Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

200 de copii din 11 grădinițe vor beneficia cu titlu gratuit de rechizite

În cadrul proiectului „Vacanța mea e un curcubeu”

200 de copii din 11 grădinițe vor beneficia cu titlu gratuit de rechizite

Vacanţa de vară este o perioadă lungă de libertate și destindere pentru toţi copiii, indiferent de mediul din care provin.

O mare parte dintre aceștia însă nu au unde să-şi petreacă vacanţa mare altundeva decât acasă din diferite motive: lipsa unui suport financiar, lipsa concediului de odihnă a unor părinți care implicit se confruntă cu dificultăți în a asigura supravegherea copiilor.
În perioada 21 august - 8 septembrie 2017, 200 de copii din 11 unităţi de învăţământ preşcolar din judeţul Bihor (GPN NR. 2 Sărand;  GPN NR. 2 Ioaniș; GPN NR. 2 Meziad;  GPN NR. 3 Ogești și GPN NR. 4 Rogoz; GPN NR. 3 Corbești; GPN NR. 1 Ineu; GPN NR. 1 Tărian; GPN NR.2 Țigănești; GPN NR.1 Ciumeghiu; GPN NR. 2 Dobrești; GPN NR. 1 Roșia) vor beneficia cu titlu gratuit de rechizitele necesare activităților practice în cadrul proiectului „Vacanța mea e un curcubeu".
Din dorința de a le face vara frumoasă și celor mai puțin favorizați s-a născut ideea proiectului Vacanța mea e un curcubeu", proiect care se va desfășura pe durata a 10 zile (neîntrerupte) în fiecare unitate participantă la proiect. Proiectul educativ este organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor, în colaborare cu Rotary Club 1113, Oradea. Toate cadrele didactice implicate în acest proiect desfășoară activități de voluntariat.
Grădinița de vară se doreşte a fi, în primul rând, o modalitate de a oferi copiilor o alternativă atractivă pentru petrecerea unei perioade de 10 zile din vacanţa de vară. Acesta este impactul pe termen scurt şi imediat. Colateral, acest proiect prevede şi impact pe termen lung: copiii învaţă jocuri instructiv-recreative la grădiniță, jocuri pe care, mai apoi, le pot organiza singuri. Odată ce şi-au însuşit abilitatea de a se organiza singuri pentru un joc pe care îl cunosc, apare şi transferul asupra altor activităţi, fie jocuri aflate din altă parte, fie create de ei. Mai mult chiar, abilitatea de auto-organizare se transferă şi asupra altor tipuri de activităţi, de învăţare efectivă, de efectuare a unor sarcini practice, de lucru în echipă etc. De asemenea, își însușesc reguli de comportament în grup, colaborează și creează împreună, trăiesc clipe de satisfacție și succes ale propriilor realizări.
Despre Rotary Club Oradea 1113
Rotary Club Oradea 1113 este cel mai tânăr club Rotary din Oradea, înregistrat în cadrul Rotary International din anul 2015. Membrii clubului sunt profesioniști din domeniul public și privat, care și-au propus ca prin disponibilitatea lor ca echipă și reprezentare profesională eterogenă, să își aducă în mod organizat contribuția la dezvoltarea comunitară orădeană și bihoreană prin metode specifice de antreprenoriat social.
Békési Csaba

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 23:12:44 Ora de vară a Europei de Est