Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Expoziția de artă fotografică ,,Împreună..."

Prima ediție

Expoziția de artă fotografică ,,Împreună..."

Asociația pentru Copil și Familie și Fundația VZW Oradea din Belgia, în parteneriat cu Clubul Fotografic ,,Nufărul" Oradea, Muzeul Cetății și Orașului Oradea, respectiv Fundația ,,Partium" Oradea, organizează prima ediție a expoziției de artă fotografică intitulată ,,Împreună...".

Proiectul își propune sensibilizarea comunității privind problematica familiilor dezorganizate, dorind să atragă atenția asupra numărului tot mai crescut al acestor familii și a vulnerabilității copiilor care provin din acestea. Pentru prima ediție a expoziției organizate sub patronajul Asociației Internaționale ,,Euro Foto Art" au fost înregistrate 175 de imagini realizate de artiști fotografi din Marghita, Sîntandrei și Oradea.
Un juriu format din artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP, președintele juriului, dr. Ramona Novicov, critic de artă și dr. Morvay Szabó Edina, artist fotograf, a acceptat pentru expoziție 40 de imagini, de o reală valoare artistică, cu un mesaj sentimental deosebit.
În urma jurizării, premiul III a revenit imaginii intitulate ,,Bucurie", realizată de Monica Marton (Oradea), iar premiul II a fost acordat artistului fotograf Imre Zoltán, tot din Oradea. Premiul I a fost acordat artistei fotograf Nicoleta Gabor din Oradea pentru lucrarea ,,Călăuza". Un premiul special a fost acordat artistei fotograf Balla Cristina Suzana (Sîntandrei), pentru colecția de fotografii acceptată. Având la bază valoarea artistică a imaginilor acceptate, juriul a decis să acorde suplimentar și trei plachete ,,Carol Pop de Szathmári - Szathmári Pap Károly" artiștilor fotografi orădeni Ovi D. Pop EFIAP, Ovidiu Gabor și  dr. Gelu Vrabie.
Pe lângă fotografiile premiate, au fost acceptate și fotografiile artiștilor fotografi: Bánházi Gyöngyi (Marghita), Gheorghe Petrila EFIAP (Oradea) și Sime Marius (Sîntandrei).  
Vernisajul expoziției, înmânarea premiilor și lansarea catalogului apărut în îngrijirea editurii Clubului Fotografic ,,Nufărul" Oradea, cu finanțarea Asociației pentru Copil și Familie, va avea loc marți, 7 noiembrie 2017, ora 16.00, la Muzeul Cetății și Orașului Oradea (Corpul B, etaj I, sălile 9 și 10), la care organizatorii invită pe toți iubitorii fotografiei să participe.
Publicul prezent la eveniment va fi salutat din partea Muzeului Cetății și Orașului Oradea de către domnul Ioan Ciorba.  Mesajul expoziției va fi prezentat de către dr. Patrick Bellinck, președintele fundației belgiene VZW Oradea și al Asociației pentru Copil și Familie Oradea și de către dr Földes Adalbert, reprezentant al Fundației Partium. Fotografiile expuse vor fi prezentate de artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP, președintele Asociației Internaționale ,,Euro Foto Art" și Clubului Fotografic ,,Nufărul" Oradea. Momentele muzicale vor fi oferite de artistul de violă Thurzó Sándor József.
Expoziția organizată în parteneriat cu Primăria Municipiului Oradea va rămâne la dispoziția publicului vizitator până la data de 5 decembrie 2017. (B.P.)

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 11:17:15 Ora de vară a Europei de Est