Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Vino să miști lucruri cu puterea minții la ERA Park Oradea!

NEUROLand

Vino să miști lucruri cu puterea minții la ERA Park Oradea!

Gândește - crede - mișcă! Condu, zboară și joacă-te doar cu puterea minții! Ți-ai imaginat vreodată cum ar fi să poți mişca obiectele din loc dacă te concentrezi cu adevărat? Ei bine, ERA Park îți oferă această experiență inedită!

În perioada 10-19 noiembrie te așteptăm sub cupola centrului comercial la NEUROLand, un eveniment inedit și unic în România, care îți pune creierul la treabă, la propriu. Practic, cu ajutorul undelor generate de gândurile tale, poți ajunge să bați mingea, să controlezi mașini ori chiar să ghidezi elicoptere!
„Ecuația" e simplă: când te concentrezi, mintea ta generează unde Beta, care sunt „traduse" într-un semnal digital și execută diverse comenzi. Tot ce trebuie să faci este să-ți pui un set de căști și o bandă de susținere pe frunte, de fapt un echipament cu senzori care detectează impulsurile utilizatorului.
Jocuri deștepte
Cei care trec pe la ERA Park vor avea ocazia să încerce diverse scenarii și jocuri. „Big Ball Tower", de exemplu, folosește o tehnologie a senzorilor neuronali care citește și interpretează undele creierului astfel încât poți provoca ridicarea și căderea mingii aflate într-un turn. La „Duo Duel", poți ridica o minge pe o pernă de aer: când te relaxezi, mingea se ridică, iar la relaxare coboară.
„Slot Car Racing" este cea mai recentă modalitate de a face diferenţa între prieteni, deoarece câștigătorul chiar dovedește că posedă capacități mintale superioare. Folosind un set de mașini de cursă, un hardware, circuite și câteva scenarii personalizate ce rulează într-un Notebook, NEUROLand a creat cursa perfectă pentru utilizatorii cerebrali. Când începi să-ți folosești mintea, concentrându-te sau pur și simplu citind, mașina ta va „rupe" pista. În schimb, când îți pierzi concentrarea, vei ajunge la oprire.
O altă atracție este „Heli Drone", un elicopter mic ce poate fi controlat cu puterea minții, tot prin relaxare sau concentrare. Jocul e antrenant și poate fi utilizat pentru a învăța copiii și pentru a ajuta adulții să-și păstreze vie și constantă activitatea neuronală: şi aici, dacă utilizatorul își pierde concentrarea, elicopterul va cădea!
NEUROLand pune la dispoziția celor care vor să își măsoare „mușchii" creierului și alte jocuri neuro-virtuale pe calculator.
Programul este de luni până vineri, între orele 16 și 21, iar sâmbăta și duminica între orele 11 și 21. Vino și tu să îți pui mintea la contribuție, la ERA Park! Tot ce trebuie să faci e să-ți dorești. Participarea este gratuită pentru toată lumea!
Ce este NEUROLand?
NEUROLand este un ansamblu de sisteme și softuri care, folosindu-se de un echipament dotat cu senzori, detectează impulsurile utilizatorului și le transferă într-o unitate de comandă care, atunci când este conectată la PC cu ajutorul unui software special, va amplifica și va decoda acești senzori.
NEUROLand folosește un software special care atribuie fiecărui semnal bio-electric al corpului uman o anumită comandă.
Proiectul s-a născut în urma unor studii de cercetare și aplicații ale NASA, permițându-le curioșilor să interacționeze cu controlori digitali prin impulsuri din creier.
Vezi cum arată un „festival" NEUROLand, în clipurile de mai jos!
https://www.youtube.com/watch?v=D_UXeNsaEPk
https://www.youtube.com/watch?v=y0js-EUoQG0
Andrea Stan

Trimite email

miercuri, 11 decembrie 2019