa, Ioana Gherlea, Dorina Pușcău și Aurelia Turcuș.
,,Muzica modelează sufletul și educă gândirea"
,,Am gândit și am organizat acest concurs ca modalitate de exprimare spontană și originală a copilului prin muzică. Și am văzut acest lucru cu prilejul primei ediții, a spus doamna profesor Florica Vesa, în deschiderea manifestării. În același timp, alături de copii, și noi, educatoarele am redescoperit frumusețea cântecelor pentru copii și bucuria de a cânta cu ei (...). Ca să-i stimulăm pe copii să cânte, să se manifeste, să fie liberi, să gândească, să fie frumoși, să fie sănătoși din punct de vedere intelectual, mintal (...). Cred că întâlnirea copiilor din mai multe grădinițe a fost și este benefică tuturor, un spectacol grandios, de candoare și frumusețe, izvorât din sufletul curat și candid de copil (...). Muzica modelează sufletul și educă gândirea. Toți avem  o latură artistică în noi. Iar dacă decidem să o dezvoltăm, în mod sigur ne va crește conștiința frumuseții lumii. Așadar, lăsați-vă seduși de muzica interpretată de acești copii minunați și poate vom avea o lume mai frumoasă, a conchis directorul festivalului, doamna prof. Florica Vesa.
La actuala ediție, concurenții au fost jurizați de: doamna profesor psiholog Maria Ivănescu (fost inspector școlar de specialitate) - președinte al juriului, prof. de muzică Șunea Matei, prof. Dorina Venter, director adjunct al Colegiului Tehnic ,,Alexandru Roman" Aleșd, Loredana Bodiuț, reprezentant Holcim România S.A. și educatoare (pensionară) Maria Simai.
Copiii au fost teribili! Nimeni nu a plâns și nu s-a plâns... decât de ,,pana" (nevinovată) de curent..., iar la final, premiile i-au bucurat pe toți: diplome, plachete, cupe, trofee și cadouri (cărți cu povești pentru preșcolari), felicitări și mulțumiri la scenă deschisă partenerilor și sponsorilor...
Să-i cunoaștem pe cei mai buni dintre cei buni
Premii de excelență (12): Surdaș Antonia, Gherlea Darina (G.P.P. Holcim, Aleșd, educatoare: Gherlea Ioana, Simionaș Monica), Bradea Erik,Urs Andreea, grup vocal:Fantasticii (G.P.P. Holcim, Aleșd, educatoare: Tunduc Ancuța, Vesa Florica), Pothora Natalia (G.P.N. nr.1, Aleșd, educatoare: Pothora Maria), Restea-Baicu Iasmina (G.P.P. nr. 45, Oradea, educatoare: Stanciu Adina, Buda Ramona), Lasak Elisa (G.P.N. Derna,  educatoare: Mermeze Valeria), grup vocal: Alegria.(G.P.P. nr. 27, Oradea, educatoare: Bodea Aurelia, Mihuț Ioana), duet: Valer Carina și Botoș George (G.P.P. Sântandrei, educatoare: Torjoc Monica, Pop Tatiana), grup vocal: Voiniceii (G.P.P. Groși, educatoare: Teușdea Cornelia, Secan Viorica), grup vocal: Fluturașii veseli (G.P.P. nr. 30, Oradea educatoare: Toia Macrina, Raica Dorina).
Premiul I (25): grup vocal: Motănei și pisicuțe (G.P.P. Holcim, Aleșd, educatoare: Vaida Florina, Pușcău Dorina), grup vocal: Ursuleții muzicanți: (G.P.P Holcim, Aleșd, educatoare: Gherlea Ioana, Simionaș Monica), Covaci Sara, (G.P.P. Holcim, Aleșd, educatoare: Pipa Delia, Dat Romina) Tunduc Ioana (G.P.P. Holcim, Aleșd, educatoare: Vaida Florina, Pușcău Dorina), grup vocal: Albinuțele vesele (G.P.P. nr.2, Aleșd, educatoare:Mert Delia, Panea Ioana), duet Hora (G.P.P. nr. 45, Oradea,  educatoare:Tăut Crina, Olar Livia), Secara Sara (G.P.N. Ortiteag, educatoare Secara Marcela), Mateiu Ruben (G.P.N. Măgești, educatoare: Colțe Violeta), Pantiș Abigail, Negru Daria (G.P.N. Valea Crișului, ed. Țepele Stela), duet: Molnar Maia și Matyi Jasmin, solist Rus Carla (G,P,P., nr. 1 Marghita: ed. Oros Cristina, Pop Nicoleta), grup vocal: Zâmbăricii (G.P.P. nr. 1 Marghita, ed. Bențe Camelia, Timar Dorina), duet: Goia Cristian și Bărui Cristian, grup vocal Voiniceii (G.P.P. nr. 27, Oradea, ed. Axinte Nela, Dem Lucia), Siladi Maya (G.P.P. nr .52, Oradea, ed. Bicăzan Ileana, Osvat Maria), grup vocal: Glasuri argintii (G.P.P. nr. 30, Oradea, ed. Negrău Lucia, Dume Gabriela), grup vocal: Spiridușele vesele (G.P.P. nr. 30 Oradea, ed. Ruja Lenuța, Pălăgean Anca), Jolțe Petra (G.P.P. Vadu Crișului, ed. Brîndaș Gabriela), Reti Giulia (G.P.P. Vadu Crișului, ed. Lascău Mariana, Mititean Floarea), grup vocal: Rândunicile (G.P.P. Vadu Crișului, ed. Mudura Gabriela, Venter Irina), Ștef Sunamita, Zah Antonia (G.P.N. nr. 3 Munteni, ed.Duma Mariana).
Premiul II - 20 de concurenți
Premiul III - 18 concurenți.
Florina Vaida & Ovidiu Dan
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Peste 300 de copii din 22 de grădinițe, 26 de grupuri vocale și 53 de soliști vocali.

Trimite email
joi, 18 aprilie 2024, 17:53:46 Ora de vară a Europei de Est