Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Expoziția de artă fotografică ,,Împreună..."

Prima ediție

Expoziția de artă fotografică ,,Împreună..."

Asociația pentru Copil și Familie și Fundația VZW Oradea din Belgia, în parteneriat cu Clubul Fotografic ,,Nufărul" Oradea, Muzeul Cetății și Orașului Oradea, respectiv Fundația ,,Partium" Oradea, organizează prima ediție a expoziției de artă fotografică intitulată ,,Împreună...".

Proiectul își propune sensibilizarea comunității privind problematica familiilor dezorganizate, dorind să atragă atenția asupra numărului tot mai crescut al acestor familii și a vulnerabilității copiilor care provin din acestea. Pentru prima ediție a expoziției organizate sub patronajul Asociației Internaționale ,,Euro Foto Art" au fost înregistrate 175 de imagini realizate de artiști fotografi din Marghita, Sîntandrei și Oradea.
Un juriu format din artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP, președintele juriului, dr. Ramona Novicov, critic de artă și dr. Morvay Szabó Edina, artist fotograf, a acceptat pentru expoziție 40 de imagini, de o reală valoare artistică, cu un mesaj sentimental deosebit.
În urma jurizării, premiul III a revenit imaginii intitulate ,,Bucurie", realizată de Monica Marton (Oradea), iar premiul II a fost acordat artistului fotograf Imre Zoltán, tot din Oradea. Premiul I a fost acordat artistei fotograf Nicoleta Gabor din Oradea pentru lucrarea ,,Călăuza". Un premiul special a fost acordat artistei fotograf Balla Cristina Suzana (Sîntandrei), pentru colecția de fotografii acceptată. Având la bază valoarea artistică a imaginilor acceptate, juriul a decis să acorde suplimentar și trei plachete ,,Carol Pop de Szathmári - Szathmári Pap Károly" artiștilor fotografi orădeni Ovi D. Pop EFIAP, Ovidiu Gabor și  dr. Gelu Vrabie.
Pe lângă fotografiile premiate, au fost acceptate și fotografiile artiștilor fotografi: Bánházi Gyöngyi (Marghita), Gheorghe Petrila EFIAP (Oradea) și Sime Marius (Sîntandrei).  
Vernisajul expoziției, înmânarea premiilor și lansarea catalogului apărut în îngrijirea editurii Clubului Fotografic ,,Nufărul" Oradea, cu finanțarea Asociației pentru Copil și Familie, va avea loc marți, 7 noiembrie 2017, ora 16.00, la Muzeul Cetății și Orașului Oradea (Corpul B, etaj I, sălile 9 și 10), la care organizatorii invită pe toți iubitorii fotografiei să participe.
Publicul prezent la eveniment va fi salutat din partea Muzeului Cetății și Orașului Oradea de către domnul Ioan Ciorba.  Mesajul expoziției va fi prezentat de către dr. Patrick Bellinck, președintele fundației belgiene VZW Oradea și al Asociației pentru Copil și Familie Oradea și de către dr Földes Adalbert, reprezentant al Fundației Partium. Fotografiile expuse vor fi prezentate de artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP, președintele Asociației Internaționale ,,Euro Foto Art" și Clubului Fotografic ,,Nufărul" Oradea. Momentele muzicale vor fi oferite de artistul de violă Thurzó Sándor József.
Expoziția organizată în parteneriat cu Primăria Municipiului Oradea va rămâne la dispoziția publicului vizitator până la data de 5 decembrie 2017. (B.P.)

Trimite email

joi, 20 februarie 2020