Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Sărbătoarea “astronomică” a bobocilor pedagogiști

Vineri, la “No Problem”,

Sărbătoarea “astronomică” a bobocilor pedagogiști

La Balul bobocilor, desfășurat vineri seara, la discoteca “No Problem”, CameliaTrușmei, președintele Consiliului elevilor și echipa sa de organizatori, au spart toate tiparele, au bătut toate recordurile de audiență și participare în cetatea pedagogiștilor orădeni, dorind să ne demonstreze că pedagogiștii sunt artiști de artiști, cu cei mai frumoși și mai isteți boboci, iar consilierul educativ, prof. Adriana Metea, i-a acordat tot sprijinul.

 Pedagogiștii orădeni au avut de când lumea boboci frumoși și curajoși, deștepți și creativi, dar parcă nu ca cei pe care i-au aliniat la balul de vineri (21 noiembrie 2008). Fiecare din cele nouă perechi putea câștiga titlurile supreme. Șansa le-a surâs de această dată Sânzianei Morar și lui Vlad Breb, care au reușit să acumuleze cele mai multe puncte (peste 700).
Fiecare cu povestea sa
Patru moderatori (Alexandrina Chelu și  Călin Bodog, Camelia Trușmei și Mihai Trifa) au ținut totul sub control, administrând balul ca la carte, iar bobocii s-au comportat ca niște prieteni și nu ca niște concurenți înrăiți.
Ioana Holt și Florin Lăcătuș ne-au surprins plăcut cu basmul lor – “Frumoasa și bestia”; Maria Gabor – Palfi Akos și Nemes Tunde - Torok Tamas (perechile 2 și 3) au prezentat în stil original povestea de dragoste a lui Romeo și Julieta; Valentina Rebaciuc și George Onea (perechea nr. 4) au venit cu o variantă plină de mister în cunoașterea lui Dracula și a contesei; Patricia Ganea și Andrei Demeter (5) au adus pe scenă lumea Cenușăresei; Georgiana Filip și Lucian Merca (6) s-au prezentat drept Scufița și Lupu; perechea nr. 7 (Sânziana Morar și Vlad Breb) a optat pentru “Frumoasa din pădurea adormită”; Carla Pop și Cătălin Maior (8) s-au oprit la “Albă-ca-zăpada”, iar Andrada Onaca și Mihai Andronache (perechea nr. 9) l-au abordat pe “Spărgătorul de nuci”.
De la varză la cravată, de la ruj la dovleac
Probele sunt pentru bal ca și muzica la o nuntă, ori-ori! Cine pune preț pe probe are toate șansele să reușească să țină totul sub control (și să câștige): bobocii și publicul. Lecția pedagogiștilor a fost eficientă, fiecare moment însemnând un bun câștigat la capitolul imagine și dăruire. Cu ditamai flaconul cu apă atârnat la gât, băieții trebuiau să plimbe căpățâna de varză până la picioarele partenerei; fetelor le-a fost rezervată proba acvariilor, ele trebuind să identifice, doar prin pipăit, conținutul din acvarii; Bogdan Opriș (dansatorul campion) i-a îngenuncheat pe boboci, doar de dragul unei bomboane care trebuia luată de jos cu gura; după zece ture în jurul măturii, băieții trebuiau să o țină pe-aia dreaptă, fără a o lua pe miriște; o probă de “capă și spadă”, cu servicii (și deservicii) reciproce: fetele aveau de făcut nod la cravată, iar băieții să le rujeze, ținând rujul între dinți...
Una peste alta, organizatorii (inventivi) au avut parte de concurenți meseriași, care au făcut față cu brio celor 11 probe.
Magie, dans și prezentare de modă
Magicianul Eduard Malița ne-a lăsat muți, așijderea, campionii dansatori (Bogdan Opriș - Bianca Ghiță, Kenderesi Gergo – Iulia Blage), dar și soliștii vocali: Alexandrina Chelu, Amina Shammat, Anda Sava și Dana Jurjuț, copii talentați, deținători a numeroase premii județene, interjudețene și naționale. Fetele din a XI-a C ne-au încântat cu ținutele lor de vestimentație provocatoare, iar cele din X A, cu un dans popular; X B și IX C, cu două showuri (cel de-al doilea în spaniolă); X A și X D, cu dans modern, iar X D și cu un dans țigănesc.
Artiști de artiști, ce mai!
Diplome și premii pentru prestații de excepție
Organizatorii, conducerea liceului (director, prof. Simona Martin) și profesorii coordonatori au ținut ca fiecare boboc concurent (dar și regizorii) să rămână cu amintiri plăcute de la sărbătoarea bobocilor, pregătind pentru fiecare diplome și premii.
Sânziana Morar și Vlad Breb – Miss și Mister boboc; Torok Tamas și Nemes Timea – premiul II; George Onea și Valentina Rebaciuc – premiul III, Carla Pop și Cătălin Major – premiul de popularitate; Patricia Ganea și Andrei Demeter – premiu pentru originalitate; Georgiana Filip și Lucian Merca – premiu pentru eleganță; Palfi Akos și Maria Gabor – premiu pentru sensibilitate artistică; Andrada Onaca și Mihai Andronache – premiu pentru creativitate; Ioana Holt și Florin Lăcătuș – mențiune I; Bogdan Opriș și Kenderesi Gergo – diplome de onoare pentru regie.
Noi acordăm organizatorilor, bobocilor și profesorilor coordonatori o diplomă de excelență și un FB cu felicitări pentru balul de pomină pe care ni l-au oferit vineri seara, la “No Problem”! (Ovi DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Sărbătoarea “astronomică” a bobocilor pedagogiști.

Trimite email
joi, 25 aprilie 2024, 12:35:51 Ora de vară a Europei de Est