Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Luni, începe un nou an universitar

Universitatea Agora - Informații utile la început de... drum

Luni, începe un nou an universitar

Rectorul Universității Agora, domnul profesor universitar dr. Ioan Dzițac, a postat pe site-ul Universității Agora câteva informații utile în prag de nou an universitar: Structura anului universitar, Orarul pe facultăți, Moodle, Transportul feroviar gratuit, Deschiderea festivă a anului universitar...

Structura anului universitar 2017-2018:  PDF (342,7 KO)

Facultatea de Științe Economice
Management (anii I-III): PDF (336,6 KO)
Contabilitate și informatică de gestiune (anii I-III): PDF (272,7 KO)
Managementul resurselor umane (master, anii I-II): PDF (257,0 KO)
Facultatea de Științe Juridice și Administrative
Drept (anii I-IV): PDF (296,9 KO)
Poliție locală (anii I-III): PDF (334,4 KO)
Științe penale și criminalistică (master, anul I): PDF (240,8 KO)
Moodle
Platformă de e-learning online (accesare cursuri de la distanță, de oriunde, oricând):Moodle
Pentru înregistrarea dvs. în platforma de e-learning Moodle a Universității Agora, vă rugăm să completați formularul de înregistrare: AICI.
Transport feroviar gratuit pentru studenții UAO
Transportul feroviar este gratuit inclusiv pentru studenții din învățământul privat acreditat. Legitimațiile de călătorie se pot ridica de la secretariat.
Trebuie să aveți carnetul de student vizat pentru anul universitar 2017-2018!
H.G. nr. 42/2017:  PDF
Deschiderea anului universitar 2017-2018
Festivitatea de deschidere a anului universitar 2017-2018 va avea loc luni, 2 octombrie 2017, după cum urmează: Facultatea de Științe Economice (Management & Contabilitate și informatică de gestiune) - de la ora 16.00, în Aula Galbenă;
Facultatea de Științe Juridice și Administrative (Drept & Poliție locală) - de la ora 17.00, în Aula Albastră. 
Mesajul Rectorului pentru anul universitar 2017-2018
Dragi studenți, Stimați colegi,
Universitatea Agora din Municipiul Oradea este o insţituţie de învăţământ superior de drept privat şi utilitate publică, fondată în anul 2000 de către Fundaţia Agora, acreditată în 2010 de către ARACIS şi  validată de Parlamentul României, prin Legea 59/2012,  fiind parte integrantă a sistemului naţional de învăţământ superior din România.
Deşi tânără şi mică, cu două facultăți (Facultatea de  Ştiinţe Economice și Facultatea de Științe Juridice și Administrative), Universitatea Agora este extrem de dinamică şi activă. În loc de o dezvoltare cantitativă preferăm una calitativă.
Universitatea Agora are patru specializări universitare de licență și trei programe de masterat. Examenele de licență și disertație din 2017 s-au finalizat cu o promovabilitate de 100% a celor înscriși. Admiterea 2017 a înregistrat un progres considerabil, la unele specializări numărul de candidați fiind mai mare decât numărul de locuri.
Fără falsă modestie, Universitatea Agora se poate mândri, păstrând proporțiile, cu unele performanţe greu de atins chiar de unele instituţii academice cu tradiţie şi de dimensiuni mai mari: cinci centre de cercetare (din care două internaţionale), o editură şi o tipografie, cinci reviste ştiinţifice internaţionale în limba engleză (din care una ISI - cu factor de impact 1,374 şi două incluse în BDI), cinci conferinţe internaţionale în limba engleză, un simpozion studențesc internațional, un laborator de informatică, un laborator de criminalistică, trei săli cu table smart pentru cursuri/ videoconferinţe, trei amfiteatre cu peste 100 de locuri fiecare, platformă de e-learning funcţională și peste 10 proiecte POS-DRU finalizate.
Prestigiul național și internațional de care se bucură Universitatea Agora din Municipiul Oradea este confirmat în timp prin calitatea absolvenților săi, cât și prin relațiile de colaborare cu instituții similare din țară, din Europa, China, India și din Statele Unite ale Americii.
Universitatea Agora oferă o educaţie temeinică, de calitate, prin tehnologii didactice moderne, în deplină transparenţă şi legalitate.
Mult succes tuturor în anul universitar 2017-2018!
Rector,
prof. univ. dr. Ioan Dzițac

Trimite email
vineri, 2 mai 2025, 06:33:56 Ora de vară a Europei de Est