Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Deschiderea noului an de învățământ

Luni, la Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” Oradea

Deschiderea noului an de învățământ

Luni, 2 octombrie 2017, în cadrul Şcolii de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu" Oradea a avut loc festivitatea de deschidere a noului an de învăţământ 2017-2018, în prezența elevilor de anul I si anul II, precum și a cadrelor şcolii şi a invitaţilor.

 Este o zi cu semnificație aparte, atât pentru cei 138 de elevi care au început anul I, cât și pentru elevii anului II, care au regăsit după vacanţă spaţiile de învăţământ şi cazare, locurile unde
şi-au început cariera de poliţist de frontieră şi unde în acest an se vor pregăti pentru absolvirea şcolii.
Elevii de anul I însoţiţi de diriginţi şi-au ocupat cu pas tremurător locul în formaţie alături de colegii de anul II şi profesorii care îi aşteptau cu bucuria începerii anului şcolar. La deschidere a participat întregul personal al instituţiei, iar după cuvântul de deschidere, domnul director, comisar-şef Ionel Hotnoga, a declarat deschis anul de învăţământ 2017-2018.
Cu această ocazie, domnul director a transmis mesajul ministrului afacerilor interne,
doamna Carmen Daniela Dan, care a adresat un bun venit tuturor elevilor şi le-a urat succes în activitatea şcolară asigurându-i, totodată, de deschiderea și sprijinul domniei sale în modernizarea sistemului de pregătire. De asemenea a ținut să mulțumească părinților pentru încrederea arătată Ministerului Afacerilor Interne ,,Doresc să mulțumesc părinților acestor tineri pentru încrederea pe care o arată ministerului nostru și îi asigur că fiecare dintre aceștia are oportunitatea unei cariere serioase în instituțiile în care vor ajunge. Fiii și fiicele dumneavoastră sunt pe mâini bune". Directorul școlii a ținut să precizeze că perioada de școlarizare s-a redus, dar formarea elevilor în cadrul Şcolii de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră ,,Avram Iancu" Oradea se va realiza în același sistem modular, prin parcurgerea unităţilor de competenţe, astfel ca la finalizarea studiilor aceştia să devină agenţi de poliţie de frontieră integri şi bine pregătiţi profesional.
Modul de desfăşurare a procesului de învăţământ, bazat pe competenţe, presupune diversificarea metodelor de învăţare şi evaluare, sporirea caracterului interactiv - aplicativ şi, implicit, o bază materială didactică modernă, care sprijină demersul formativ - educativ. Cu multă mândrie, putem afirma că instituţia noastră este pregătită pentru această provocare - formarea unor agenţi de poliţie de frontieră profesionişti, dar şi cetăţeni responsabili şi capabili de a contribui la dezvoltarea societăţii. Elevii noştri sunt învățați să-şi însuşească cunoştinţe de specialitate temeinice pentru îndeplinirea cu succes a atribuţiilor profesionale. Acest aspect presupune formarea unor deprinderi specifice, analiza şi luarea de decizii corecte, lucrul în echipă, comunicarea eficientă, adaptarea la mediul de muncă specific şi la situaţii neprevăzute, ţinută morală şi comportamentală corectă, atitudini pozitive faţă de diversitate şi multiculturalitate.
La finalul activităţii conducerea şcolii a urat tuturor elevilor să aibă un an şcolar excelent încununat cu rezultate deosebite la învăţătură şi comportare.
Eugen Micheş
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Deschiderea noului an de învățământ.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 15 august 2018