Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Știință, politică pe pâine și dans în stiluri...

Economiștii ne-au oferit, vineri, la Balul bobocilor

Știință, politică pe pâine și dans în stiluri...

Fiind la început de post și în plină campanie electorală, economiștii orădeni ne-au oferit, vineri (14 noiembrie 2008), la sărbătoarea bobocilor, știința balului, cu Darienstain, politica lui pește, cu Băse și Becali, dans în stiluri, totul cumpătat și servit ca la carte de Adela și Cosmin, în regia unor îndrăgiți profesori: Alice Scarlat și Andreea Ciobanu, cu concursul Monicăi Naste și al lui Florin Kalmar, dar și cu un DJ de nota 10 la pupitru – DJ Dorin Pop.

Douăzeci și doi de boboci frumoși și orgolioși, un experiment în direct, circ politic privit prin gaura neagră a guvernului, premii-surpriză, totul condimentat după gust și administrat cumsecade. Balul a devenit regal, iar aleșii s-au numit Gabriela Ivan și Răzvan Copil - Miss și Mister boboc, Mădălina Lațcău și Andrei Coliban (premiul de popularitate), Ana Marian și George Suciu (premiul II), Violeta Gligan și Marius Bojani (premiul III)...
Un experiment eșuat
Distinsul cercetător prof. dr. Darienstain Particulus Negrus (alias Darie Gavriluț), ajutat de doi asistenți geniali, Dexterius Maleficus (în traducere liberă, George Lorin Burtă) și Dee Dee Minitehnicus (Iulia Sabău) a pus la cale un experiment din dorința de a crea particula lui Dumnezeu. În ciuda folosirii unei tehnologii avansate și a unor ustensile și aparate performante, de ultimă generație, experimentul a eșuat. Ba mai mult, în urma demersurilor, s-a creat o gaură neagră, din care au ieșit personaje ale istoriei, într-o manieră distorsionată: Adam și Eva (Răzvan Derșidan – Mirabela Hălmăjan), Cleopatra (Denisa Domocoș), Hercule (Sorin Ficuț), Prințesa și Dracula (Cristina Ciurba – Cristian Muțiu), Hitler (Mircea Pășcuț), Elvis (Alin Târb), Abba (Diana Mica – Roxana Demian), prințul Charles (George Birău) și Camila, iar în final... Adela Martin și Cosmin Cozma, prezentatorii balului, care au anunțat prezența la sărbătoarea bobocilor a conducerii colegiului (prof. Ioan Corba – director, Răzvan Vonea – director adjunct, Lavinia Koteles – consilier educativ) și componența juriului (prof. Aurica Cifor, președintele juriului, Pavel Ficuț, reprezentantul sponsorilor, Florin Pop, președintele comitetului de părinți, eleva Daniela Suciu, reprezentantul olimpicilor și șeful comitetului de organizare al claselor a XI-a, Roxana Iancu).
Miză mare: premii în bani și abonamente
Pentru a restabili ordinea în univers, au fost invitați în scenă 22 de boboci frumoși și orgolioși (reprezentanții claselor a IX-a A,B,C,D,E,F și G, plus a IX-a A,B,C și D – SAM - Școala de Arte și Meserii), care s-au luptat pentru cucerirea râvnitelor titluri (de Miss și Mister boboc) și pentru adjudecarea unor importante premii în bani (100 ron – premiul de popularitate, 100 ron, plus un abonament la sala de culturism și fitness – premiul III, 200 ron, plus un abonament la sală – premiul II, 300 ron și un abonament la sală pe două luni – pentru Miss și Mister boboc) și a unor premii-surpriză.
Lupta a fost strânsă și uneori dură, pentru că în caz de nerespectare a „clauzelor contractuale”, concurenții erau „biciuiți” de frumoasele asistente care nu i-au scăpat o clipă din ochi.
Fetele au dezbrăcat băieții cu dinții, iar băieții au pus-o de o ... căpățână
După o probă de cultură generală (desfășurată cu ușile închise, adică în scris), boboacele au trecut să-și dezbrace partenerii de halat, doar cu gura și dinții, fără a se ajuta de mâini (într-un minut și jumătate); băieții au scăpat ușor, doar cu o probă de dans; la următoarea rundă, bobocii au fost trimiși în sală să-și convingă diriginții (sau un alt profesor) să-i ajute să alcătuiască o frază despre un politician, folosindu-se de opt cuvinte de sprijin și încercând să surprindă schimbările care vor avea loc în viața politicianului după experimentul de la Geneva; situați de o parte și de alta a paravanului (creat de gaura neagră), băieții trebuiau să ghicească o particularitate a partenerei, indicată pe biletul extras, iar fetele urmau să-și identifice partenerul pipăindu-i pantofii și piciorul dezvelit până la genunchi, scos prin gaura neagră; ultimul „cuvânt” l-au avut tot băieții, care, la ultima probă, au devenit mari ospătari cu pantofi de damă în picioare. Vădit incomodați de tocuri, ei trebuiau să se miște cât mai repede urmând linia dreaptă trasată și transportând pe două tăvi câte o căpățână de varză. La nevoie, boboaca aflată în spatele partenerului trebuia să recupereze varza căzută.
Politicieni versa(n)ți, dansatori și soliști vocali titrați
Fără a-și face prea multe iluzii sau vreo aluzie la campania electorală deșănțată și la personajele emblematice de pe scena politică artistico-plastică, economiștii au adus pe platou figuri simpatice, îngrijorate de ziua de mâine și de soarta țărișoarei pe care o „mulg”, dar și de gaura neagră dată de iluștrii guvernanți care nu respectă legile, fiecare acționând în legea lui. Circul politic a fost întreținut de Băse (Dorin Pop), Becali (Mircea Almășan), Marko (Biro Zoltan) și Vadim (Alin Târb). Au avut intervenții salutare polițistul Cioacă (Alexandru Potra), Oana Z. (Florina Gug) și Elodia (Adrian Alb).
Dansul a stat cu regele la masă, variind în stiluri (și „parastiluri”), de la stilul sălbatic și tehno, la povestea de dragoste a Cezarei Pop ori la dansul irlandez (river step), de pe meleaguri scandinave, în coregrafiile semnate de Alexandra Cozma, Adrian Cojocariu și Vlad Popa.
Soliștii vocali și-au prezentat adevărata carte de vizită în evoluții aplaudate la scenă deschisă, de la micuța și talentata Lorena Șandro, la veterana și admirabila „Shakira” (ex-economista) - Anca Nicoleta Căuș, „Dan” (alias Florin Gherlea) ne-a oferit o piesă proprie, în premieră absolută, iar Megahertz ne-a surprins cu redarea vocală a unor instrumente (în stilul beatbox).
Zece milioane  - un gest de caritate
Chiar dacă nu i-a reușit experimentul, cercetătorul Darienstain a considerat că un gest de caritate înseamnă mult mai mult, așa încât a invitat președintele juriului (pe dna prof. Rodica Cifor) să preia de la organizatorii balului un plic cu zece milioane pentru cei ce vor avea nevoie de ajutorul economiștilor.
Și ca să fie originali și incitanți până la capăt, organizatorii au pus la cale o gală regească de premiere a bobocilor, în care am admirat 11 ținute originale de vestimentație confecționate de purtătorii lor: Georgiana Cristea, Carmina Hălmăgean, Renata Rotar, Kassai Renate, Diana Petrușan, Denisa Buta, Codruța Tivadar, Emilia Luncan, Daniela Cociuba, Paula Roșca și Adrian Cozac.
Să mai spunem că din uriașul detașament de organizare (de 73 de elevi și cinci profesori), orchestrat admirabil de maestrul de ceremonii Alice Scarlat, au făcut parte administratori și scenografi vestiți: Tania Nicola, Mădălina Ruje, Ioana Petruț, dar și sufletele negre, albe doar în cerul gurii: Ionuț Pop, Claudiu Bodea, Petru Jurău, Celestin Fălăuș...
Întreaga rețea de informatori și informaticieni, teroriști și contrabandiști a fost ținută sub observație de ing. Florin Kalmar.
Cât despre boboci, numai de bine. Fiecare a ajuns într-un fel sau altul la premii, așa după cum v-am prezentat la începutul reportajului, unii fiind răsplătiți cu premii-surpriză: „Cel mai explodat boboc” și „Devoratoarea de nasturi”.
Așadar, economiștii au confirmat din nou că sunt profesioniști și artiști neîntrecuți chiar și la distracție. Ei au transformat balul într-un regal! (Ovidiu DAN)   
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Știință, politică pe pâine și dans în stiluri...

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 18 octombrie 2019