Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Festival Naţional de Folk la Oradea

„Adu-ţi artistul preferat!”

Festival Naţional de Folk la Oradea

Organizatorii au invitat patronii de firme să li se alăture, lansând sloganul: „Adu-ţi artistul preferat"!

Începând cu acest an, Municipiul Oradea intră în circuitul naţional al festivalurilor de folk, muzică ale cărei reverberaţii se simt încă în inimile celor ajunşi la vârsta maturităţii. Printr-un proiect realizat de Uniunea Femeilor din Bihor, în parteneriat cu Primăria Oradea, Muzeul Ţării Crişurilor, Direcţia Judeţeană pentru Cultură Bihor şi Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT), în primele zile ale lunii iulie vor fi aduse la Oradea nume celebre ale muzicii folk din ţară, într-un Festival care va avea loc în Cetate.
Proiectul a fost lansat marți, 23 mai 2017, printr-o conferinţă de presă organizată în sala mică a Primăriei Oradea, de către Ana Pop, preşedinta UFB, poeta Mihaela Dindelegan, vicepreşedintă a UFB şi iniţiatoare a acestui proiect, Angela Lupşea, directorul Muzeului Cetăţii şi a oraşului Oradea, Mircea Jacan, directorul CJCPCT Bihor. După o scurtă prezentare a iniţiativei culturale, făcută de doamna Ana Pop, managerul de proiect Mihaela Dindelegan a expus conţinutul evenimentului, care se anunţă unul deosebit de interesant pentru iubitorii de gen.
Potrivit programului gândit de organizatori, în cele două zile de festival, pe scena amfiteatrului din Cetate vor cânta următorii artişti:
1 iulie
Alexa Bercea şi Antonia Ganea, eleve la clasa prof. Dana Oprescu, Palatul Copiilor și Elevilor Oradea
Alexandrina şi Florian Chelu (Oradea)
Traian Cosma (Oradea)
Octavian Bud (Satu Mare) şi Adina Hodişan (Oradea)
Magda Puskas (Reghin)
Vali Șerban (Alba Iulia)
Ducu Bertzi & Friends (Bucureşti)
 2 iulie
Nicolae Moranciu (Oradea)
Sergiu Nica (Oradea)
Raul Silaghi (Oradea)
Călin Pop - Celelalte Cuvinte (Oradea)
Liliana Ioniţă Budău (Oradea)
Mircea Bodolan (Bucureşti)
Victor Socaciu (Bucureşti)
„Primăria Oradea organizează numeroase activităţi culturale de anvergură, dar există un segment mare de populaţie - al celor în vârstă de peste 40 de ani - ale căror nevoi culturale sunt mai puţin împlinite. De aceea am optat pentru acest gen de muzică deosebit de îndrăgită, dar mai rar întâlnită pe afişele marilor concerte din Oradea. Accesul la concerte va fi gratuit", a declarat poeta Mihaela Dindelegan. Domnia sa a prezentat presei şi activităţile conexe care au fost gândite pentru a întregi atmosfera de festival de la început de iulie: ateliere de creaţie pentru copii, cafenele artistice, lansări de carte şi un concurs de caricatură. De asemenea, în Cetate se vor desfăşura activităţi comerciale specifice, Angela Lupşea, directoarea Muzeului Cetăţii, exprimându-şi speranţa că dotările şi spaţiile acestui edificiu vor fi în măsură să mulţumească atât pretenţiile publicului orădean cât şi rafinamentul invitaţilor în festival, respectiv al turiştilor care vor fi prezenţi în acele zile în Oradea.
Pentru că cea mai mare parte a patronilor de firme din Bihor simt încă nostalgia vremurilor în care muzica folk ocupa primul loc în sufletul românilor, organizatorii Festivalului Naţional de Folk din Oradea s-au gândit să ofere posibilitatea îmbogăţirii acestui eveniment cu nume de artişti ale căror onorarii pot fi plătite direct de către reprezentanţii sectorului privat. În acest context, Mihaela Dindelegan, a lansat sloganul „Adu-ţi artistul preferat", subliniind că, în cazul în care iniţiativa se va bucura de un feedback pozitiv, perioada de derulare a Festivalului se poate extinde la trei zile. Detalii pot fi obţinute la telefon: 0730643312. (C.M.)
 
Cetatea Oradea, 30 iunie - 2 iulie
Programul Festivalului Naţional de Folk Oradea 2017
Organizator: Uniunea Femeilor din Bihor, în parteneriat cu Primăria Municipiului Oradea, Direcția Județeană pentru Cultură Bihor, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Bihor, Muzeul Țării Crișurilor.
30 iunie
Orele 16.00 - 19.00
Ateliere de creație pentru copii (în Grota Roșie, cu Asociația Manus Pulchrae)
Ateliere meșteșugărești (pe Aleea Breslelor, cu Casa Meșteșugărească Oradea)
Orele 17.00 - 20.00
Asteroid Day (în Corpul I, organizată de Astroclub Meridian 0)
Orele 18.00 - 20.00
Expoziție de basoreliefuri (cu Asociația Noua Acropolă)
Ora 18.00
Cafenea artistică în Casa Vinului din Cetate (întâlnire a publicului cu artiștii din festival - intrarea liberă)
Ora 19.00 spectacol în amfiteatru:
-    Alexandrina şi Florian Chelu
-    Nicolae Moranciu
-    Raul Bochiş
-    Magda Puskas
1 iulie:
Orele 16.00 - 19.00
Ateliere de creație pentru copii
Ateliere meșteșugărești
Orele 18.00 - 20.00
Asteroid Day (în Corpul I)
Orele 18.00 - 22.00
Expoziție de basoreliefuri
Ora 18.00
Lansări de carte având ca invitați artiștii Ducu Bertzi, Mircea Bodolan și Vali Șerban (în Casa Vinului din Cetate):
Istoria unui vis. O poveste subiectivă a Cenaclului Flacăra - autor Vali Șerban, Alba Iulia
Stele în căușul palmei - autor Mihaela Dindelegan, Oradea
Sonetele Muntelui Athos - autor Pașcu Balaci, Oradea
Flori de tei - autor Eugenia Ponta Pete, Arad 
Ora 19.00 spectacol în amfiteatru
-       Alexa Bercea şi Antonia Ganea, clasa prof. Dana Oprescu
-       Traian Cosma
-       Adina Hodişan
-       Vali Şerban
-       Ducu Bertzi
2 iulie:
Orele 16.00 - 19.00
Ateliere de creație pentru copii
Ateliere meșteșugărești
Orele 18.00 - 20.00
Asteroid Day (în Corpul I)
Orele 18.00 - 22.00
Atelier de pictură și expoziție de basoreliefuri
Ora 18.00
Concurs de caricaturi, coordonat de Viorel Chiricuță
Ora 18.00
Cafenea artistică (întâlnire a publicului cu artiștii din festival - intrarea liberă)
Ora 19.00 spectacol în amfiteatru
-       Sergiu Nica
-       Raul Silaghi
-       Florian Chelu şi Gato Istvan
-       Liliana Ioniţă Budău
-       Călin Pop
-       Mircea Bodolan
-       Victor Socaciu

Trimite email
marți, 23 aprilie 2024, 12:51:15 Ora de vară a Europei de Est