Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

O nouă şi adevărată sărbătoare studenţească, un nou succes internaţional

Simpozionul Internaţional ,,Brainstorming în Agora Cercurilor Studențești

O nouă şi adevărată sărbătoare studenţească, un nou succes internaţional

Simpozionul Internaţional ,,Brainstorming în Agora Cercurilor Studențești", BACStud2017, desfăşurat ca eveniment satelit în cadrul celei de-a 11-a ediţii a conferinţei AILC 2017 (11th Agora International Law Conference, ,,Prospects and Challenges of 21st Century Law"), în perioada 19-21 octombrie la Oradea şi Băile Felix, a constituit o nouă şi adevărată sărbătoare studenţească.

BACStud 2017 s-a înscris în logica și practica învățământului centrat pe student, ca o continuare a implicării studenților în proiecte, mobilități și activități antreprenoriale.
Scopul acestui simpozion, acela de a crea un mediu de întâlnire prietenos, o punte de legătură între studenții și cadrele didactice îndrumătoare cu preocupări similare, din țară şi străinătate, în vederea unor colaborări viitoare, a fost realizat pe deplin.
Invitaţi de onoare ai simpozionului, precum domnul acad. Florin Gheorghe Filip, membru titular al Academiei Române, distinsa doamnă prof. univ. dr. Ioana Moisil, nepoata marelui Grigore C. Moisil, au contribuit la ridicarea prestigiului ştiinţific al BACStud2017.
Un număr de 78 de lucrări științifice acceptate, prezentate pe secţiuni paralele, conduse de cadre didactice din diversele centre universitare prezente la simpozion, care au avut misiunea de a modera şi evalua lucrările în urma prezentărilor acestora, au fost distribuite pe următoarele şase secțiuni de lucru:
Secţiunea inginerie, Secţiunea ştiinţe economice, Secţiunea ştiinţe juridice şi administrative, Secţiunea multidisciplinară a studenţilor doctoranzi, Secţiunea internaţională pentru studenţi şi elevi în limba engleză, Secţiunea specială multidisciplinară pentru elevi.
La aceste secţiuni s-a mai adăugat Secţiunea aplicaţii practice-demonstrative, simulări şi ,,EXPO_BACStud 2017", la care au participat aproximativ 20 de parteneri - instituţii şi firme din diverse domenii, secţiune la care publicul larg a putut asista la procese simulate în cauză civilă şi în cauză penală ai căror protagonişti au fost studenţi ai Universităţii Transilvania din Braşov şi Universităţii Agora din Municipiul Oradea, activităţi de informare, standuri de prezentare şi activităţi practice demonstrative, expoziţii de tehnică oferite de reprezentanţi locali ai instituţiilor de poliţie, jandarmerie, un ,,Concurs de exerciţii demonstrative şi expoziţie de proiecte tehnice elaborate de studenţi", un seminar de elaborare coordonată de soluţii în vederea valorificării superioare a diverselor tipuri de deşeuri etc.
În cadrul aceleiaşi secţiuni, cei prezenţi au putut vizualiza o colecţie de eşantioane de miere de albine de la Laboratorul de Ecologie şi Protecţia Pădurilor, expoziţia de fotografie: „Natura în fotografia ştiinţifică", standuri de prezentare şi promovare a activităţilor de voluntariat de la Şcoala Gimnazială Internaţională Agora şi Şcoala Gimnazială „Avram Iancu" Oradea.
În perioada simpozionului cei prezenţi au mai participat la programul workshop-ului studențesc ,,Creşterea eficienţei energetice la consumatori industriali şi casnici", unde au avut posibilitatea de a vizita câteva laboratoare de cercetare ale Universităţii din Oradea şi de a asculta prelegeri invitate ale unor personalităţi din mediul economic şi cadre didactice universitare, specialişti pe tematica creşterii eficienţei energetice, precum şi la o masă rotundă pe tema Educaţie - voluntariat  -  antreprenoriat", care a avut loc în sala de conferinţe a Hotelului Ami din Băile Felix.
La toate acestea s-au mai adăugat alte activități care au umplut în mod plăcut agenda simpozionului: un tur al staţiunii Băile Felix, cină festivă, momente artistice, activităţi de agrement şi sportive din cadrul Aqua Park President, Băile Felix în care au avut loc concursuri de înot cu premii şi... un tur ghidat al minunatului oraş Oradea, cu vizitarea Pieţei Unirii, Palatului ,,Vulturul Negru", Sinagogii Sion, Pieţei Ferdinand, zonei pietonale, Cetăţii Oradea etc.
La BACStud 2017 au participat peste 100 de cadre didactice, studenţi şi elevi cu afilieri
din 13 universități din țară: Universitatea „Aurel Vlaicu" din Arad; Universitatea,,1 Decembrie 1918" din Alba Iulia; Universitatea Transilvania din Braşov; Universitatea „Lucian Blaga" din Sibiu; Universitatea „Politehnica" Timişoara - Facultatea de Inginerie Hunedoara; Universitatea din Petroşani; Universitatea ,,Constantin Brâncuși" din Târgu-Jiu; Universitatea ,,Petru Maior" din Tîrgu Mureș; Universitatea ,,Eftimie Murgu" din Reșița; Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti; Universitatea ,,Babeș-Bolyai" Cluj - Napoca; Universitatea din Oradea; Universitatea Agora din Municipiul Oradea, din opt centre universitare/firme internaţionale participante: Feng Chia University,Taiwan; University of Szeged, Hungary; University of Novi Sad, Serbia; New York University Abu Dhabi; Dickinson College, Carlisle, Pennsylvania, SUA; Business Academy Aarhus, Denmark; Universitatea de Stat din Moldova; Seek&Partners Spa, Italia şi din șase colegii, licee, şcoli gimnaziale participante: Colegiul Național „Emanuil Gojdu" Oradea; Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu" Oradea; Școala Gimnazială Internaţională Agora; Școala Gimnazială „Avram Iancu" Oradea; Şcoala Gimnazială ,,Oltea Doamna"; Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu" Oradea.
Toţi participanţii la BACStud 2017 au primit mape cuprinzând diplome de premiere, de participare, cărţi oferite de către specialişti pe diversele domenii, pliante cu Oradea şi Băile Felix.
De asemenea în 20.10.2017 la Universitatea Agora participanţii la BACStud2017 au putut fi prezenţi şi la ,,Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi", organizată de către Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Bihor, cei interesaţi putând să vizualizeze ofertele firmelor şi să-şi depună CV-urile la standurile firmelor.
BACStud2017 a demonstrat, dincolo de mesajul ştiinţific, cu multiple valenţe instructiv-educative, forţa unităţii colectivelor înfrăţite. Felicitări celor două universităţi orădene surori, Universitatea Agora (organizatorul principal, prin intermediul Asociaţiei Studenţilor Agora, Cercurilor studenţeşti de contabilitate şi de management) şi Universitatea din Oradea (coorganizator, prin intermediul Centrului de Creaţie Ştiinţifică şi Inovare al Studenţilor Energeticieni Orădeni, Uniunii Studenţilor din Oradea, Asociaţiei Studenţilor Ingineri din Oradea), înfrăţite în toată puterea cuvântului, programul şi scopul lor fiind aceleaşi; iar, succesul internaţional al simpozionului este rodul muncii şi responsabilităţii comune, al celor două colective de cadre didactice şi studenţi care au acţionat cu multă dăruire, în mod unitar. Reuşita simpozionului se datorează însă tuturor celor implicaţi, comitetului editorial, comitetului de organizare, tuturor participanţilor , cadre didactice, studenţi, elevi, firme şi instituţii, sponsori, cărora le mulţumim pentru implicare, pentru efortul depus și pentru interesul manifestat de a participa la cea de-a treia ediție a Simpozionului Internațional ,,Brainstorming în Agora Cercurilor Studențești", BACStud2017.
Sincere felicitări tuturor participanţilor şi premianţilor şi să dea Dumnezeu să ne revedem cu bine la ediţia BACStud 2018!
Galeria foto stă mărturie vie a tot ce s-a înfăptuit în zilele simpozionului internaţional studenţesc BACStud2017!
Detalii la adresele:
http://univagora.ro/ro/conferinte/bacstud2017/
http://energetica-oradea.ro/ccsiseo
Responsabil eveniment,
preşedinte al Comitetului editorial şi al Comitetului de organizare BACStud2017,
conf. univ. dr.  ing.  Dzițac Simona
Pentru mai multe poze (138 de poze), accesați Galeria foto: O nouă şi adevărată sărbătoare studenţească, un nou succes internaţional.

Trimite email
vineri, 26 aprilie 2024, 18:27:54 Ora de vară a Europei de Est