Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Săptămâna viitoare încep lucrările la Parcul Sportiv Salca III

Oradea verde

Săptămâna viitoare încep lucrările la Parcul Sportiv Salca III

Ca urmare a încheierii procedurii de licitație, Primăria Oradea a semnat la începutul lunii iunie contractul de lucrări privind „Amenajarea Parcului Sportiv Salca III", executantul fiind asocierea de firme S.C. Abed Nego Com S.R.L (lider asociere) şi S.C. Sport Arena S.R.L (asociat), iar proiectant S.C. Pro Arh S.R.L.

Prețul contractului este de 3.664.361,89 lei fără TVA, iar termenul de execuție a lucrărilor este de 6 luni.
Predarea amplasamentului s-a realizat luni, 26.06.2017, urmând ca executantul să demareze lucrările de amenajare a parcului, respectiv trasarea topografică a amplasamentului pentru soluția proiectată, organizarea de șantier în data de 3.07.2017, iar apoi vor începe efectiv lucrările de execuție.
În cadrul investiției „Amenajare Parc Sportiv Salca III" se va amenaja o suprafață de cca. 13.000 mp, situată între Strada Meiului și Centrul de Afaceri Trade Center. Parcul va fi dotat cu trei terenuri de tenis, două terenuri de baschet şi un teren de mini fotbal, toate având spaţiul de siguranţă inclus. Se vor amenaja de asemenea şi  trei terenuri de tenis de masă.
„Prin această investiție, Primăria Oradea urmărește realizarea unui parc destinat atât loisirului, cât și activităților sportive, suprafața urmând să fie plantată cu arbori și arbuști care să ofere atât o protecție sonoră şi acustică, cât și protecție împotriva radiațiilor solare", a declarat viceprimarul Florin Birta.
Arborii propuși pentru plantare sunt șapte conifere și 58 foioase, totalizând un număr de 65 de copaci, alături de care se vor planta peste 500 de arbuşti, conifere şi foioase. Amenajarea peisagistică va mai cuprinde suprafețe de gard viu şi plante căţărătoare pentru pergole.
Accesul principal în parc se va face dinspre strada Meiului, realizându-se şi o parcare adiacentă Străzii Meiului. Aleile pietonale vor fi concepute unitar cu cele din Parcul Salca I și Parcul Salca II.
Parcul va fi dotat cu trei fântâni cu apă potabilă, racordate la rețeaua stradală urbană, două toalete ecologice situate pe o platformă de beton, protejată vizual față de stradă cu un panou din lemn, bănci, coșuri de gunoi, patru panouri de informare.
Totodată, se va asigura iluminatul adecvat al terenurilor de sport şi al aleilor.
Pentru a oferi condițiile necesare pentru desfășurarea unor competiții amicale de tenis, a fost prevăzută o tribună cu gradene cu o capacitate de cca 180 de locuri, acoperită cu o pergolă. În spațiul construit rezultat sub tribună vor fi amplasate grupuri sanitare, inclusiv vestiare și dușuri, grup sanitar pentru persoanele cu dizabilități, spațiu pentru personalul de întreținere a curățeniei, spațiu destinat funcţionării unui mini bufet, spaţiu tehnic echipat cu pompe pentru irigaţii, boiler pentru grupurile sanitare și dușuri, tablou electric.
Totodată, vor fi amenajate pergole, foișoare și peluze.
De menționat că în cadrul investiției sunt cuprinse și lucrări de canalizare menajeră, canalizare pluvială, alimentare cu apă și rețele de irigare. (B.P.)

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 12:19:35 Ora de vară a Europei de Est