Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Tinerii antreprenori din Salonta premiați la Gala JA Hall of Fame - Investește în educație!

JA Compania Anului 2017

Tinerii antreprenori din Salonta premiați la Gala JA Hall of Fame - Investește în educație!

Elevii de la Liceul Tehnologic Nr.1 din Salonta au primit Premiul Investiția anului în agricultură la Gala JA Hall of Fame - Investește în educație!

Compania Ouă prețioase dezvoltată de elevii din Salonta comercializează clienților ouă proaspete de casă, din categoria A. Produsele se adresează în special copiilor, ajutându-i în creșterea și dezvoltarea organismului. Ouăle provin de la găini ouătoare din rasa Hy-Line Brown, care este cea mai echilibrată rasă de găini ouătoare din lume. Compania are sloganul „Ouă de la copii pentru copii".
Echipa coordonată de profesoara BuzAngela Rodica a participat la competiția europeană de antreprenoriat JA Compania Anului 2017 și a trecut prin incubatorul educațional JA BizzFactoryTM, unde a primit feedback de la antreprenori și investitori prin webinarii și sesiuni de consultanță la clasă pentru a-și lansa proiectele de business sau testa ideile de afaceri cu clienți reali. Premiul Investiția anului în agricultură a fost acordat de Romanian-American Foundation. Alte echipe participante la JA Compania Anului 2017 de la Liceul Tehnologic Nr.1 din Salonta, coordonate de același profesor au fost: Aromtix și SocialShare.
Alături de echipele Ouă prețioase, Aromtix și SocialShare, Junior Achievement (JA) România a premiat, în cadrul Galei JA Hall of Fame - Investește în educație, tinerii și profesorii participanți în acest an școlar în programele JA de educație economică, antreprenorială, financiară și de orientare profesională, precum și companiile care investesc în educație în România și care contribuie la dezvoltarea unor noi generații de profesioniști și antreprenori.
La eveniment au participat Excelența Sa, Ambasadorul SUA în România, domnul Hans Klemm,  Ministrul Educației Naționale, domnul Pavel Năstase, Ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, domnul Augustin Jianu (Alumn JA), companii care investesc în programele de educație, elevi, studenți și profesori. Evenimentul s-a încheiat cu anunțarea start-up-urilor câștigătoare în finala națională a competiției europene de antreprenoriat JA Compania Anului 2017: echipa Find Me Anywhere de la Liceul Teoretic O.C Taslauanu din Toplița (la categoria elevi) pentru un „plasture GPS" multifuncțional, echipa InstaHouse de la Academia de Antreprenoriat (la categoria studenți) pentru o platformă online care pune în legătură oamenii care au nevoie de servicii de curățenie cu agenți locali de încredere.
Despre Junior Achievement România
Junior Achievement România este o organizație non-profit, având ca misiune dezvoltarea în România a programelor internaționale JA de educație antreprenorială, economică, financiară, orientare profesională, sănătate și viață activă și dezvoltarea abilităților pentru viață. 39 de țări din Europa și 123 de țări din toată lumea urmează programele JA. În România, acestea sunt urmate de peste 280.000 de elevi din 1.600 de școli publice, prin parteneriatul cu Ministerul Educației Naționale și cu susținerea financiară a comunității de afaceri. Mai multe informații puteți găsi pe site-ul www.jaromania.org.
Dorin Călin

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 12:18:41 Ora de vară a Europei de Est