Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 februarie 2024

Statul plătește suplimentar 56 de universități de stat și particulare, în acest an, ca să formeze peste 32 de mii de viitori profesori. Cea mai mare creștere față de anul universitar precedent e la Universitatea din Oradea – 700 de locuri în plus

În anul universitar 2023-2024, statul vrea să formeze peste 32.200 de studenți care ar putea să devină profesori, potrivit datelor din ordinul ministrului Educației nr. 6.234/2023. Este vorba despre ordinul prin care a fost aprobată lista universităților cu programe de formare psihopedagogică. Numărul locurilor a crescut cu aproape 20% față de anul trecut, cu mențiunea că anul trecut în listă nu figura numărul de locuri pentru o serie de universități, iar o universitate particulară este nouă pe această listă – Universitatea „Tibiscus” din Timișoara, care primește 100 de locuri.
Amintim că 56 de universități vor organiza programe de formare psihopedagogică pentru profesori, în anul universitar 2023-2024. Acest lucru înseamnă că pot fi școlarizați 32.250 de studenți care vor să devină profesori.

În anul universitar 2023-2024, la fel ca în fiecare an, universitățile cu cei mai mulți studenți care pot fi școlarizați sunt următoarele:

Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca – 3.500;
Universitatea din București – 3.000;
Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași – 2.400;
Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București – 1.600;
Universitatea din Craiova – 1.500;
Universitatea din Oradea – 1.500;
Universitatea de Vest din Timișoara – 1.500;
Universitatea „Transilvania” din Brașov – 1.100;
Academia de Studii Economice din București – 1.000;
Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu – 1.000;
Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava – 1.000;
În anul universitar 2022-2023, numărul maxim de studenți care au putut fi școlarizați a fost de 26.880. Creșterea cu 5.370 de studenți este influențată de faptul că pe lista de anul trecut în dreptul a 6 universități era afișat „N/A”. Dacă aceste 6 universități și-a menținut cifra de școlarizare pentru modulul psihopedagogic, atunci noutățile ar fi doar în dreptul Universității Tehnice de Construcți București, care primește 50 de locuri în plus, la Univeristatea din Oradea, care are o creștere de 700 de locuri și la Universitatea din Petroșani – 30 de locuri în plus.

Regulile de finanțare pentru universități prevăd că pentru un student la licență, care urmează modulul de pregătire pedagogică, instituția de învățământ primește cu 16% din alocația pentru finanțarea de bază pe student echivalent unitar mai mult decât pentru un student care nu urmează acest modul. Pentru un student la master, care urmează de regula modului II pedagogic, finanțarea este cu 32% peste alocația pentru finanțarea de bază pe student echivalent unitar.

Vino să miști lucruri cu puterea minții la ERA Park Oradea!

NEUROLand

Vino să miști lucruri cu puterea minții la ERA Park Oradea!

Gândește - crede - mișcă! Condu, zboară și joacă-te doar cu puterea minții! Ți-ai imaginat vreodată cum ar fi să poți mişca obiectele din loc dacă te concentrezi cu adevărat? Ei bine, ERA Park îți oferă această experiență inedită!

În perioada 10-19 noiembrie te așteptăm sub cupola centrului comercial la NEUROLand, un eveniment inedit și unic în România, care îți pune creierul la treabă, la propriu. Practic, cu ajutorul undelor generate de gândurile tale, poți ajunge să bați mingea, să controlezi mașini ori chiar să ghidezi elicoptere!
„Ecuația" e simplă: când te concentrezi, mintea ta generează unde Beta, care sunt „traduse" într-un semnal digital și execută diverse comenzi. Tot ce trebuie să faci este să-ți pui un set de căști și o bandă de susținere pe frunte, de fapt un echipament cu senzori care detectează impulsurile utilizatorului.
Jocuri deștepte
Cei care trec pe la ERA Park vor avea ocazia să încerce diverse scenarii și jocuri. „Big Ball Tower", de exemplu, folosește o tehnologie a senzorilor neuronali care citește și interpretează undele creierului astfel încât poți provoca ridicarea și căderea mingii aflate într-un turn. La „Duo Duel", poți ridica o minge pe o pernă de aer: când te relaxezi, mingea se ridică, iar la relaxare coboară.
„Slot Car Racing" este cea mai recentă modalitate de a face diferenţa între prieteni, deoarece câștigătorul chiar dovedește că posedă capacități mintale superioare. Folosind un set de mașini de cursă, un hardware, circuite și câteva scenarii personalizate ce rulează într-un Notebook, NEUROLand a creat cursa perfectă pentru utilizatorii cerebrali. Când începi să-ți folosești mintea, concentrându-te sau pur și simplu citind, mașina ta va „rupe" pista. În schimb, când îți pierzi concentrarea, vei ajunge la oprire.
O altă atracție este „Heli Drone", un elicopter mic ce poate fi controlat cu puterea minții, tot prin relaxare sau concentrare. Jocul e antrenant și poate fi utilizat pentru a învăța copiii și pentru a ajuta adulții să-și păstreze vie și constantă activitatea neuronală: şi aici, dacă utilizatorul își pierde concentrarea, elicopterul va cădea!
NEUROLand pune la dispoziția celor care vor să își măsoare „mușchii" creierului și alte jocuri neuro-virtuale pe calculator.
Programul este de luni până vineri, între orele 16 și 21, iar sâmbăta și duminica între orele 11 și 21. Vino și tu să îți pui mintea la contribuție, la ERA Park! Tot ce trebuie să faci e să-ți dorești. Participarea este gratuită pentru toată lumea!
Ce este NEUROLand?
NEUROLand este un ansamblu de sisteme și softuri care, folosindu-se de un echipament dotat cu senzori, detectează impulsurile utilizatorului și le transferă într-o unitate de comandă care, atunci când este conectată la PC cu ajutorul unui software special, va amplifica și va decoda acești senzori.
NEUROLand folosește un software special care atribuie fiecărui semnal bio-electric al corpului uman o anumită comandă.
Proiectul s-a născut în urma unor studii de cercetare și aplicații ale NASA, permițându-le curioșilor să interacționeze cu controlori digitali prin impulsuri din creier.
Vezi cum arată un „festival" NEUROLand, în clipurile de mai jos!
https://www.youtube.com/watch?v=D_UXeNsaEPk
https://www.youtube.com/watch?v=y0js-EUoQG0
Andrea Stan

Trimite email
joi, 28 martie 2024, 17:08:44 Ora standard a Europei de Est