Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Noul Birou politic Județean pentru următorii patru ani

Organizația Femeilor Liberale Bihor a ales

Noul Birou politic Județean pentru următorii patru ani

Miercuri, 25.10.2017, sala mare a Primăriei Municipiului Oradea a găzduit reuniunea Consiliului de coordonare Județean al Organizației Femeilor Liberale Bihor (OFL Bihor), unde a fost ales noul BPJ OFL Bihor pentru o perioada de patru ani.

182 de delegate din organizațiile locale ale Femeilor Liberale din județul Bihor au umplut sala mare a Primăriei Oradea peste capacitatea celor 150 de locuri.
Președinte al Organizației Femeilor Liberale Bihor a fost aleasă doamna Lidia Popa, consilier județean PNL, care se află acum la cel de al doilea mandat în fruntea OFL Bihor. Au fost aleși trei prim-vicepreședinți: Carmen Pantiș, Olimpia Urdea și Florica Chintovan. Au fost aleși, de asemenea, 10 vicepreședinți: Achim Daniela (Sîntandrei), Baciu Borz Florentina (Popești), Bucevschi Dorina (Oradea), Cocerjuc Dorina (Sâmbăta), Monenciu Rodica (Beiuș), Oala Ligia (Oradea), Opre Claudia (Marghita) Popa Dorina (Beiuș), Sala Rodica (Salonta), Serte Georgia (Oradea). BPJ OFL Bihor are trei vicepreședinți de drept: Florica Cherecheș, Sabina Fărcuța și Ancuța Șchiop. Membrele BPJ OFL Bihor alese sunt: Bar Floare (Răbăgani), Buz Ramona (Salonta), Chiș Diana (Oradea), Cotrău Ligia (Tulca), Hegeduș Veronica (Oradea), Jurca Crina (Șuncuiuș), Lup Alina (Sîntandrei), Mihalca Georgeta (Sîntandrei), Neaga Florica (Salonta), Oros Ramona (Marghita), Paniti Edit (Popești), Paskalo Violeta (Sîntandrei), Ruge Sorina (Aștileu), Sălăjan Floarea (Oradea), Tipi Simona (Oradea), Trifa Valeria (Oradea) și Vancu Voichița (Oradea). trezorier, Blaga Rebeca Valicec, președinte CJA - Candea Butaș Melinda.
Invitații reuniunii CCJ al OFL Bihor  și-au afirmat aprecierea și susținerea echipei doamnelor liberale din Bihor apreciind participarea masivă la eveniment. Din partea Biroului Politic Național OFL România au fost prezente: Cristina Trăilă - președinte OFL România, Mihaela Soneriu - prim-vicepreședinte OFL România, Daniela Nicolescu - secretar general - OFL România, Lidia Constantinescu - președinte OFL București, Claudia Pop - consilier municipal București, sector 3, Dana Crișan - președinte OFL Zalău.
Au fost împreună la eveniment și au luat cuvântul colegii liberali: președintele PNL Bihor - Ilie Bolojan, Gavrilă Ghilea - prim-vicepreședinte PNL Bihor, secretar general PNL Bihor - Avrigeanu Ionel, deputat în Parlamentul României Florica Cherecheș și Cupșa Ioan, președintele PNL Oradea - Florin Birta, viceprimarul Mircea Mălan și primarul comunei Sîntandrei Marcuș Ioan.
OFL Bihor este una din cele mai puternice organizații liberale din țară, având un număr de 51  de organizații locale în județul Bihor. OFL Bihor s-a remarcat în mandatul anterior prin acțiuni care au fost inițiate în județul Bihor și care datorită succesului acestora s-au implementat în toată țara. Amintim aici proiectul ,,PNL are grijă de sănătatea ta", care a avut ca subacțiuni screening-ul cancerului de col uterin și testarea tensiunii și glicemiei realizate în corturi albe amplasate în foarte multe comune și orașe din județul Bihor. Alte proiecte importante realizate de către OFL Bihor au fost: Școala regională de toamnă a OFL (Pădurea Neagră), precum și Școala națională de vară a OFL (Stâna de Vale).
OFL Bihor își propune să îndeplinească în continuare scopul și obiectivele proprii, coroborate cu obiectivele Regulamentului de organizare și funcționare al OFL și cele ale Statutului PNL.
,,Ne dorim să promovăm ideile liberale, prin atingerea obiectivelor activităților pe care ni le propunem pentru următoarea perioadă. De asemenea, ne vom focaliza pe pregătirea colegelor liberale prin seminarii și școli interne pe diferite teme în scopul dezvoltării și eficientizării în munca pe care o facem, la nivel profesional sau politic. OFL Bihor susține, de asemenea, proiectele de dezvoltare inițiate de administrația liberală în Oradea și în comunele din județul Bihor.
Ne preocupă în mod special temele legate de familie, sănătate, educație, față de care ne vom implica activ prin acțiuni concrete răspunzând la provocările societății în care trăim. Ne propunem în noul mandat o serie de activități:  unele vor fi o continuare a celor pe care le derulăm de ani de zile, amintim aici cele legate de sănătatea femeii și a familiei, dar vom avea și multe altele noi pe care le vom organiza în toate organizațiile femeilor liberale de pe raza județului Bihor", a spus Lidia Popa.
Doamna Lidia Popa a mulțumit colegelor liberale, care s-au implicat‚ în vechiul mandat în acțiunile OFL Bihor, afirmând atunci când și-a prezentat raportul de activitate: ,,Raportul meu de activitate sunteți voi, cele care ați umplut peste limită acestă sală a Primăriei Municipiului Oradea și care ați rămas pe baricade muncind în ultimii cinci ani". Lidia Popa a urat mult succes tuturor colegelor care se vor implica în continuare în politica liberală și în activitățile organizațiilor de femei din județul Bihor. (C.M.)
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Noul Birou politic Județean pentru următorii patru ani.

Trimite email
vineri, 26 aprilie 2024, 17:31:38 Ora de vară a Europei de Est