Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Deschiderea noului an de învățământ

Luni, la Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” Oradea

Deschiderea noului an de învățământ

Luni, 2 octombrie 2017, în cadrul Şcolii de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu" Oradea a avut loc festivitatea de deschidere a noului an de învăţământ 2017-2018, în prezența elevilor de anul I si anul II, precum și a cadrelor şcolii şi a invitaţilor.

 Este o zi cu semnificație aparte, atât pentru cei 138 de elevi care au început anul I, cât și pentru elevii anului II, care au regăsit după vacanţă spaţiile de învăţământ şi cazare, locurile unde
şi-au început cariera de poliţist de frontieră şi unde în acest an se vor pregăti pentru absolvirea şcolii.
Elevii de anul I însoţiţi de diriginţi şi-au ocupat cu pas tremurător locul în formaţie alături de colegii de anul II şi profesorii care îi aşteptau cu bucuria începerii anului şcolar. La deschidere a participat întregul personal al instituţiei, iar după cuvântul de deschidere, domnul director, comisar-şef Ionel Hotnoga, a declarat deschis anul de învăţământ 2017-2018.
Cu această ocazie, domnul director a transmis mesajul ministrului afacerilor interne,
doamna Carmen Daniela Dan, care a adresat un bun venit tuturor elevilor şi le-a urat succes în activitatea şcolară asigurându-i, totodată, de deschiderea și sprijinul domniei sale în modernizarea sistemului de pregătire. De asemenea a ținut să mulțumească părinților pentru încrederea arătată Ministerului Afacerilor Interne ,,Doresc să mulțumesc părinților acestor tineri pentru încrederea pe care o arată ministerului nostru și îi asigur că fiecare dintre aceștia are oportunitatea unei cariere serioase în instituțiile în care vor ajunge. Fiii și fiicele dumneavoastră sunt pe mâini bune". Directorul școlii a ținut să precizeze că perioada de școlarizare s-a redus, dar formarea elevilor în cadrul Şcolii de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră ,,Avram Iancu" Oradea se va realiza în același sistem modular, prin parcurgerea unităţilor de competenţe, astfel ca la finalizarea studiilor aceştia să devină agenţi de poliţie de frontieră integri şi bine pregătiţi profesional.
Modul de desfăşurare a procesului de învăţământ, bazat pe competenţe, presupune diversificarea metodelor de învăţare şi evaluare, sporirea caracterului interactiv - aplicativ şi, implicit, o bază materială didactică modernă, care sprijină demersul formativ - educativ. Cu multă mândrie, putem afirma că instituţia noastră este pregătită pentru această provocare - formarea unor agenţi de poliţie de frontieră profesionişti, dar şi cetăţeni responsabili şi capabili de a contribui la dezvoltarea societăţii. Elevii noştri sunt învățați să-şi însuşească cunoştinţe de specialitate temeinice pentru îndeplinirea cu succes a atribuţiilor profesionale. Acest aspect presupune formarea unor deprinderi specifice, analiza şi luarea de decizii corecte, lucrul în echipă, comunicarea eficientă, adaptarea la mediul de muncă specific şi la situaţii neprevăzute, ţinută morală şi comportamentală corectă, atitudini pozitive faţă de diversitate şi multiculturalitate.
La finalul activităţii conducerea şcolii a urat tuturor elevilor să aibă un an şcolar excelent încununat cu rezultate deosebite la învăţătură şi comportare.
Eugen Micheş
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Deschiderea noului an de învățământ.

Trimite email
vineri, 2 mai 2025, 06:46:11 Ora de vară a Europei de Est