Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Joi, începe Festivalul Toamna orădeană

În Piața Unirii și în Cetatea Oradea (5-8 oct.)

Joi, începe Festivalul Toamna orădeană

Viceprimarul Florin Birta a susținut vineri, 29 septembrie 2017, o conferință de presă, în care a anunțat organizarea celei de-a 26-a ediții a Festivalului Toamna orădeană.

La conferința de presă au mai participat Mihai Jurca, directorul Asociației pentru promovarea turismului din Oradea și Constantin Covaliu -  general manager Street FOOD Festival.
Toamna orădeană este organizată de Primăria Oradea prin Asociația pentru promovarea turismului din Oradea.
,,Festivalul va începe săptămâna viitoare, joi, 5 octombrie, simultan în cele două locații principale Piața Unirii și Cetatea Oradea și se va încheia duminică seara, cu un foc de artificii. Ca un lucru inedit, anul acesta încercăm să mergem cât mai aproape de casele orădenilor, organizând evenimente în toate cartierele orașului: în Piața Magnoliei din Cartierul Rogerius, în Parcul Salca din Cartierul Nufărul, zona Republicii, Pasaj Vulturul Negru. OradeaArt este un alt proiect pe care îl promovăm în cadrul festivalului Toamna orădeană. Practic, prin proiectul Oradea Art scările pasajului care leagă intersecția Parcului Traian cu zona Bulevardului Magheru vor fi pictate în tehnica 3D, de către o echipă de specialiști. Dacă se va dovedi că proiectul este un succes, vom continua și cu alte pasaje din oraș", a spus viceprimarul Florin Birta.
Piața Unirii îi va aștepta pe orădeni cu muzică bună, zone de relaxare, activități pentru copii, zona culinară ,,Taste of Oradea", care va reuni cele mai bune preparate ale restaurantelor locale și multe alte surprize.
Cetatea Oradea va găzdui ,,Street Food Festival", care va prezenta orădenilor și turiștilor rețete culinare din toate colțurile lumii, muzică bună și o atmosferă relaxantă.
,,Le mulțumesc pentru sprijinul dat în organizarea acestui festival tuturor colegilor mei, tuturor partenerilor, producătorului evenimentului Why Not, d-lui Constantin Covaliu. E important să comunicăm faptul că pentru o bună organizare a evenimentului vom închide total circulația auto în Piața Unirii, începând de miercuri, 4 octombrie, ora 18.00, până luni, 9 octombrie, ora 14.00. Vom aduce la Oradea artiști locali și internaționali, ale căror concerte sperăm să acopere o paletă cât mai mare din gusturile orădenilor. Astfel, vor concerta în cadrul festivalului: Vița de Vie, Mihail, Rubie, Delia, Zdob și Zdub, Smiley, cunoscuta trupă maghiară Charlie și mulţi alții", a încheiat Mihai Jurca - directorul Asociației pentru promovarea turismului din Oradea.
Bucură-te de Toamna orădeană!
E timpul să ne mândrim cu frumusețea, diversitatea și istoria orașului nostru și să răspândim bucuria de a locui aici către localnici și vizitatori. Anul acesta va fi unul cu adevărat special și energia va cuprinde tot orașul. Artiștii consacrați care vor concerta în Piața Unirii și Cetatea Oradea, preparatele delicioase,  reprezentațiile stradale ale unor artiști internaționali ce vor anima străzile orașului, sunt câteva dintre atracțiile care fac Toamna orădeană un eveniment de neratat.
Sărbătoarea începe joi, 5 octombrie, la ora 12.00, simultan în cele două locații principale: Piața Unirii și Cetatea Oradea și se va încheia duminică, 8 octombrie cu focuri de artificii în Piața Unirii.
Piața Unirii vă așteaptă cu muzică bună, zone de relaxare, activități pentru copii, zona culinară „Taste of Oradea", care va reuni cele mai bune preparate ale restaurantelor locale și multe alte surprize.
Artiști stradali internaționali vor anima Toamna orădeană în Piața Unirii
 Străzile orădene vor prinde viață și culoare, prin reprezentațiile unor personaje spectaculoase, care vor oferi spectacole energice de teatru urban.
Teatro Pavana vine din Olanda cu ,,señorite" care, folosindu-se de catalige și costume excentrice, vor încânta prin dansuri grațioase și în același timp pline de pasiune. Balerinele aceleiași companii vor atrage atenția prin piruetele făcute de la înălțimea cataligelor, în rochii ce măsoară fiecare 250 m de material.
Percuționiștii africani de la Fanfara Kafi a Teatrului Babel Tour din Franța, vor încinge o petrecere pe ritmuri africane, asiatice și europene și vor incita toți orădenii la dans si bună dispoziție.
Statuia vivantă Steam Punk va reprezenta și ea o atracție în centrul orașului, în special pentru cei mici.
Food zone Piața Unirii
Vino să te bucuri de savoarea preparatelor locale!
10 vendori orădeni te așteaptă în Piața Unirii: Meatic, Rivo Restaurant & Lounge, Barow, Queens Pub, Bavarian Pub, Wok'N Roll, Fries&Go, Castelul Brutarilor , Taco Fresh și The Hub by Ramada Oradea. Alături de restaurantele orădene avem și doi vendori invitați speciali, care vă vor bucura papilele gustative cu arome exotice: Paellarte și Noodle Pack.
*Vinul se va servi în acest an de la ReWine
Fun zone în Piața Unirii
Cei mici, dar și cei mari vor avea parte de multă distracție și creativitate în cele trei zone de distracție și veselie: Cortul copiilor: Atelier de manufactură ceramică, face painting, personaje din desene animate, golf pentru copii, ateliere creative, toate ii asteaptă cu multă culoare și veselie.
Carusel cu lanțuri: distracție și adrenalină în mijlocul Pieței Unirii
Fantasy Corner: articole și accesorii vestimentare, tatuaje cu henna, tatuaje temporare dar și un Butic de toamnă.
Program scena Piața Unirii
Joi, 5 octombrie
17.00-19.00 Szanto Denis (ROU)
19.00 - 20.00 Trupa High (ROU)
20.00 - 21.00 Peet Project (HU)
21.00 - 22.00 Ioana Ignat (ROU)
Vineri, 6 octombrie
18.00-19.00 JAZZ TODAY (ROU)
19.00-20.00 Fratii Jdieri (ROU)
20.00-21.00 Charlie (HU)
21.00-22.00 Zdob și Zdub (MD)
Sâmbătă, 7 octombrie
17.00 - 18.30 World Youth Hope, interpreți: Andrea Piccirillo, Mario Labellarte, Luca Bonaffini, Linda Valori și Francesco Sportelli (IT)
19.00 - 20.00 In Fusion- Marius Pop și Călin Pop (ROU - PL)
20.00-21.00 Lora (ROU)
21.00 - 22.00 Smiley (ROU)
Duminică, 8 octombrie
18.00 - 19.00 Timea Pall (HU)
19.00 - 20.00 Publika (ROU)
20.00 - 21.00 The Motans (MD)
21.00 - 22.00 Delia (ROU)
22.00 - Focuri de artificii
Cetatea Oradea va găzdui Street Food la Cetate
Vino să te bucuri de #streetfood gătit cu pasiune după rețete adunate din toate colțurile lumii, muzică bună și atmosferă relaxantă. Home Garden, Mr Cannoli, La nu știu cine, Elemozsia, Meat Busters, Jernoiu sunt câțiva dintre vendorii care îți vor îndeplini toate poftele culinare. De la burgeri la clătite, de la costițe la legume la wok, toate produsele sunt gata să îți răsfețe gusturile.
 Program scenă Cetatea Oradea
Joi, 5 octombrie
17.30 Pély Barna (HUN)
19.00 Baby Elvis (ROU)
20.30 Mihail (ROU)
Vineri,6 octombrie
17.30 Larisa (ROU)
19.00 Ligia Hojda (ROU)
20.30 Vița de Vie (ROU)
Sâmbătă, 7 octombrie
17.30 Rubie (ROU)
19.00 Lucia (ROU)
20.30 Alexandrina Hristov (ROU)
Duminică, 8 octombrie
17.30 Soul Serenade (ROU)
19.00 NextEX (ROU)
20.30 Golan (ROU)
Oradea, oraș în sărbătoare
Anul acesta Toamna orădeană ajunge în două dintre cartierele orădene, care vor deveni scene ale reprezențațiilor unor artiști internaționali și orădeni.
Program cartiere
Cartier Rogerius - Parcul Magnoliei
6 octombrie - ora 16.00 - Kafi Orchestra(FRA)
7 octombrie - ora 18.00- Mana Dance Academy
8 octombrie - ora 17.30 - Kafi Orchestra(FRA)
Cartier Nufărul - Parcul Salca
7 octombrie - ora 18.00 Kafi Orchestra(FRA)
Ca să profiți de tot ce se întâmplă în oraș, pe perioada evenimentului te invităm să iei tramvaiul de epocă vienez. În el, vei simți farmecul începutului de secol și vei redescoperi arhitectura și istoria orașului cu ajutorul unui ghid. Tramvaiul de epocă va pleca în călătorie prin oraș sâmbătă (7 octombrie) și duminică (8 octombrie), din stația Pieței Unirii. Costul călătoriei este 8 lei pentru adulți și 4 lei pentru copii. OradeArt e un alt proiect pe care trebuie să îl urmărești și care te va surprinde plăcut. Începând de anul acesta, Asociația pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune, Visit Oradea, își propune ca în fiecare an să reabiliteze și să înfrumusețeze o zonă a orașului prin intermediul artei stradale.
Toamna orădeană va fi una de poveste! Costume inedite, coregrafii excepționale, muzică de sărbătoare, zâmbete și culoare, toate te vor purta într-un univers magic. Bucură-te de Oradea, între  5-8 octombrie.
Răspândește bucuria de a fi orădean, începe Toamna orădeană!
Eveniment organizat de Primăria Municipiului Oradea prin Asociația pentru promovarea turismului din Oradea și regiune (APTOR), Toamna orădeană din 2017 - Piața Unirii și Cetatea Oradea, în perioada 5 - 8 octombrie.
Buget total: 450 mii de lei
Parteneri:
Producător: Why Not
Partener principal: Heineken
Partener: myDeck (B.P.)
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Joi, începe Festivalul Toamna orădeană.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 17 septembrie 2021