Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Târgul meseriilor, ediția a V-a

Joi, la ,,Traian Vuia”, s-a desfășurat

Târgul meseriilor, ediția a V-a

Agenția de Dezvoltare Locală Oradea a organizat joi, 18 mai 2017, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Bihor, cea de-a V-a ediție a Târgului meseriilor.

Un bun prilej pentru colegiile tehnice și liceele tehnologice orădene de a-și prezenta oferta educațională în fața gimnaziștilor orădeni, dar nu numai, iar firmele orădene mari din parcurile industriale (precum: Eberspaecher, Plexus, Nidec, H Essers, Connectronics și Inteva) au avut ocazia să-și promoveze programele de practică și ofertele de locuri de muncă.
Evenimentul a fost găzduit de sala de sport a Campusului Tehnic ,,Traian Vuia" din Oradea, între orele 9-14.
În deschiderea târgului, inspectorul școlar general adjunct, doamna profesor Maria Codruța Bogdan, a subliniat importanța acestui eveniment... spre a crește ,,meseriași de valoare". ,,Sperăm că prin acest târg, elevii noștri își vor alege școlile în care se vor regăsi (...). Sperăm ca prin multitudinea firmelor care vin în parcul industrial să creăm în județul nostru locuri de muncă, iar noi, dascălii, să creștem niște meseriași de valoare", a subliniat inspectorul școlar general adjunct.
,,Este singura școală care vă plătește să învățați"
În cuvântul său, directorul Agenției de Dezvoltare Locală Oradea, doamna Delia Ungur, s-a adresat direct gimnaziștilor, încurajându-i să aleagă o formă de învățământ tehnic, dacă le place să lucreze...
,,Pe voi, dragi copii, vă încurajez, dacă vă place să creați lucruri, să faceți lucruri cu mâinile voastre, să alegeți o formă de învățământ tehnic, fie școală profesională, fie liceu tehnologic sau tehnic. Este singura școală care vă plătește să învățați".
Doamna director se referea, pesemne, la cei 200 de lei lunar, la bursa pe care o primesc de la stat cei ce urmează o școală profesională, plus alți bani oferiți de firmele angajatoare, interesate în formarea forței de muncă tinere calificate.
De la Mihai Viteazul la Szent Laszlo
Și-au amenajat standuri spre a-și prezenta oferta: Colegiul Tehnic ,,Mihai Viteazul", liceele tehnologice ,,Ioan Bococi" și ,,George Barițiu" (împreună); Fundația Cultural Umanitară ,,Henri Coandă" a pus pe tapet trei variante: formare profesională, învățământ liceal (liceu particular) și învățământ postliceal (școală postliceală); Liceul Tehnologic Agroindustrial ,,Tamasi Aron" din Borș, Colegiul Tehnic ,,Transilvania", Oradea; colegiul gazdă: Colegiul Tehnic ,,Traian Vuia", unde doamna director adjunct Adriana Petrica a ținut să facem cunoștință cu un proaspăt olimpic național. Se numește Breje Ioan-Dan, care s-a întors cu premiul II pe țară de la Botoșani, de la Olimpiada tehnică - Tehnologii, Mecanică. ,,Și noi avem un olimpic național, chiar premiul I pe țară la Electromecanică, la Râmnicu Vâlcea, a adăugat directorul Colegiului Tehnic ,,Constantin Brâncuși", dl profesor Gabriel Mic. Este vorba despre elevul Mihai Ghiran din clasa a XI-a", iar directorul adjunct, dl profesor Nicolae Ioan Avram a ținut să completeze Galeria premianților cu încă trei nume de elevi: Petru Dorin Pașcalău, Miklos Laszlo Levente și Horvath Eugen Stelian, care au câștigat locurile I, II și III, recent la București, la concursul național ,,Zidarul priceput", organizat de Holcim România SA. În dreapta brâncușienilor își aveau amenajate standurile economiștii orădeni (reprezentanții Colegiului Economic ,,Partenie Cosma") și vecinii lor, elevii de la Liceul Teologic Romano-Catolic ,,Szent Laszlo".
Vitejii au amplasat în centrul standului o ,,fântână arteziană", care în loc de apă (vie) scotea ciocolată, spre deliciul tuturor gimnaziștilor vizitatori, iar cei care doreau să-și tragă o frizură mai deocheată apelau tot la meseriașii Colegiului Tehnic ,,Mihai Viteazul". Cred că profesorul care a împărțit cele mai multe pliante pe minut la târgul de joi a fost doamna profesor Simona Ardelean, tot de la acest colegiu, de la ,,Școala care face om din tine", vorba domnului director Ruben Filimon.
Ovidiu Dan
Pentru mai multe poze (78 de poze), accesați Galeria foto: Târgul meseriilor, ediția a V-a.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 21 octombrie 2019