Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Oaspeți din America de Sud la Colegiul Tehnic ,,Traian Vuia”, Oradea

Miercuri,

Oaspeți din America de Sud la Colegiul Tehnic ,,Traian Vuia”, Oradea

Miercuri, 20 septembrie 2017, Colegiul Tehnic ,,Traian Vuia" din Oradea a fost onorat să fie gazda unei delegații de 15 elevi și 5 profesori de la două școli din Republica Chile, sosiți în Oradea în cadrul unui parteneriat mai vechi.

Primirea oaspeților s-a realizat în spiritul binecunoscutei tradiții românești, cu pâine și sare, un semn ritualic, un suprem gest de ospitalitate și bucurie.
Vizita a început cu realizarea unui tur al școlii, pe durata căruia s-au oferit informații cu privire la istoricul și specificul colegiului nostru, actualmente cea mai mare unitate de învățământ din județul Bihor. Au fost vizitate laboratoarele de informatică, de electronică, de mecatronică, de fabricare a produselor de lemn, de estetică și igienă a corpului omenesc, de confecționare a produselor textile sau de gastronomie. În timpul vizitei, oaspeții au avut prilejul să observe modul de pregătire a elevilor noștri, care se bazează foarte mult pe practică și experimentarea directă. În laboratorul de gastronomie, musafirii noștri au avut prilejul să deguste din clătitele cu gem de căpșuni pregătite de elevi, chiar în momentul vizitei.
 La final, elevii și profesorii chilieni au fost invitați la o activitate de prezentare a specificului zonei bihorene și a modului în care elevii colegiului nostru respectă tradițiile și obiceiurile locale. Pentru a se cunoaște mai bine și a interacționa, elevii colegiului au realizat o prezentare a profilului școlii, a câtorva dintre meseriile pe care le studiază, punctându-se faptul că, pe lângă cunoștințele teoretice, elevii se pregătesc practic pentru meseria aleasă. Ei au fost și sunt implicați în proiecte internaționale (Comenius și Erasmus) și desfășoară o serie de activități extracurriculare, precum activități de voluntariat, vizite la diferite instituții sau excursii. Prezentarea informațiilor a fost realizată în engleză și spaniolă de către elevii Laura Tănase și Cătălin Beke. Programul vizitei s-a încheiat cu un spectacol artistic care a cuprins cântece și dansuri populare specifice zonei Bihorului. Elevii Dercseny Maria (clasa a X-a E), Breje Mădălina (clasa a XII-a D), Rusu Andreea (clasa a XI-a A), Breje Alin (clasa a X-a B), Breje Dani (clasa a XII-a D), Jurcuța Casian (clasa a XII-a B) și solista Onița Bianca (clasa a XII-a A) au oferit un spectacol folcloric, deosebit de apreciat de oaspeții noștri. Elevii colegiului nostru au interacționat cu colegii străini oferindu-le informații suplimentare despre meseriile existente, despre specificul portului popular al zonei noastre, dar și informații referitoare la obiectivele turistice din regiune.
Oaspeții au fost deosebit de încântați de tot ce au văzut și  le-a fost prezentat și au promis că vor reveni, ca prieteni, pe meleagurile noastre. (C.M.)
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Oaspeți din America de Sud la Colegiul Tehnic ,,Traian Vuia”, Oradea.

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 11:09:26 Ora de vară a Europei de Est