Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

O conferinţa internaţională, mâine, 26 mai, la Hotel Continental

În cadrul Săptămânii Științifice

O conferinţa internaţională, mâine, 26 mai, la Hotel Continental

În cadrul manifestărilor ştiinţifice anuale ale Universităţii din Oradea, Departamentul de Textile şi Pielărie şi Management Industrial din cadrul Facultăţii de Inginerie Energetică şi Management Industrial vă invită la Conferinţa internaţională care va avea loc în data de 26 mai 2017, de la ora 9.30, la Hotel Continental, Sala Panoramic, etaj I.

Cu această ocazie, în concordanţă cu politica departamentului de implicare a studenţilor în activităţile de cercetare, de a îi încuraja şi a-i susţine să îşi dezvolte aptitudinile antreprenoriale, studenţii au fost invitaţi să prezinte activitatea cercului de ,,Dezvoltarea durabilă. Valorificarea creativă a deşeurilor din industria textilă" şi două colecţii personale ale studentelor Lavinia Mada şi Denisa Hargoş.În baza relaţiilor de colaborare internaţională ale cadrelor didactice de la acest departament şi al interesului pe care îl suscintă industria textilă pe plan mondial, Departamentul de Textile Pielărie şi Management Industrial a organizat în preambulul celei de-a XVI-a conferinţe ştiinţifice ,,Innovative solutions for sustainable development of textiles and leather industry", prima ediţie a ,,Săptămânii ştiinţifice internaţionale". Cu acest prilej, au conferenţiat profesori invitaţi din Hong Kong, Turcia, Grecia şi Italia. Astfel, i-am avut invitaţi pe: prof. dr. Shang Songmin, Hong Kong Polytechnic University, Institute of Textile&Clothing - autor a peste 200 de articole dintre care peste 100 ÎŞi-SCI, 50 cu factor de impact mai mare de 3, iar una cu factor de impact mai mare de 25. Numărul de citări este impresionant: 2213, h-index26, i10index-52, un articol are peste 345 de citări; prof. dr. S. Rajamani, Chairman of the Asian Internaţional Union of Environment-India), Chairman, IUE Commission of IULTCS, Central Leather Research Institute, Adyar, India; prof. dr. Muge Yukseloglu, Marmara University, Faculty of Technology Department of Textile Engineering - a susţinut marţi, 23.05.2017, prelegerea cu tema: „A Brief Spinning Technology and Formation of Spun Yarns"; prof. dr. Erhan Oner, Marmara University, Faculty of Technology Department of Textile Engineering - a susţinut tot marţi, prelegerea cu tema „Textile Dyeing and Finishing: Recent Advances în the Textile Dyeing and Finishing Processes"; dr. Athanasios A Tsoutseos, Collegiate Associate Professor - Scientific Collaborator, TEI of Piraeus a susţinut miercuri 24.05.2017, prelegerea cu tema ,,Introduction to Colour Sience". La prelegeri au participat studenţii celor două specializări ale departamentului: Tehnologia Tricotajelor şi Confecţiilor şi Inginerie Economică Industrială (textile şi pielărie), studenţi de la masterul gestionat de departament - ,,Mangamentul calităţii şi protecţia consumatorului în textile şi pielărie", cadre didactice şi invitaţi.
Într-o atmosfera destinsă, colegială, au fost puse întrebări, s-au făcut schimburi de informaţii ştiinţifice, dar şi de natură culturală sau socială.
Manifestările continuă, vineri, 26 mai 2017, în cadrul Conferinţei ştiinţifice internaţionale la care sunt aşteptaţi peste 30 de oaspeţi din străinătate (India, Turcia, Italia, Spania, Grecia) şi din ţară (Bucureşti, Iaşi, Arad).
Claudia Ignat

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 19:29:15 Ora de vară a Europei de Est