Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Programul evenimentului

4-7 sept., Gala Tânărului Actor Hop 2017

Programul evenimentului

Astăzi, 4 septembrie 2017, începem aventura Gala HOP, ediţia 20, în sala de spectacole a Complexului Vox Maris Costineşti.

Vă invităm să fiţi alături de tinerii concurenţi, urmărind competiţia în transmisiune live pe www.gala.hop.ro, începând cu orele 17.30.
Premiile Galei Tânărului Actor HOP 2017 vor fi decise de: ZSOLT BÓGDAN - actor, MIHAI MĂNIUŢIU - regizor, ANA-IOANA MACARIA - actriţă, ADA SOLOMON - producător, ALEXANDRU VOICU - actor, câştigătorul Premiului „Ştefan Iordache", ediţia 2016.
Luni, 4 sept.  Vox Maris Club
8.00 - 9.00  Workshop Kineto, coordonat de Andrei Flaviu Fălcuşan
10.00 - 13.00  Workshop cu regizorul Alexandru Dabija
14.30 - 16.30  Workshop Perdekamp Emotional Method (P.E.M.)
 17.30  Deschiderea Galei HOP 2017
18.00  Concurs proba impusă
Radu Dogaru, Maria Mitu, Alexandru Mihai Popa, Paul Radu,
Theodora-Paula Gitana Sandu, Irina Sibef, Cosmin Stănilă, Georgiana Vişan
 19.00 Concurs secţiunea individual
  Adrian Dima, Blanca Doba, Alexandra Duşa, Ştefan Craiu
 22.00  Spectacol invitat
Obsesii - vino, vezi, nu spune nimănui! de Claudiu Sfirschi-Lăudat, un one-woman show cu Cerasela Iosifescu, după texte de Margarita Karapanou, regia Yannis Paraskevopoulos, scenografia şi costumele Lia Dogaru, producţie a Centrului Cultural al Municipiului Bucureşti - ARCUB
Marţi, 5 septembrie Vox Maris Club
8.00 - 9.00  Workshop Kineto, coordonat de Andrei Flaviu Fălcuşan
10.00 - 13.00  Workshop cu regizorul Alexandru Dabija
14.30 - 16.30  Workshop  Perdekamp Emotional Method (P.E.M.)
16.30 - 17.30  Encounter - Generaţiile HOP de ieri şi azi
 18.00  Concurs proba impusă
Adriana Aldea, Alexandru Cătănoiu, Ştefan Craiu, Adrian Dima, Blanca Doba,   Alexandra Duşa, Oana Predescu, Eliza Teofănescu
 19.00   Concurs secţiunea individual
  Marcela Nistor, Mihai Niţu, Cosmina Olariu, Dan Pughineanu
21.30 Concurs secţiunea grup
De ce, Anton Pavlovici Cehov?, după „Maşinăria Cehov" de Matei Vişniec, regia Cătălin Bocîrnea, cu Cosmin Stănilă, Irina  Sibef, Nicole Burlacu, Alexandru Mihai Popa, Radu Dogaru
Miercuri, 6 sept.  Vox Maris Club
8.00 - 9.00  Workshop Kineto, coordonat de Andrei Flaviu Fălcuşan
10.00 - 13.00  Workshop cu regizorul Alexandru Dabija
14.30 - 16.30  Workshop  Perdekamp Emotional Method (P.E.M.)
   18.00 Concurs proba impusă
  Nicole Burlacu, Marcela Nistor, Mihai Niţu, Cosmina Olariu, Dan Pughineanu, Cosmin Stănilă
  19.00 Concurs secţiunea individual
 Maria Mitu, Paul Radu, Georgiana Vişan,Theodora - Paula Gitana Sandu
  21.30 Concurs secţiunea grup
   moscoOova, după „Trei surori" de A.P.Cehov, regia Florin Liţă, cu Adriana Aldea,    Alexandru Cătănoiu, Oana Predescu, Eliza Teofănescu
  22.00  Bonus Hop Shop - în afara concursului, participă concurenţii HOP 2017
Joi, 7 septembrie Vox Maris Club
8.00 - 9.00 Workshop Kineto, coordonat de Andrei Flaviu Fălcuşan
10.00 - 13.00 Workshop cu regizorul Alexandru Dabija
14.30 - 16.30 Workshop  Perdekamp Emotional Method (P.E.M.)
18.00 Spectacol invitat
O femeie după Péter Esterházy, un spectacol de Andrea Gavriliu, cu Andreea Bănică, Norbert Boda, Nicole Burlacu, Alexandru Chindriş, Robert Danci, Blanca Doba, Radu Dogaru, Moise Denisse, Alexandru Popa, Dan Pughineanu, Irina Sibef, Cosmin Stănilă, Maria Teişanu, Eric Ţuţuianu   
  19.00 Spectacol final - concurenţii 2017 reuniţi sub bagheta lui Ştefan Lupu
  20.00 Festivitatea de decernare a premiilor
  21.00 Party Gala HOP 2017
Nu uitaţi că puteţi afla mai multe despre actorii aflaţi în competiţie accesând www.galahop.ro şi Agenţia HOP http://galahop.ro/agentia-hop-2017/.
Puteţi fi alături de ei şi pe contul oficial de Facebook al Galei (https://www.facebook.com/GalaHopGalaTanaruluiActor) şi pe contul oficial de YouTube al UNITER (UNITER ROMANIA).
În perioada 4-7 septembrie urmăriţi live competiţia şi votaţi favoriţii pe www.galahop.ro!
Puteţi vota pentru aproape 24 de ore începând cu 6 septembrie, ora 22.00, când se va termina concursul şi până în 7 septembrie, ora 20.00 când va începe festivitatea de premiere. 
Vă invităm să vă implicaţi activ şi să îi sprijiniţi pe tinerii actori finalişti la cea de-a 20-a ediţie. Atenţia voastră îi poate ajuta să crească, le poate confirma profesionalismul.
Cu un simplu click, puteţi fi aproape de cei 21 de tineri artişti care aspiră la trofeul HOP.
ORGANIZATORI: UNITER - UNIUNEA TEATRALĂ DIN ROMÂNIA
Vox Maris Grand Resort Costineşti
PROIECT CULTURAL FINANŢAT DE Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale
COPRODUCĂTOR: Societatea Română de Televiziune
SPONSOR: MOL România
PARTENERI: Primăria municipiului Bucureşti, ARCUB - Centrul Cultural al municipiului Bucureşti, Teatrul Naţional „I.L.Caragiale" din Bucureşti, TIFF - Festivalul Internaţional de Film Transilvania, ITI - Institutul Internaţional de Teatru, Secţia Română
VĂZUT DE Radio Guerrilla
PARTENER DE TRADIŢIE: SRR - Societatea Română de Radiodifuziune
PARTENERI MEDIA: mediaTRUST, Ziarul Metropolis, Yorick, RoEvents, Starr-gossip, Radio Doina, Radio Sky, Radio Constanţa, Radio Vacanţa.
Pamela Bojog-Pricopie

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 23:46:28 Ora de vară a Europei de Est