Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

O nouă şi adevărată sărbătoare studenţească, un nou succes internaţional

Simpozionul Internaţional ,,Brainstorming în Agora Cercurilor Studențești

O nouă şi adevărată sărbătoare studenţească, un nou succes internaţional

Simpozionul Internaţional ,,Brainstorming în Agora Cercurilor Studențești", BACStud2017, desfăşurat ca eveniment satelit în cadrul celei de-a 11-a ediţii a conferinţei AILC 2017 (11th Agora International Law Conference, ,,Prospects and Challenges of 21st Century Law"), în perioada 19-21 octombrie la Oradea şi Băile Felix, a constituit o nouă şi adevărată sărbătoare studenţească.

BACStud 2017 s-a înscris în logica și practica învățământului centrat pe student, ca o continuare a implicării studenților în proiecte, mobilități și activități antreprenoriale.
Scopul acestui simpozion, acela de a crea un mediu de întâlnire prietenos, o punte de legătură între studenții și cadrele didactice îndrumătoare cu preocupări similare, din țară şi străinătate, în vederea unor colaborări viitoare, a fost realizat pe deplin.
Invitaţi de onoare ai simpozionului, precum domnul acad. Florin Gheorghe Filip, membru titular al Academiei Române, distinsa doamnă prof. univ. dr. Ioana Moisil, nepoata marelui Grigore C. Moisil, au contribuit la ridicarea prestigiului ştiinţific al BACStud2017.
Un număr de 78 de lucrări științifice acceptate, prezentate pe secţiuni paralele, conduse de cadre didactice din diversele centre universitare prezente la simpozion, care au avut misiunea de a modera şi evalua lucrările în urma prezentărilor acestora, au fost distribuite pe următoarele şase secțiuni de lucru:
Secţiunea inginerie, Secţiunea ştiinţe economice, Secţiunea ştiinţe juridice şi administrative, Secţiunea multidisciplinară a studenţilor doctoranzi, Secţiunea internaţională pentru studenţi şi elevi în limba engleză, Secţiunea specială multidisciplinară pentru elevi.
La aceste secţiuni s-a mai adăugat Secţiunea aplicaţii practice-demonstrative, simulări şi ,,EXPO_BACStud 2017", la care au participat aproximativ 20 de parteneri - instituţii şi firme din diverse domenii, secţiune la care publicul larg a putut asista la procese simulate în cauză civilă şi în cauză penală ai căror protagonişti au fost studenţi ai Universităţii Transilvania din Braşov şi Universităţii Agora din Municipiul Oradea, activităţi de informare, standuri de prezentare şi activităţi practice demonstrative, expoziţii de tehnică oferite de reprezentanţi locali ai instituţiilor de poliţie, jandarmerie, un ,,Concurs de exerciţii demonstrative şi expoziţie de proiecte tehnice elaborate de studenţi", un seminar de elaborare coordonată de soluţii în vederea valorificării superioare a diverselor tipuri de deşeuri etc.
În cadrul aceleiaşi secţiuni, cei prezenţi au putut vizualiza o colecţie de eşantioane de miere de albine de la Laboratorul de Ecologie şi Protecţia Pădurilor, expoziţia de fotografie: „Natura în fotografia ştiinţifică", standuri de prezentare şi promovare a activităţilor de voluntariat de la Şcoala Gimnazială Internaţională Agora şi Şcoala Gimnazială „Avram Iancu" Oradea.
În perioada simpozionului cei prezenţi au mai participat la programul workshop-ului studențesc ,,Creşterea eficienţei energetice la consumatori industriali şi casnici", unde au avut posibilitatea de a vizita câteva laboratoare de cercetare ale Universităţii din Oradea şi de a asculta prelegeri invitate ale unor personalităţi din mediul economic şi cadre didactice universitare, specialişti pe tematica creşterii eficienţei energetice, precum şi la o masă rotundă pe tema Educaţie - voluntariat  -  antreprenoriat", care a avut loc în sala de conferinţe a Hotelului Ami din Băile Felix.
La toate acestea s-au mai adăugat alte activități care au umplut în mod plăcut agenda simpozionului: un tur al staţiunii Băile Felix, cină festivă, momente artistice, activităţi de agrement şi sportive din cadrul Aqua Park President, Băile Felix în care au avut loc concursuri de înot cu premii şi... un tur ghidat al minunatului oraş Oradea, cu vizitarea Pieţei Unirii, Palatului ,,Vulturul Negru", Sinagogii Sion, Pieţei Ferdinand, zonei pietonale, Cetăţii Oradea etc.
La BACStud 2017 au participat peste 100 de cadre didactice, studenţi şi elevi cu afilieri
din 13 universități din țară: Universitatea „Aurel Vlaicu" din Arad; Universitatea,,1 Decembrie 1918" din Alba Iulia; Universitatea Transilvania din Braşov; Universitatea „Lucian Blaga" din Sibiu; Universitatea „Politehnica" Timişoara - Facultatea de Inginerie Hunedoara; Universitatea din Petroşani; Universitatea ,,Constantin Brâncuși" din Târgu-Jiu; Universitatea ,,Petru Maior" din Tîrgu Mureș; Universitatea ,,Eftimie Murgu" din Reșița; Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti; Universitatea ,,Babeș-Bolyai" Cluj - Napoca; Universitatea din Oradea; Universitatea Agora din Municipiul Oradea, din opt centre universitare/firme internaţionale participante: Feng Chia University,Taiwan; University of Szeged, Hungary; University of Novi Sad, Serbia; New York University Abu Dhabi; Dickinson College, Carlisle, Pennsylvania, SUA; Business Academy Aarhus, Denmark; Universitatea de Stat din Moldova; Seek&Partners Spa, Italia şi din șase colegii, licee, şcoli gimnaziale participante: Colegiul Național „Emanuil Gojdu" Oradea; Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu" Oradea; Școala Gimnazială Internaţională Agora; Școala Gimnazială „Avram Iancu" Oradea; Şcoala Gimnazială ,,Oltea Doamna"; Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu" Oradea.
Toţi participanţii la BACStud 2017 au primit mape cuprinzând diplome de premiere, de participare, cărţi oferite de către specialişti pe diversele domenii, pliante cu Oradea şi Băile Felix.
De asemenea în 20.10.2017 la Universitatea Agora participanţii la BACStud2017 au putut fi prezenţi şi la ,,Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi", organizată de către Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Bihor, cei interesaţi putând să vizualizeze ofertele firmelor şi să-şi depună CV-urile la standurile firmelor.
BACStud2017 a demonstrat, dincolo de mesajul ştiinţific, cu multiple valenţe instructiv-educative, forţa unităţii colectivelor înfrăţite. Felicitări celor două universităţi orădene surori, Universitatea Agora (organizatorul principal, prin intermediul Asociaţiei Studenţilor Agora, Cercurilor studenţeşti de contabilitate şi de management) şi Universitatea din Oradea (coorganizator, prin intermediul Centrului de Creaţie Ştiinţifică şi Inovare al Studenţilor Energeticieni Orădeni, Uniunii Studenţilor din Oradea, Asociaţiei Studenţilor Ingineri din Oradea), înfrăţite în toată puterea cuvântului, programul şi scopul lor fiind aceleaşi; iar, succesul internaţional al simpozionului este rodul muncii şi responsabilităţii comune, al celor două colective de cadre didactice şi studenţi care au acţionat cu multă dăruire, în mod unitar. Reuşita simpozionului se datorează însă tuturor celor implicaţi, comitetului editorial, comitetului de organizare, tuturor participanţilor , cadre didactice, studenţi, elevi, firme şi instituţii, sponsori, cărora le mulţumim pentru implicare, pentru efortul depus și pentru interesul manifestat de a participa la cea de-a treia ediție a Simpozionului Internațional ,,Brainstorming în Agora Cercurilor Studențești", BACStud2017.
Sincere felicitări tuturor participanţilor şi premianţilor şi să dea Dumnezeu să ne revedem cu bine la ediţia BACStud 2018!
Galeria foto stă mărturie vie a tot ce s-a înfăptuit în zilele simpozionului internaţional studenţesc BACStud2017!
Detalii la adresele:
http://univagora.ro/ro/conferinte/bacstud2017/
http://energetica-oradea.ro/ccsiseo
Responsabil eveniment,
preşedinte al Comitetului editorial şi al Comitetului de organizare BACStud2017,
conf. univ. dr.  ing.  Dzițac Simona
Pentru mai multe poze (138 de poze), accesați Galeria foto: O nouă şi adevărată sărbătoare studenţească, un nou succes internaţional.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 17 septembrie 2021