Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Luni, începe un nou an universitar

Universitatea Agora - Informații utile la început de... drum

Luni, începe un nou an universitar

Rectorul Universității Agora, domnul profesor universitar dr. Ioan Dzițac, a postat pe site-ul Universității Agora câteva informații utile în prag de nou an universitar: Structura anului universitar, Orarul pe facultăți, Moodle, Transportul feroviar gratuit, Deschiderea festivă a anului universitar...

Structura anului universitar 2017-2018:  PDF (342,7 KO)

Facultatea de Științe Economice
Management (anii I-III): PDF (336,6 KO)
Contabilitate și informatică de gestiune (anii I-III): PDF (272,7 KO)
Managementul resurselor umane (master, anii I-II): PDF (257,0 KO)
Facultatea de Științe Juridice și Administrative
Drept (anii I-IV): PDF (296,9 KO)
Poliție locală (anii I-III): PDF (334,4 KO)
Științe penale și criminalistică (master, anul I): PDF (240,8 KO)
Moodle
Platformă de e-learning online (accesare cursuri de la distanță, de oriunde, oricând):Moodle
Pentru înregistrarea dvs. în platforma de e-learning Moodle a Universității Agora, vă rugăm să completați formularul de înregistrare: AICI.
Transport feroviar gratuit pentru studenții UAO
Transportul feroviar este gratuit inclusiv pentru studenții din învățământul privat acreditat. Legitimațiile de călătorie se pot ridica de la secretariat.
Trebuie să aveți carnetul de student vizat pentru anul universitar 2017-2018!
H.G. nr. 42/2017:  PDF
Deschiderea anului universitar 2017-2018
Festivitatea de deschidere a anului universitar 2017-2018 va avea loc luni, 2 octombrie 2017, după cum urmează: Facultatea de Științe Economice (Management & Contabilitate și informatică de gestiune) - de la ora 16.00, în Aula Galbenă;
Facultatea de Științe Juridice și Administrative (Drept & Poliție locală) - de la ora 17.00, în Aula Albastră. 
Mesajul Rectorului pentru anul universitar 2017-2018
Dragi studenți, Stimați colegi,
Universitatea Agora din Municipiul Oradea este o insţituţie de învăţământ superior de drept privat şi utilitate publică, fondată în anul 2000 de către Fundaţia Agora, acreditată în 2010 de către ARACIS şi  validată de Parlamentul României, prin Legea 59/2012,  fiind parte integrantă a sistemului naţional de învăţământ superior din România.
Deşi tânără şi mică, cu două facultăți (Facultatea de  Ştiinţe Economice și Facultatea de Științe Juridice și Administrative), Universitatea Agora este extrem de dinamică şi activă. În loc de o dezvoltare cantitativă preferăm una calitativă.
Universitatea Agora are patru specializări universitare de licență și trei programe de masterat. Examenele de licență și disertație din 2017 s-au finalizat cu o promovabilitate de 100% a celor înscriși. Admiterea 2017 a înregistrat un progres considerabil, la unele specializări numărul de candidați fiind mai mare decât numărul de locuri.
Fără falsă modestie, Universitatea Agora se poate mândri, păstrând proporțiile, cu unele performanţe greu de atins chiar de unele instituţii academice cu tradiţie şi de dimensiuni mai mari: cinci centre de cercetare (din care două internaţionale), o editură şi o tipografie, cinci reviste ştiinţifice internaţionale în limba engleză (din care una ISI - cu factor de impact 1,374 şi două incluse în BDI), cinci conferinţe internaţionale în limba engleză, un simpozion studențesc internațional, un laborator de informatică, un laborator de criminalistică, trei săli cu table smart pentru cursuri/ videoconferinţe, trei amfiteatre cu peste 100 de locuri fiecare, platformă de e-learning funcţională și peste 10 proiecte POS-DRU finalizate.
Prestigiul național și internațional de care se bucură Universitatea Agora din Municipiul Oradea este confirmat în timp prin calitatea absolvenților săi, cât și prin relațiile de colaborare cu instituții similare din țară, din Europa, China, India și din Statele Unite ale Americii.
Universitatea Agora oferă o educaţie temeinică, de calitate, prin tehnologii didactice moderne, în deplină transparenţă şi legalitate.
Mult succes tuturor în anul universitar 2017-2018!
Rector,
prof. univ. dr. Ioan Dzițac

Trimite email

vineri, 17 septembrie 2021