Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Oradea Summer Film, ediția a II-a

Filme în aer liber, în 4-27 august, în Parcul Cetății Oradea

Oradea Summer Film, ediția a II-a

Luna august vine la Oradea cu filme in aer liber sub cupola evenimentului Oradea Summer Film, 4-27 august 2017, Parcul Cetății Oradea. Eveniment ajuns la ediția a II-a. În cadrul acestui eveniment vor poposi la Oradea și Caravanele de film TIFF și NEXT.

17 zile de cinema în aer liber într-o atmosferă relaxantă pe iarbă alături de un decor de vară cu luminițe, hamace, paturi, pentru serile mai răcoroase și gustări. Pe lângă filme bune, participații se vor putea bucura și de muzică bună, anul acesta având și o seară de concert simfonic alături de  Orchestra de Tineret din Chișinău, orchestră care a susținut în anul 2015 un concert în aer liber în Cetatea Oradea.
ArtHouse- Filme de autor
Filmele prezentate în cadrul serilor ArtHouse (4, 25, 26, 27) au avut parte de un parcurs festivalier în cadrul celor mai prestigioase festivaluri de film din lume și sunt proiectate în premieră în Oradea. Cele patru filme sunt de origine europeană (Olanda, România și Slovacia) și eurasiatică (Georgia). Ele dilatează granița dintre documentar și ficțiune și au o abordare plină de candoare față de condiția umană: Doar o răsuflare, România, 2016, The machine which makes everything disappear, Georgia, 2012, Pictures of the Old World, Cehoslovacia 1972 si Legile lui Matthew, 2016.
Acest eveniment oferă o alternativă spectatorilor orădeni, deoarece filmele, în ciuda calităților extraordinare, sunt inaccesibile publicului larg.
Filmul de deschidere ,,Doar o răsuflare" este regizat de orădeanca Monica Lăzurean-Gorgan, producătoare și regizoare de film stabilită în București. Este produs cu sprijinul HBO Europa. Filmul a avut premiera mondială la Festivalul ,,Vision du Reel" din Elveția, mai apoi câștigând premii internaționale la Sarajevo (Bosnia și Herțegovina), Let's Cee (Austria) și naționale la Astra, Gopo și DocuArt. Filmul a fost prezentat în Rusia, SUA, Lituania, Austria, Croația, Franța, Italia, Belgia, Estonia. Regizoarea va fi prezentă la proiecția din 4 august 2017, în Parcul Cetății, unde spectatorii îi pot adresa întrebări în cadrul unei sesiuni de întrebări și răspunsuri.
Filmelor DIGI Film
Partener pentru al doilea an consecutiv DIGI Film aduce la Oradea 9 filme de cinema, pline de acțiune și aventură, care vor ține publicul cu sufletul la gură până în ultimul minut. Printre filmele difuzate se numără acțiunea London has Fallen (Cod roșu la Londra), trillerul Dark Places (Locuri întunecate), acțiunea Gods of Egypt (Zeii Egiptului) sau comedia And so it goes (Așa e viața).
Caravane
Caravana NexT- 8-10 august 2017
Caravana NexT vine și anul acesta la Oradea cu multe filme bune de scurt metraj, nevăzute pe micile ecrane de acasă. Fiecare seară va avea câte o temă specială:
8 august- Seara de Oscar- 138 minute
Întindem covorul roșu peste pajiște și aprindem reflectoarele pentru cele cinci scurtmetraje de ficțiune, nominalizate la Premiile Academiei Americane de Film în 2017. Tot ce mai lipsește este să ni te alături pentru o Seară de Oscar la tine în oraș!
9 august- Best of Festivalul NexT- 94 minute
Cele mai iubite filme de la NexT 2017! Comedii, animații, călătorii în spațiul cosmic sau pe tărâmuri magice, filme de groază și filme ca-n viață, toate scurte, două ore din tot ce are cinematograful mai bun de oferit.
10 august- Scurtmetraje românești de la NexT- 94 minute
Cele mai aplaudate scurtmetraje românești de la ediția din 2017 a festivalului. Întâmplări de familie rupte din viață și povești de dragoste cu întorsături neașteptate, spuse pe scurt, cu multă imaginație.
Caravana filmelor TIFF - 15-16 august
Caravana filmelor TIFF revine și în această vară, cu un program de filme noi, premiate, proiectate în aer liber pentru publicul din circa 15 orașe. Ecranul uriaș al Caravanei va fi amplasat în Parcul Cetății Oradea în data de 15 august. Spectatorilor li se pregătesc comedii, drame, thrillere animații, filme premiate în marile festivaluri și succese de casă. În curând programul complet al Caravanei TIFF.
Program Oradea Summer film
4-aug 20.00 - 21.30 Doar o răsuflare, România, 2016
5-aug   20.00 - 22.00   London has Fallen (Cod roșu la Londra), 15 , actiune
6-aug   20.00 - 22.00  Dark Places (Locuri întunecate), 15 , Thriller
8-aug   21.00 - 23.00  Caravana NexT
9-aug   21.00 - 23.00  Caravana NexT
10-aug 21.00 - 23.00  Caravana NexT
11-aug 20.00 - 22.00  Ender's Game (Jocul lui Ender), 12, actiune
          22.00 - 23.30   Empire State: Lovitura Secolului, 15, Thriller
12-aug 20.00 - 22.00  Gods of Egypt (Zeii Egiptului), 12 , aventura
13-aug 20.00 - 22.00  Point Break (La limita extremă), 12, actiune
15-aug 21.00 - 23.00  Caravana Filmelor TIFF
16-aug 21.00 - 23.00  Caravana Filmelor TIFF
18-aug 20.00 - 22.00  And so it goes (Asa e viata), 12, comedie
19-aug 20.00 - 22.00   The Cobbler (O zi în pantofii altcuiva), 12, comedie
20-aug 20.00 - 22.00  Alex Rider: Operations Stormbreaker (Alex Rider: Micul Spion), 12, actiune
25-aug 19.30 - 20.30  CHISINAU YOUTH ORCHESTRA
          21.00 - 22.30   The machine which makes everything disappear, Georgia, 2012
26-aug 21.00 - 22.30  Pictures of the Old World, Cehoslovacia 1972
27-aug 21.00 - 22.30   Legile lui Matthew, 2016
Amenajare: Parcul Cetății Oradea - intrare cu Str. Grivitei
Anul acesta amenajarea spațiului destinat evenimentului a fost una atent creată în stil de relaxare și bună dispoziție. De la luminițe, hamace și fotoliile Visit Oradea, până la o zonă umbrită care ii va feri pe cei prezenți de soare. Ecranul pe care se vor face proiecțiile este un ecran curbat care va permite vizitatorilor o experiență mai intensă. Vor fi două căsuțe care vor deservi pe cei prezenți, una cu răcoritoare, bere, nachos și una cu vin și alte produse derivate.
Partenerii noștri vor fi prezenți în locație, oferind colțuri de relaxare sau activități interactive cu publicul.
Eveniment organizat de Asociația pentru promovarea turismului din Oradea și regiune cu sprijinul Primăriei Oradea.
Partener principal: Raiffeisen Bank
Partener oficial: Digi Film
Sponsor: Ergocon SRL
Sprijinit de: Ared (B.P.)

Trimite email
sâmbătă, 20 aprilie 2024, 10:05:45 Ora de vară a Europei de Est