Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Joi, începe Festivalul Toamna orădeană

În Piața Unirii și în Cetatea Oradea (5-8 oct.)

Joi, începe Festivalul Toamna orădeană

Viceprimarul Florin Birta a susținut vineri, 29 septembrie 2017, o conferință de presă, în care a anunțat organizarea celei de-a 26-a ediții a Festivalului Toamna orădeană.

La conferința de presă au mai participat Mihai Jurca, directorul Asociației pentru promovarea turismului din Oradea și Constantin Covaliu -  general manager Street FOOD Festival.
Toamna orădeană este organizată de Primăria Oradea prin Asociația pentru promovarea turismului din Oradea.
,,Festivalul va începe săptămâna viitoare, joi, 5 octombrie, simultan în cele două locații principale Piața Unirii și Cetatea Oradea și se va încheia duminică seara, cu un foc de artificii. Ca un lucru inedit, anul acesta încercăm să mergem cât mai aproape de casele orădenilor, organizând evenimente în toate cartierele orașului: în Piața Magnoliei din Cartierul Rogerius, în Parcul Salca din Cartierul Nufărul, zona Republicii, Pasaj Vulturul Negru. OradeaArt este un alt proiect pe care îl promovăm în cadrul festivalului Toamna orădeană. Practic, prin proiectul Oradea Art scările pasajului care leagă intersecția Parcului Traian cu zona Bulevardului Magheru vor fi pictate în tehnica 3D, de către o echipă de specialiști. Dacă se va dovedi că proiectul este un succes, vom continua și cu alte pasaje din oraș", a spus viceprimarul Florin Birta.
Piața Unirii îi va aștepta pe orădeni cu muzică bună, zone de relaxare, activități pentru copii, zona culinară ,,Taste of Oradea", care va reuni cele mai bune preparate ale restaurantelor locale și multe alte surprize.
Cetatea Oradea va găzdui ,,Street Food Festival", care va prezenta orădenilor și turiștilor rețete culinare din toate colțurile lumii, muzică bună și o atmosferă relaxantă.
,,Le mulțumesc pentru sprijinul dat în organizarea acestui festival tuturor colegilor mei, tuturor partenerilor, producătorului evenimentului Why Not, d-lui Constantin Covaliu. E important să comunicăm faptul că pentru o bună organizare a evenimentului vom închide total circulația auto în Piața Unirii, începând de miercuri, 4 octombrie, ora 18.00, până luni, 9 octombrie, ora 14.00. Vom aduce la Oradea artiști locali și internaționali, ale căror concerte sperăm să acopere o paletă cât mai mare din gusturile orădenilor. Astfel, vor concerta în cadrul festivalului: Vița de Vie, Mihail, Rubie, Delia, Zdob și Zdub, Smiley, cunoscuta trupă maghiară Charlie și mulţi alții", a încheiat Mihai Jurca - directorul Asociației pentru promovarea turismului din Oradea.
Bucură-te de Toamna orădeană!
E timpul să ne mândrim cu frumusețea, diversitatea și istoria orașului nostru și să răspândim bucuria de a locui aici către localnici și vizitatori. Anul acesta va fi unul cu adevărat special și energia va cuprinde tot orașul. Artiștii consacrați care vor concerta în Piața Unirii și Cetatea Oradea, preparatele delicioase,  reprezentațiile stradale ale unor artiști internaționali ce vor anima străzile orașului, sunt câteva dintre atracțiile care fac Toamna orădeană un eveniment de neratat.
Sărbătoarea începe joi, 5 octombrie, la ora 12.00, simultan în cele două locații principale: Piața Unirii și Cetatea Oradea și se va încheia duminică, 8 octombrie cu focuri de artificii în Piața Unirii.
Piața Unirii vă așteaptă cu muzică bună, zone de relaxare, activități pentru copii, zona culinară „Taste of Oradea", care va reuni cele mai bune preparate ale restaurantelor locale și multe alte surprize.
Artiști stradali internaționali vor anima Toamna orădeană în Piața Unirii
 Străzile orădene vor prinde viață și culoare, prin reprezentațiile unor personaje spectaculoase, care vor oferi spectacole energice de teatru urban.
Teatro Pavana vine din Olanda cu ,,señorite" care, folosindu-se de catalige și costume excentrice, vor încânta prin dansuri grațioase și în același timp pline de pasiune. Balerinele aceleiași companii vor atrage atenția prin piruetele făcute de la înălțimea cataligelor, în rochii ce măsoară fiecare 250 m de material.
Percuționiștii africani de la Fanfara Kafi a Teatrului Babel Tour din Franța, vor încinge o petrecere pe ritmuri africane, asiatice și europene și vor incita toți orădenii la dans si bună dispoziție.
Statuia vivantă Steam Punk va reprezenta și ea o atracție în centrul orașului, în special pentru cei mici.
Food zone Piața Unirii
Vino să te bucuri de savoarea preparatelor locale!
10 vendori orădeni te așteaptă în Piața Unirii: Meatic, Rivo Restaurant & Lounge, Barow, Queens Pub, Bavarian Pub, Wok'N Roll, Fries&Go, Castelul Brutarilor , Taco Fresh și The Hub by Ramada Oradea. Alături de restaurantele orădene avem și doi vendori invitați speciali, care vă vor bucura papilele gustative cu arome exotice: Paellarte și Noodle Pack.
*Vinul se va servi în acest an de la ReWine
Fun zone în Piața Unirii
Cei mici, dar și cei mari vor avea parte de multă distracție și creativitate în cele trei zone de distracție și veselie: Cortul copiilor: Atelier de manufactură ceramică, face painting, personaje din desene animate, golf pentru copii, ateliere creative, toate ii asteaptă cu multă culoare și veselie.
Carusel cu lanțuri: distracție și adrenalină în mijlocul Pieței Unirii
Fantasy Corner: articole și accesorii vestimentare, tatuaje cu henna, tatuaje temporare dar și un Butic de toamnă.
Program scena Piața Unirii
Joi, 5 octombrie
17.00-19.00 Szanto Denis (ROU)
19.00 - 20.00 Trupa High (ROU)
20.00 - 21.00 Peet Project (HU)
21.00 - 22.00 Ioana Ignat (ROU)
Vineri, 6 octombrie
18.00-19.00 JAZZ TODAY (ROU)
19.00-20.00 Fratii Jdieri (ROU)
20.00-21.00 Charlie (HU)
21.00-22.00 Zdob și Zdub (MD)
Sâmbătă, 7 octombrie
17.00 - 18.30 World Youth Hope, interpreți: Andrea Piccirillo, Mario Labellarte, Luca Bonaffini, Linda Valori și Francesco Sportelli (IT)
19.00 - 20.00 In Fusion- Marius Pop și Călin Pop (ROU - PL)
20.00-21.00 Lora (ROU)
21.00 - 22.00 Smiley (ROU)
Duminică, 8 octombrie
18.00 - 19.00 Timea Pall (HU)
19.00 - 20.00 Publika (ROU)
20.00 - 21.00 The Motans (MD)
21.00 - 22.00 Delia (ROU)
22.00 - Focuri de artificii
Cetatea Oradea va găzdui Street Food la Cetate
Vino să te bucuri de #streetfood gătit cu pasiune după rețete adunate din toate colțurile lumii, muzică bună și atmosferă relaxantă. Home Garden, Mr Cannoli, La nu știu cine, Elemozsia, Meat Busters, Jernoiu sunt câțiva dintre vendorii care îți vor îndeplini toate poftele culinare. De la burgeri la clătite, de la costițe la legume la wok, toate produsele sunt gata să îți răsfețe gusturile.
 Program scenă Cetatea Oradea
Joi, 5 octombrie
17.30 Pély Barna (HUN)
19.00 Baby Elvis (ROU)
20.30 Mihail (ROU)
Vineri,6 octombrie
17.30 Larisa (ROU)
19.00 Ligia Hojda (ROU)
20.30 Vița de Vie (ROU)
Sâmbătă, 7 octombrie
17.30 Rubie (ROU)
19.00 Lucia (ROU)
20.30 Alexandrina Hristov (ROU)
Duminică, 8 octombrie
17.30 Soul Serenade (ROU)
19.00 NextEX (ROU)
20.30 Golan (ROU)
Oradea, oraș în sărbătoare
Anul acesta Toamna orădeană ajunge în două dintre cartierele orădene, care vor deveni scene ale reprezențațiilor unor artiști internaționali și orădeni.
Program cartiere
Cartier Rogerius - Parcul Magnoliei
6 octombrie - ora 16.00 - Kafi Orchestra(FRA)
7 octombrie - ora 18.00- Mana Dance Academy
8 octombrie - ora 17.30 - Kafi Orchestra(FRA)
Cartier Nufărul - Parcul Salca
7 octombrie - ora 18.00 Kafi Orchestra(FRA)
Ca să profiți de tot ce se întâmplă în oraș, pe perioada evenimentului te invităm să iei tramvaiul de epocă vienez. În el, vei simți farmecul începutului de secol și vei redescoperi arhitectura și istoria orașului cu ajutorul unui ghid. Tramvaiul de epocă va pleca în călătorie prin oraș sâmbătă (7 octombrie) și duminică (8 octombrie), din stația Pieței Unirii. Costul călătoriei este 8 lei pentru adulți și 4 lei pentru copii. OradeArt e un alt proiect pe care trebuie să îl urmărești și care te va surprinde plăcut. Începând de anul acesta, Asociația pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune, Visit Oradea, își propune ca în fiecare an să reabiliteze și să înfrumusețeze o zonă a orașului prin intermediul artei stradale.
Toamna orădeană va fi una de poveste! Costume inedite, coregrafii excepționale, muzică de sărbătoare, zâmbete și culoare, toate te vor purta într-un univers magic. Bucură-te de Oradea, între  5-8 octombrie.
Răspândește bucuria de a fi orădean, începe Toamna orădeană!
Eveniment organizat de Primăria Municipiului Oradea prin Asociația pentru promovarea turismului din Oradea și regiune (APTOR), Toamna orădeană din 2017 - Piața Unirii și Cetatea Oradea, în perioada 5 - 8 octombrie.
Buget total: 450 mii de lei
Parteneri:
Producător: Why Not
Partener principal: Heineken
Partener: myDeck (B.P.)
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Joi, începe Festivalul Toamna orădeană.

Trimite email
vineri, 19 aprilie 2024, 03:04:52 Ora de vară a Europei de Est