Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

La Şcoala ,,Oltea Doamna” s-a sărbătorit performanța, talentul și creativitatea…

Miercuri, de Ziua școlii

La Şcoala ,,Oltea Doamna” s-a sărbătorit performanța, talentul și creativitatea…

Miercuri, 31 mai 2017, de Ziua școlii, la Şcoala Gimnazială ,,Oltea Doamna" din Oradea, s-a sărbătorit performanța prin Gala olimpicilor, talentul prin Gala talentelor și creativitate și originalitatea prin activitățile desfășurate în cadrul atelierelor din curte, din cabinetul de informatică și în sala de sport.

La festivitatea de deschidere, doamna director Florina Musca și directorul adjunct, doamna prof. dr. Liliana Bocoi, au fost onorați (onorate), în careul de ași de pe terenul de sport, de dl viceprimar Florin Birta, de inspectorul școlar general adjunct Codruța Bogdan și de doamna Claudia Timofte, ca reprezentant al Consiliului de administrație al școlii; domnul viceprimar și doamna Claudia Timofte chiar au absolvit această școală.
La Gala olimpicilor au fost premiați cei 98 de elevi care au obținut premii și mențiuni la etapa județeană a olimpiadelor de română, matematică, informatică, engleză, germană, geografie, biologie, chimie, fizică, lingvistică, educație civică, educație plastică, educație muzicală și educație fizică; cei 11 elevi de la zonală (echipa de fotbal - fete, clasele I-IV, premiul III, prof. Omuț Marius), 3 elevi la interjudețeană: Mihai Porumb, Rafaela Moale și Cristina Ivancov, mențiuni la concursul interjudețean ,,Noi și chimia" (prof. Mocan Marioara), precum și 11 elevi la etapa națională, în total 123 de olimpici.
Cei 11 olimpici naționali
Musca Diana, premiul special la Concursul național ,,Transcurricular" I. Teodoreanu (prof. Crăciun Scumpa); Băcilă Marcu, participare la națională, la informatică (prof. Faur Patricia); cinci elevi la geografie, la Concursul național de geografie ,,Terra": Rez David, Șulea Briana și Marta Damian - premiul II (prof. Bocoi Liliana); Costea Iulia - premiul III, Bot Aruna - participare (prof. Biriș Mihaela); doi elevi la biologie: la Concursul național de biologie G.E.Palade: Rez David și Costa Angela (prof. Zbârcea Claudia); doi elevi la educație civică: Oneț Larisa și Lascu Andreea, cls. a IV-a B (prof. Petca Luminița).
Gala talentelor
La această ediție, în Gala talentelor s-au înscris nouă participanți: Mușet Sara Maria, din clasa pregătitoare D (prof. Laura Ienei-David), Burescu Ana, clasa I B (prof. Doina Sabău), elevii clasei pregătitoare C (prof. Elena Pavel), Oneț Larisa, a IV-a B (prof. Luminița Petca), Rus George, a V-a D (prof. Liliana Pop), dansatorii claselor a V-a A,B,C și a VII-a A (prof. Ana Iosa), Liptak Daniel, a VI-a C (prof. Liliana Pop), Cordea Georgiana, cls. a II-a A (prof. Gabriela Codorean), Igna Alexia Maria, cls. a II-a B (prof. Laura Vonea).
Cei nouă artiști au fost votați pe pagina de facebook a școlii. Cele mai multe voturi le-a obținut Ana Burescu, ea fiind astfel declarată câștigătoarea ediției.
Atelierele ingenioase   
După un Flashmob al elevilor și profesorilor, lumea s-a împrăștiat prin curte, în sala de sport (la teatru, cu personaje de poveste) și în cabinetul de informatică (la robotică) pentru a vedea lucruri deosebite: experimente, experiențe, demonstrații, observații la microscop, electrizarea corpurilor, câmpul electrostatic, modelarea substanţelor chimice, extracţia clorofilei din frunze de mentă, concursuri și jocuri, desen și pictură... O călătorie în timp prin istorie, personaje îndrăgite din literatura engleză și germană, reacții chimice, Piramida alimentelor sănătoase..., fiecare după pofta inimii și după puterea de convingere a practicienilor, în cele mai multe cazuri elevi, asistenți ai profesorului coordonator.
Personajele îndrăgite
În sala de sport, Catedra de română a organizat Teatru de păpuși cu siluete: Albă ca Zăpada și cei 7 pitici, precum și
Concursul cu premii ,,Recunoaște personajul!" Câțiva elevi s-au costumat interpretând diferite personaje literare; cei care au recunoscut personajul au fost premiați cu diplome, ,,prin care li s-a acordat titlul oficial de SUPERCITITOR și cu semne de carte personalizate", după cum a precizat doamna prof. Mirela Tanc. Personajele interpretate au fost din: Alice în "ara Minunilor, Soacra cu trei nurori, Fetița cu chibrituri, Vizită (adaptare modernă), Păcală și boierul, Albă ca Zăpada și cei 7 pitici, Olguța și un bunic de milioane, Fata babei și fata moșului, Făt-Frumos din Lacrimă, Percy Jackson, Harry Potter, Bătrânul și marea, O călătorie spre centrul pământului, Harriet spionează, Povestea unui om leneș, Hansel și Gretel, Cei trei purceluși, Corbul și vulpea, Muma lui Ștefan cel Mare.
Concluzionând, vom spune că miercuri, de Ziua școlii, la ,,Oltea Doamna" s-a sărbătorit, așa cum am spus în titlu, performanța, talentul, creativitate... și originalitatea.
Ovidiu Dan
Pentru mai multe poze (102 poze), accesați Galeria foto: La Şcoala ,,Oltea Doamna” s-a sărbătorit performanța, talentul și creativitatea…

Trimite email
vineri, 2 mai 2025, 06:47:38 Ora de vară a Europei de Est