Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

S-a încheiat Tabăra de copii „Prietenii bibliotecii”

Gong final

S-a încheiat Tabăra de copii „Prietenii bibliotecii”

Tabăra de vară de zi „Prietenii bibliotecii" a fost organizată în cadrul Bibliotecii Judeţeane „Gheorghe Şincai" pentru preşcolari şi școlari.

Potrivit Programului, copiii au participat la activităţi instructive plăcute, de dezvoltare a abilităţilor personale, la jocuri, cântece și momente de divertisment, ei vizitând și nenumărate obiective cultural turistice din Oradea.
În cadrul Bibliotecii, ei au putut să răsfoiască unele cărţi și chiar să le împrumute pentru a le lectura în voie acasă. Pe tot parcursul taberei, copiii s-au simţit bine, altfel spus, au fost bucuroşi, relaxaţi și veseli. În ultima săptămână, ei  s-au delectat cu desene pe asfalt și activităţi de dezvoltare a abilităţilor, iar doamna prof. Angelica Șandor le-a pregătit o surpriză. Alături de prof. dr. Alin Crețu (terapeut de familie, din cadrul Societății Civile Profesionale de Psihologie) s-au delectat la culme, interpretând diferite roluri distribuite în psihodramă. Pe covorul special marcat cu semne de circulație, cu semafoare la trecerile de pietoni, ei i-au demonstrat  domnului agent-șef adjunct Răzvan Chebeleu, că știu ce semnifică fiecare semn de circulație.  
De educaţia privind igiena cavităţii bucale și tehnica îngrijirii dentare s-a ocupat doamna Carmen Dinescu din partea Direcţiei de Sănătate Publică. De la doamna prof. Pazmany Nicoleta au aflat cum stăm cu constelaţiile, astrele și anotimpurile anului. Utima vizită a avut loc la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana"; aici, copiii au fost încântaţi de maşinile din dotare și de exerciţiile speciale ale pompierilor pentru salvarea victimelor din incendiu. Informaţiile speciale şi instrucţiunile ne-au fost oferite de purtătorul de cuvânt, doamna Camelia Roşca.
Momentul cultural - artistic prezentat la festivitatea de încheiere a taberei a cuprins scenete, poezii și cântece. Gala a fost pregătită de doamna prof. Iliescu Doina. La festivitate au fost prezenţi și membrii grupului de copii volohi din localitatea Poroşkovo, regiunea Transcarpatia care au participat la proiectul internaţional „O călătorie spre rădăcini". De asemenea, organizatorii au înmânat o diplomă de onoare ieromonahului Eftimie Mitra de la schitul „Sfinţii români" din județul Hunedoara.
Coordonatorul general al taberei, doamna ing. Miorița Săteanu și doamna prof. dr. Mariana Barna au felicitat copiii și cadrele didactice care au participat la tabără ca voluntari și au mulțumit părinților pentru încrederea acordată.
Coordonator proiect,
ing. Miorița Săteanu

Trimite email

luni, 28 septembrie 2020