Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

OSOI Climbing Fest

28 septembrie - 1 octombrie

OSOI Climbing Fest

Crux Escaladă Oradea, Agenția de Management al Destinației Bihor, Clubul de Speologie Cristal Oradea și Centrul pentru Arii Protejate și Dezvoltare Durabilă Bihor vă invită la escaladă.

În ultimul week-end din septembrie, iubitorii activităților în aer liber sunt așteptați la Peștera Osoi din comuna Vârciorog.
Evenimentul OSOI CLIMBING FEST este un festival de escaladă, o ocazie de întâlnire a tuturor celor ce iubesc muntele și stânca. Acest eveniment nu se adresează doar ,,elitei", adică sportivilor cu performanțe ridicate, ci este un eveniment la care pot lua parte, cu mic cu mare, novici în ale escaladei, dar și cățărători cu vechime, existând destule trasee adecvate pentru toată lumea.
Zona este deja pregătită. Au fost echipate 30 de trasee dintre care 18 sunt mai ușoare, restul fiind echipate în grotă și sunt dedicate cățărătorilor de top. Organizatorii s-au gândit și la copiii care îndrăgesc escalada. Pentru ei au fost amenajate trasee cu un grad de dificultate redus.
Pe lângă escaladă, pe parcursul celor trei zile ale festivalului vor fi organizate și alte activități. Amintim dintre acestea, atelierele de escaladă pentru copii și începători, proiecția de film de escaladă, serile la foc cu ceaun și chitară, vizitarea Peșterii Osoi, existând și o tombolă cu premii atractive.
Agenția de Management al Destinației Bihor s-a implicat în organizarea acestui eveniment, luând în considerare faptul că turismul de aventură în destinația Pădurea Craiului are un potențial mare de dezvoltare, zona rămânând atractivă în viitor pentru mulți practicanți de escaladă. Astfel considerăm foarte importantă dezvoltarea de evenimente încât mai multe destinații turistice din Bihor fiind aproape necunoscute...
Amenajarea zonei a fost realizată de către Asociația Crux Escaladă Oradea, împreună cu voluntari ai Clubului de Speologie Cristal Oradea, cu sprijinul Alpin Expe Mountain Shop, al Serviciului Județean Salvamont Salvaspeo Bihor și al SC Vita Line Sport SRL. Pentru organizarea zonei a fost implicată comunitatea locală, Composesoratul ,,Măgura" Vârciorog asigurând curățarea și îngrădirea zonei, pentru ca evenimentul și activitatea de escaladă în general să se desfășoare în cele mai bune condiții.
Clubul de Speologie Cristal Oradea va organiza ture de vizitare a Peșterii Osoi, pe parcursul celor trei zile ale festivalului, echipamentul complet fiind oferit de Aventura Trekking.
Primăria Vârciorog sprijină evenimentul, oferind participanților gustări cu produse locale pe parcursul evenimentului, iar Composesoratul Măgura Vârciorog va delecta participații cu mâncare la ceaun făcută după rețete din regiune.
Va exista o zonă de relaxare, amenajată cu sprijinul MinorSwing (hamace), Asociației pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune (APTOR) și Four Seasons Resort - Vârtop, care au oferit ,,puf-beanbags" - uri astfel încât timpul petrecut în natură să fie cât mai plăcut.
Evenimentul este sprijinit de asemenea de către Centrul pentru Arii Protejate și Dezvoltare Durabilă Bihor, organizație care lucrează pentru certificarea zonei Pădurea Craiului ca destinație de ecoturism. Această certificare este o garanție pentru calitatea experiențelor pe care zona le oferă vizitatorilor săi, dar și o șansă în plus pentru locuitorii de aici. Astfel, acest festival este parte  a proiectului ,,Pădurea Craiului - un loc mai bun de vizitat, un loc mai bun în care să trăiești", fiind cofinanțat de către Fundația Romano-Americană şi Fundația pentru Parteneriat.
Dacă doriți să participați la OSOI Climbing Fest 2017, vă adresăm rugămintea de a completa formularul de înscriere la eveniment, pe care îl găsiți pe pagina Climb in Bihor (www.facebook.com/climbinbihor) sau pe pagina de facebook a evenimentului.
Până acum au confirmat participarea peste 90 de cățărători din mai multe orașe ale țării. Pentru primii 100 de participanți care se înscriu pentru escaladă în cadrul festivalului sunt garantate kituri de festival. Rezervați perioada 28 septembrie - 1 octombrie pentru OSOI CLIMBING FEST! Vă așteptăm cu voie bună, chef de cățărat și multe surprize!
Organizatorii acestui eveniment sunt Agenția de Management al Destinației Bihor, Asociația de Escalada CRUX Oradea, Clubul de Speologie CRISTAL Oradea, Centrul pentru Arii Protejate și Dezvoltare Durabilă Bihor.
Parteneri principali / Sponsori: Alpin EXPE Mountain Shop / CT Climbing
Sponsor: Vita Line Sport SRL
Parteneri susținători: Serviciul Județean Salvamont-Salvaspeo Bihor, AventuraTrekking, Primăria Vârciorog, Composesoratul ,,Măgura" Vârciorog, Pensiunea Agroturistică Poienița, MinorSwing - Hamace, Asociația pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune (APTOR), BivuacMedia, Apuseni Sport, Four Seasons Resort.
Răzvan Dumbravă,
manager proiect

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 12:58:58 Ora de vară a Europei de Est