Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Astăzi, Turneul Național „Cu inima la teatru” – heART, ediția a doua

Luni, la Casa Tineretului din Oradea

Astăzi, Turneul Național „Cu inima la teatru” – heART, ediția a doua

Cea de-a doua ediție a Turneului Național „Cu inima la teatru” – heART, organizat de Cuibul Artiștilor, împreună cu Asociația Frends, ajunge astăzi (luni, 20 noiembrie 2017) la Oradea.

În perioada 17-29 noiembrie, trupa de artiști va colinda prin 13 orașe ale țării, invitând cetățenii să vină, într-un număr cât mai mare, cu inima la teatru. De menționat este faptul că intrarea este liberă, iar donațiile strânse pe durata turneului se vor transforma într-o bursă pentru un tânăr artist.
Spectacolul cu care oamenii din toată țara vor face cunoștință în cea de-a doua jumătate a lunii noiembrie spune povestea aventurilor noastre cotidiene. Conceput ca o oglindă ce reflectă ceea ce cu toții simțim, „Aventuri contemporane vorbește despre noi, despre tine și despre societatea în care trăim, o societate ce ne grăbește uneori mai mult decât am dori și ne face să uităm bucuria lucrurilor mici. „Aventuri contemporane te va face să râzi și totodată să reflectezi la tine, la relațiile cu ceilalți, la monotonie și la fericire.
Din distribuția spectacolului fac parte: Cătălin Gheorghiu, Vlad Basarabescu, Frederic Negrescu, Serin Jemaa și Victor Țăpeanu. Scenariul este o adaptare după Mark H. Levine şi John Cariani, iar regia spectacolului îi aparține lui Victor Țăpeanu.
,,Aventuri contemporane” va debuta astăzi (pe 20 noiembrie), la Casa de Cultură a Tineretului din Oradea, ora 19.00.
Prima ediție a Turneului Național „Cu inima la teatru – heART s-a născut din dorința de a dărui cât mai mult și și-a propus să aducă emoția din Cuib în 10 orașe (inițial) din România. Donațiile strânse s-au transformat în echipamente medicale ce au ajuns la secția de neonatologie a Spitalului Municipal din Câmpina. Astfel, în prima ediție a turneului oamenii au primit emoție și au dăruit viață, pentru ca nou-născuții să se poată bucura de simplul „a fi”.
,,În cifre, prima ediție a Turneului Național „Cu inima la teatru‟ – heART a însemnat aproape 1.300 de spectatori veniți cu inima la teatru, 13 orașe în care Cuibul Artiștilor a reușit să livreze emoție și 28 de organizații partenere ale turneului. În online, toate acestea se regăsesc sub forma a mai bine de 700.000 de afișări ale turneului și aproape 100.000 de interacțiuni în social media”, ne-a declarat Sabrina Canea, storyteller.
Cuibul Artiștilor s-a născut din dorința de a face ca arta să se întâmple. Povestea Cuibului a luat naștere  în martie 2015 cu cel mai mare proiect cultural la nivel național, „300 de zile de teatru gratuit, iar de atunci și până în prezent am reușit să oferim câte o oră de emoție și timp petrecut cu ei înșiși pentru 53.000 de spectatori. Am produs 20 de spectacole, am jucat de mai bine de 540 de ori și am livrat emoție în peste 19 orașe din țară, dar și din străinătate.
De mai bine de doi ani, Cuibul Artiștilor oferă interacțiune naturală, spontană cu publicul și, la final, un moment de reflectare caldă, care se păstrează în timp și te face să revii. Prin fiecare spectacol ne dorim să transmitem celor din sală o experiență unică și irepetabilă, care să le trezească iubirea pentru artă.
Frends este o organizație non-guvernamentală și non-profit, dar și un grup de prieteni pus pe fapte mari. Scopul asociației este de a crea o rețea de centre Frends la care oamenii să adere și în care să se dezvolte spre o mai bună pregătire personală și profesională pentru mediul competitiv de pe piața muncii. Viziunea Frends este de a crea un cadru favorabil tinerilor de a se dezvolta, a evolua și performa într-o asociație prietenoasă, precum și de a contribui la îmbunătățirea societății prin proiecte proprii sau realizate la nivel organizațional.
Paula Lele

Trimite email

luni, 1 iunie 2020