Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Tinerii antreprenori din Salonta premiați la Gala JA Hall of Fame - Investește în educație!

JA Compania Anului 2017

Tinerii antreprenori din Salonta premiați la Gala JA Hall of Fame - Investește în educație!

Elevii de la Liceul Tehnologic Nr.1 din Salonta au primit Premiul Investiția anului în agricultură la Gala JA Hall of Fame - Investește în educație!

Compania Ouă prețioase dezvoltată de elevii din Salonta comercializează clienților ouă proaspete de casă, din categoria A. Produsele se adresează în special copiilor, ajutându-i în creșterea și dezvoltarea organismului. Ouăle provin de la găini ouătoare din rasa Hy-Line Brown, care este cea mai echilibrată rasă de găini ouătoare din lume. Compania are sloganul „Ouă de la copii pentru copii".
Echipa coordonată de profesoara BuzAngela Rodica a participat la competiția europeană de antreprenoriat JA Compania Anului 2017 și a trecut prin incubatorul educațional JA BizzFactoryTM, unde a primit feedback de la antreprenori și investitori prin webinarii și sesiuni de consultanță la clasă pentru a-și lansa proiectele de business sau testa ideile de afaceri cu clienți reali. Premiul Investiția anului în agricultură a fost acordat de Romanian-American Foundation. Alte echipe participante la JA Compania Anului 2017 de la Liceul Tehnologic Nr.1 din Salonta, coordonate de același profesor au fost: Aromtix și SocialShare.
Alături de echipele Ouă prețioase, Aromtix și SocialShare, Junior Achievement (JA) România a premiat, în cadrul Galei JA Hall of Fame - Investește în educație, tinerii și profesorii participanți în acest an școlar în programele JA de educație economică, antreprenorială, financiară și de orientare profesională, precum și companiile care investesc în educație în România și care contribuie la dezvoltarea unor noi generații de profesioniști și antreprenori.
La eveniment au participat Excelența Sa, Ambasadorul SUA în România, domnul Hans Klemm,  Ministrul Educației Naționale, domnul Pavel Năstase, Ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, domnul Augustin Jianu (Alumn JA), companii care investesc în programele de educație, elevi, studenți și profesori. Evenimentul s-a încheiat cu anunțarea start-up-urilor câștigătoare în finala națională a competiției europene de antreprenoriat JA Compania Anului 2017: echipa Find Me Anywhere de la Liceul Teoretic O.C Taslauanu din Toplița (la categoria elevi) pentru un „plasture GPS" multifuncțional, echipa InstaHouse de la Academia de Antreprenoriat (la categoria studenți) pentru o platformă online care pune în legătură oamenii care au nevoie de servicii de curățenie cu agenți locali de încredere.
Despre Junior Achievement România
Junior Achievement România este o organizație non-profit, având ca misiune dezvoltarea în România a programelor internaționale JA de educație antreprenorială, economică, financiară, orientare profesională, sănătate și viață activă și dezvoltarea abilităților pentru viață. 39 de țări din Europa și 123 de țări din toată lumea urmează programele JA. În România, acestea sunt urmate de peste 280.000 de elevi din 1.600 de școli publice, prin parteneriatul cu Ministerul Educației Naționale și cu susținerea financiară a comunității de afaceri. Mai multe informații puteți găsi pe site-ul www.jaromania.org.
Dorin Călin

Trimite email

joi, 23 septembrie 2021