Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
25 noiembrie 2020
*1. Ideea unui profesor britanic: acces universal la învățământul superior – ,,cheie” pentru combaterea dezinformării / În lumea digitală, pentru oameni e vitală ,,capacitatea de a nu fi înșelat”
.....
,,Pandemia ne scufundă în lumea virtuală mai adânc și mai rapid decât ne-am fi putut imagina cu doar un an în urmă, iar ușurința de proliferare a falsurilor devine tot mai tulburătoare”, scrie într-un articol publicat de revista de specialitate Times Higher Education profesorul Tim Blackman, vicecancelar al The Open University, mare universitate britanică având o lungă tradiție de predare la distanță. În acest context, el face trimitere la rolul educației de a preveni înșelăciunea și afirmă: ,,pentru ca învățământul superior să poată vaccina populațiile împotriva dezinformării, e nevoie să universalizăm accesul la acesta”.

*2. Avocatul Poporului cere Ministerului Educației să ia în considerare redeschiderea școlilor, conform recomandării OMS
.....
Avocatul Poporului cere Ministerului Educației să suspende educația online și să ia în considerare redeschiderea școlilor, practică la care au recurs aproape toate marile state europene. Instituția condusă de Renate Weber s-a sesizat din oficiu în legătură cu situația asigurării de laptopuri la cerere pentru profesori, pentru continuarea școlii în on-line, se arată într-un document obținut de Edupedu.ro.

*3. Cercul de informatică ,,Programare cu răbdare”, premiat la WITSA Global ICT Excellence Awards. Activitățile STEM s-au extins la nivel național cu peste 800 de copii la doi ani de la înființare
.....
La doi ani de la înființare, cercul de informatică ,,Programare cu răbdare” de la Bacău se extinde la nivel național și primește premiul World Information Technology and Services Alliance (WITSA). Cercul are acum peste 20 de centre în țară și chiar în alte țări, iar 800 de copii și tineri frecventează activitățile educative.
Premiile WITSA Global ICT Excellence Awards onorează realizările în aplicarea tehnologiei informației în întreaga lume. Câștigătorii au prezentat excelență în una din cele patru categorii: Excelența sectorului public, Excelența sectorului privat, Creșterea durabilă și Oportunitatea digitală.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
21 noiembrie 2020
*1.Estonia: Ministrul Educaţiei demisionează după ce presa a scris că își ducea copiii la școală cu șoferul și mașina de serviciu
.....
Ministrul Educaţiei din Estonia, Mailis Reps, a demisionat ,vineri, după ce presa locală a arătat că ea folosea maşina de serviciu şi şoferul pentru a-şi duce copiii la şcoală, informează dpa, citată de Agerpres.
Tabloidul Ohtuleht a scris că un şofer al ministerului a folosit de mai multe ori o maşină de serviciu pentru a duce la şcoală şi a-i aduce acasă pe copiii lui Mailis Reps.

*2.Olimpici naționali de liceu au creat un site unde îi ajută pe elevii de a VIII-a să învețe pentru Evaluarea Națională: Scopul este de a ajuta copiii cu mai puține resurse să își atingă obiectivele educaționale, în contextul pandemiei
.....
Șase olimpici au pornit un proiect inedit pentru a-i ajuta pe elevii mai mici care trebuie să susțină în vara viitoare Evaluarea Națională. „Ne dorim să ajutăm elevii de clasa a VIII-a să treacă cu bine peste această situație dificilă creată de pandemie. Oferim lecții săptămânale care urmează curricula pentru Evaluarea Națională 2021”, au explicat aceștia în descrierea de pe site-ul pentru meditații lansat de ei – matex.xyz.

*3. Tabloul dezastrului din învățământul superior: România – pe ultimele locuri din Europa la numărul de tineri cu studii superioare, rata de înscriere la universitate, personal academic – Raport Bologna 2020
.....
România se află pe ultimul loc în Europa când vine vorba despre procentul persoanelor cu studii superioare în categoria 25-34 de ani, pentru care-și propusese o creștere substanțială până în 2020, potrivit unui nou raport dat publicității săptămâna aceasta. Documentul arată că țara se află, în același timp, printre ultimele din Europa din punct de vedere al persoanelor cu studii superioare pe celelalte categorii de vârstă, în pofida unor creșteri semnificative în ultimul deceniu și jumătate. În plus, se numără printre ultimele state europene la capitole precum rata de înscriere a tinerilor în învățământul superior, în timp ce numărul de instituții de învățământ superior și cel al angajaților din mediul academic au înregistrat scăderi în ultimele două decenii, marcate de dezvoltare la nivel european.

Vino să miști lucruri cu puterea minții la ERA Park Oradea!

NEUROLand

Vino să miști lucruri cu puterea minții la ERA Park Oradea!

Gândește - crede - mișcă! Condu, zboară și joacă-te doar cu puterea minții! Ți-ai imaginat vreodată cum ar fi să poți mişca obiectele din loc dacă te concentrezi cu adevărat? Ei bine, ERA Park îți oferă această experiență inedită!

În perioada 10-19 noiembrie te așteptăm sub cupola centrului comercial la NEUROLand, un eveniment inedit și unic în România, care îți pune creierul la treabă, la propriu. Practic, cu ajutorul undelor generate de gândurile tale, poți ajunge să bați mingea, să controlezi mașini ori chiar să ghidezi elicoptere!
„Ecuația" e simplă: când te concentrezi, mintea ta generează unde Beta, care sunt „traduse" într-un semnal digital și execută diverse comenzi. Tot ce trebuie să faci este să-ți pui un set de căști și o bandă de susținere pe frunte, de fapt un echipament cu senzori care detectează impulsurile utilizatorului.
Jocuri deștepte
Cei care trec pe la ERA Park vor avea ocazia să încerce diverse scenarii și jocuri. „Big Ball Tower", de exemplu, folosește o tehnologie a senzorilor neuronali care citește și interpretează undele creierului astfel încât poți provoca ridicarea și căderea mingii aflate într-un turn. La „Duo Duel", poți ridica o minge pe o pernă de aer: când te relaxezi, mingea se ridică, iar la relaxare coboară.
„Slot Car Racing" este cea mai recentă modalitate de a face diferenţa între prieteni, deoarece câștigătorul chiar dovedește că posedă capacități mintale superioare. Folosind un set de mașini de cursă, un hardware, circuite și câteva scenarii personalizate ce rulează într-un Notebook, NEUROLand a creat cursa perfectă pentru utilizatorii cerebrali. Când începi să-ți folosești mintea, concentrându-te sau pur și simplu citind, mașina ta va „rupe" pista. În schimb, când îți pierzi concentrarea, vei ajunge la oprire.
O altă atracție este „Heli Drone", un elicopter mic ce poate fi controlat cu puterea minții, tot prin relaxare sau concentrare. Jocul e antrenant și poate fi utilizat pentru a învăța copiii și pentru a ajuta adulții să-și păstreze vie și constantă activitatea neuronală: şi aici, dacă utilizatorul își pierde concentrarea, elicopterul va cădea!
NEUROLand pune la dispoziția celor care vor să își măsoare „mușchii" creierului și alte jocuri neuro-virtuale pe calculator.
Programul este de luni până vineri, între orele 16 și 21, iar sâmbăta și duminica între orele 11 și 21. Vino și tu să îți pui mintea la contribuție, la ERA Park! Tot ce trebuie să faci e să-ți dorești. Participarea este gratuită pentru toată lumea!
Ce este NEUROLand?
NEUROLand este un ansamblu de sisteme și softuri care, folosindu-se de un echipament dotat cu senzori, detectează impulsurile utilizatorului și le transferă într-o unitate de comandă care, atunci când este conectată la PC cu ajutorul unui software special, va amplifica și va decoda acești senzori.
NEUROLand folosește un software special care atribuie fiecărui semnal bio-electric al corpului uman o anumită comandă.
Proiectul s-a născut în urma unor studii de cercetare și aplicații ale NASA, permițându-le curioșilor să interacționeze cu controlori digitali prin impulsuri din creier.
Vezi cum arată un „festival" NEUROLand, în clipurile de mai jos!
https://www.youtube.com/watch?v=D_UXeNsaEPk
https://www.youtube.com/watch?v=y0js-EUoQG0
Andrea Stan

Trimite email

duminică, 29 noiembrie 2020