Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Unsprezece zile de festival la Oradea

,,Distracţie gratis, nu degeaba!”

Unsprezece zile de festival la Oradea

Uniunea Studenţilor din România (USR) organizează cea de-a XVI-a ediţie a celui mai mare festival cultural studenţesc din România, intitulat UNIFEST. Din 2001, deviza acestuia este "distracţie gratis, nu degeaba!".

UNIFEST se desfășoară simultan în toate cele peste 20 de centre universitare membre ale Uniunii Studenților din România, timp de 11 zile, mai exact în perioada 3 - 13  noiembrie 2017.
În cadrul Universității din Oradea sunt cinci asociații studențești care și-au manifestat interesul de a participa la organizarea festivalului. Acestea sunt: USO - Uniunea Studenților din Oradea; ASEO - Asociația Studenților Economiști din Oradea; ASIO - Asociatia Studenților Ingineri din Oradea; ASMO - Asociația Studenților Mediciniști din Oradea; și ARDT - Asociația de Responsabilizare și Dezvoltare a Tineretului Oradea.
Importanţa educaţiei formale nu este contestată, însă în completarea ei, cea non-formală va avea un loc de cinste în perioada aceasta şi va fi reprezentată printr-o serie de competiții sportive, seară de film, dar și campanii de informare a populației.
Deschiderea oficială a festivalului în Oradea va avea loc vineri, 3 noiembrie  2017, începând cu ora 13.00, în Piața Unirii. Pentru a marca așa cum se cuvine importanța proiectului UNIFEST, voluntarii tuturor asociațiilor studențești implicate vor derula un Flashmob la care vă invită să luați parte alături de ei.
În perioada celor 11 zile de festival, studenții pot participa gratuit la o serie de activități menite să promoveze cultura, educația formală și non formală, creativitatea, spiritul civic, sănătatea și sportul.
Activitățile și manifestările la care vă invităm să luați parte în cadrul festivalului UNIFEST sunt variate și acoperă o gama vastă de interes public. Fiecare asociație studențească va derula două activități, iar programul este următorul:
Asociația de Responsabilizare și Dezvoltare a Tineretului Oradea (ARDT) pregătește pentru perioada 6 - 10.11 o campanie de promovare a proiectului StudPass Card, în campusul Universității din Oradea, prin care urmăresc să promoveze un card cu ajutorul căruia posesorii lui obțin discount-uri avantajoase la anumite produse și servicii.
În același timp, pentru a începe săptămâna în forță, Asociația Ștudenților Economiști din Oradea pregătește ,,ASEO Movie Nights", o activitate prin care organizatorii doresc să reunească un număr cât mai mare de studenți, în incinta localului din campusul universitar, pentru a viziona un film și totodată pentru a comunica și a descoperi personalități diferite. Astfel, dacă sunteți curioși care este filmul ales, tinerii economiști vă invită să le fiți alături luni seara, începând cu ora 18.30.
Ce-a de-a doua zi de festival, marți, 7.11, aduce un Quiz Event, respectiv un concurs de cultură generală. Prin participarea la această activitate, membrii Asociației de Responsabilizare și Dezvoltare a Tineretului Oradea urmăresc să formeze echipe de câte 2-5 studenți, care să demonstreze că informațiile învățate în băncile facultății nu sunt de prisos.
Pentru ziua de miercuri, 8.11, Asociația Studenților Economiști a pregătit o nouă ediție a evenimentului ,,Forumul Antreprenorial" dedicat în primul rând studenților economiști, însă sunt invitați toți cei care doresc să cunoască cu adevărat viața unui om de business.
Evenimentul aduce în prim plan o personalitate din mediul de business bihorean, care  începe prin a povesti cum și-a început activitatea, ce provocări a întâmpinat dar mai ales cum a trecut peste fiecare obstacol care i-a stat în cale. Fiecare invitat își are propriile trăiri, idei și concepte despre viață și despre business-ul pe care îl conduce, astfel, tinerii participanți își pot contura o nouă perspectivă asupra ceea ce vor întâmpina în viața ce-i așteaptă. La această ediție a evenimentului, invitatul este unul deosebit, care vă va stârni interesul încă de la primele sale cuvinte rostite, ne asigură organizatorii.
Uniunea Studenților din Oradea (USO) pregătește pentru ziua de joi o întâlnire între studenții actuali ai universității și foștii studenți, pentru ca cei din urmă să le împărtășească din experiența lor.
La finalul zilei se dă startul la ,,Party Unifest" , unde tinerii vor avea parte de o petrecere tematică,care le va reaminti cât de frumoși sunt anii studentiei.
Ținem să vă informăm că se anunță un weekend condimentat cu multă distracție și voie bună, toate acestea datorându-se Asociației Studenților Ingineri din Oradea, care organizează pentru cel de-al treilea an consecutiv ,,Cupa Tesla".
Aceasta este o competiție sportivă dedicată studenților de la facultățile cu profil tehnic. Competiția însumează trei campionate de: fotbal, baschet și tenis de masă. Echipele participante vor fi alcătuite din studenți, profesori și angajați ai companiilor din domeniul ingineriei.
Pentru ziua de duminică, 12.11., Asociația  Studenților Mediciniști din Oradea derulează două campanii de informare a populației intitulate ,,Ana si Mia", respectiv "Antidiabet - World Diabetes Day".
 Scopul proiectului ,,World Diabetes Day" este de a informa populația orașului despre ce înseamnă diabetul zaharat, precum și care sunt complicațiile acestei afecțiuni. De asemenea, studenții pun  accent pe transmiterea informațiilor care îndeamnă la urmarea tratamentului prescris de medicul specialist și adoptarea unui stil de viață sănătos.
Cât despre proiectul „Ana și Mia m-au ucis", vă putem menționa că a prins contur prin dorința voluntarilor ASMO, care doresc să aducă la cunoștința tineretului pericolele anorexiei și bulimiei și să explice că ele nu sunt diete, ci boli mortale. Scopul său este de a promova o viață sănătoasă și un corp sănătos, în paralel cu dezvăluirea adevărului despre pericolele acestor boli.
Așa arată programul pregătit de cele cinci asociații studențești implicate. Studenții voluntari vă invită să le fiți alături pe toată durata celor 11 zile de festival, garantându-vă experiențe inedite, acumularea de idei și informații noi, și nu în ultimul rând, multă distracție.
Paula Lele
Felicitări, Paula și mult succes!
V-am promovat și pe pagina Facebook OviDan, un produs nou, din 7 octombrie 2017.
Ovi

 

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 13:05:33 Ora de vară a Europei de Est