Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Lansare program burse de studiu în Marea Britanie

HMC Program

Lansare program burse de studiu în Marea Britanie

Asociația ,,Ține de Noi", împreună cu Conferința Directorilor din Marea Britanie (Headmasters' and Headmistress' Conference), o entitate ce reunește peste 100 din cele mai performante școli din Marea Britanie, anunță lansarea unui concurs pentru obținerea unui număr de burse de prestigiu în Marea Britanie.

Programul îi vizează pe elevii de clasa a X-a, care își doresc să petreacă ultimii doi ani din ciclul preuniversitar de învățământ, echivalentul claselor a XI a, respectiv a XII a, în Marea Britanie.
Marea majoritate a burselor acoperă în totalitate costurile, însă există și burse parțiale, care acoperă între 50% - 70% din costuri. În anii trecuți peste 100 de elevi români au petrecut câte un an sau doi în această bursă, ajungând apoi studenți la facultăți eminente, precum: Oxford, Cambridge, London School of Economics.
Toate materialele pentru depunerea dosarului, precum și toate detaliile privind acest program se găsesc pe:
https://drive.google.com/file/d/0B44Ldg7s3y3cRmJweFpnaXBmVTQ/view?usp=sharing
sau pe: http://tinedenoi.ro/burse-academice/
Important
Încurajăm citirea cu atenție a formularelor prin care se va efectua înregistrarea în cadrul acestui program, precum și instrucțiunile de completare prezente în documentația din link-urile de mai sus.
Deși există și un număr de contact, datorită interesului foarte mare pe care îl așteptăm, vă rugăm să ne contactați telefonic doar dacă este absolut necesar sau o urgență, în rest încurajăm contactul pe email la adresa: burse@tinedenoi.ro
Prezentare video a programului: https://www.youtube.com/watch?v=iP5bS4PJCk4
Criterii de eligibilitate
să fie înscriși într-o formă de învățământ de nivel liceal, fiind în prezent (anul școlar - 2017-2018) în clasa a X-a;
să nu ocupe, la momentul înscrierii, un loc într-o școală din Marea Britanie;
venitul părinților (brut, combinat) pe anul 2017 să nu depășească echivalentul în lei a 30.000 lire;
vârsta elevului trebuie să fie, la 1 septembrie 2018, între 16 ani și 17 ani și 6 luni - nu pot aplica decât elevii care, la data menționată, nu depășesc vârsta maximă admisă. Data nașterii aplicantului ar trebui să se încadreze între 1.02.2001 și 1.09.2002.
Despre HMC: http://www.hmc.org.uk/about-hmc/projects/
Despre program: http://www.hmc.org.uk/about-hmc/projects/projects-sub-page-2/student-faqs/
Important!
Înainte de a aplica, vă rugăm să citiți cu atenție termenii și condițiile programului de burse și informațiile pentru părinti și elevi de pe  http://tinedenoi.ro/burse-academice/
Transmiterea documentelor se va face inițial în format electronic la adresa: burse@tinedenoi.ro, urmând ca, într-o etapă viitoare, după selecția preliminară, elevii acceptați pentru concursul final să transmită și fizic documentele la o adresă indicată ulterior.
Deadline aplicații electronice: 1 noiembrie 2017
Asociația "Ține de Noi" organizează programe dedicate educației cu proiecte concrete în marile orașe ale României, organizează în fiecare an Conferința Națională în domeniul Educației, cea mai relevantă conferință în domeniu, unde participă toți stakeholderii implicați. (A.S.)

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 12:28:24 Ora de vară a Europei de Est