Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Ziua porților deschise la Biblioteca Județeană ,,Gheorghe Șincai” Bihor (și la filialele sale)

Joi, între orele 10.00 - 20.00

Ziua porților deschise la Biblioteca Județeană ,,Gheorghe Șincai” Bihor (și la filialele sale)

Biblioteca Județeană ,,Gheorghe Șincai" Bihor organizează joi, 23 nov. 2017, între orele 10.00 - 20.00, ediția din acest an a Zilei porților deschise.

Activitățile se vor desfășura atât la Sediul central (pe Str. Armatei Române, Nr. 1/A, Oradea), cât și la filialele Bibliotecii.
Programul zilei
10.00-12.00 Centrul de Informare Comunitară, parter Atelier de lucru Bucuria de a crea - bucuria de a dărui, organizat de Centrul de Informare Comunitară, în colaborare cu tinerii de la Asociaţia Down Oradea - Centrul de Zi Iedera
10.00-12.00 Cuibul democrației, et. II Amintiri din Bibliotecă - întâlnire cu bibliotecari pensionari
10.00-17.00 Mediatecă, et. I Cineclub Marienbad - Vizionare de filme românești contemporane: Marfa și banii (regia Cristi Puiu), Undeva la Palilula (regia Silviu Purcărete), De ce eu? (regia Tudor Giurgiu).
Audiții de muzică simfonică în pauzele dintre filme
12.00-12.30 Galeria expozițională, parter Concert simfonic - dirijor prof. Nagy Viola
12.00-13.00 Cuibul democrației, et. II Succesul în afaceri - Vizionarea filmului Lumea în Era Google
13.00 Galeria expozițională, parter Vernisajul expoziției de pictură Femei și flori - pictorița Kati Pop (Zsaka, Ungaria)
13.00 Sala de ședințe, et. II Masa rotundă Presa - ieri și azi
13.00-14.00 Ludotecă, et. I Club de lectură pentru elevi din clasele primare, în limba română
14.00-15.00 Ludotecă, et. I Club de lectură pentru elevi din clasele primare, în limba maghiară
17.00 Amfiteatru, et. I Lansarea albumului bilingv Oradea în imagini, de Rodica Indig
17.00-18.00 Ludotecă, et. I Povestea de la ora 5 și Atelier de origami pentru copii
17.00-20.00 Cuibul democrației, et. II Atelier de cusut - Șezătoarea Coasem ie
17.00-20.00 Galeria expozițională, parter Colțul colecționarului - Schimb de piese tip puzzle Animaterra
17.30-19.00 Mediatecă, et. I Club de lectură Synesthesia - dezbatere despre romanul Obsesia Caravaggio, de Neil Griffiths
18.00-18.30 Galeria expozițională, parter Concert de Crăciun - colinde interpretate de eleva Oana Berdie
18.00-19.00 Amfiteatru, et. I Prezentare Dieta carbohidraților specifici fără lactate - Daniela Man
18.00-20.00 Sala de lectură, et. I Karaoke
19.00-20.00 Mediatecă, et. I Discuție despre trilogia Stăpânul inelelor - moderator Emanuel Perțea
Activități desfășurate pe durata întregii zile
Galeria expozițională, parter Expoziție cu vânzare - edituri locale
Galeria expozițională, parter Expoziția de fotografie Oradea mea, de Ovi D. Pop
Galeria expozițională, parter Expoziţia Presa bihoreană: trecut, prezent și viitor - Centrul de Informare Comunitară
Galeria expozițională, parter Expoziție de costume populare specifice jud. Bihor - Ramona Deak
Galeria expozițională, parter Expoziția cu vânzare bijuterii handmade Frumusețe, eleganță, pasiune - Maria Elena Borsos
Laborator de conservare, parter Activități în laboratorul de conservare-cercetare - investigații și tratamente ale colecțiilor info-documentare aparținând abonaților Bibliotecii - dr. Vasile Deac
Secția Împrumut pentru adulți, et. I Înțelepciunea cărților - Cadouri-surpriză pentru vizitatori
Ludotecă, et. I Vizionare desene animate
Galeria expozițională, et. I Expoziția de fotografii Călătorii în India, de Dorin Chiș
Sala de lectură, Colecții speciale, et. II Expoziția Personalități în școli bihorene de-a lungul vremii
În cadrul filialelor Bibliotecii
1.La Filiala Băile Felix (lângă Lacul cu nuferi)
10.00-14.00 Biblioteca - partener în educație. Prezentarea catalogului online și găsirea unei cărți în programul Tinread. Concurs - Găsește cartea - educație pentru lectură
14.00-16.00 Bucuria lecturii - Premierea cititorilor
16.00-18.00 Atelier de bricolaj - Confecționare de semne de carte și felicitări pentru Sărbătorile de iarnă
2. La Filiala Dacia (Bv. Dacia, Nr. 106, bl. AN 5)
11.00-13.00 Club de poezie, ediție specială
14.00-15.00 Premierea cititorilor fideli
15.00-17.00 Găsește cartea - Educație pentru lectură - prof. Ardelean, de la Liceul Teoretic ,,Lucian Blaga" Oradea. Program pentru copiii de la grădiniță
17.00-20.00 Clubul AS - Prezentarea Un pelerinaj la Muntele Athos, de Pașcu Balaci
3. La Filiala Decebal (Bv. Decebal, Nr. 17, bl. C86)
10.00-12.00 Șezătoarea Semne cusute
13.00-15.00 Concurs - Găsește cartea în Bibliotecă - educație pentru lectură
16.00-20.00 Club de lectură la ceas de seară
Pe durata întregii zile  Premierea cititorilor fideli. Atelier de bricolaj din materiale reciclabile
4. La Filiala Ioșia (Str. Cazaban, Nr. 57, bl. S 80)
11.00 Audiție de povești pentru copii
13.00 Desene pe asfalt
14.00 Concurs de șah cu premii
Pe durata întregii zile  Atelier de caligrafie. Atelier de bricolaj din materiale reciclabile. Jocuri de societate. Premierea cititorilor fideli
5. La Secția Medicină (Piața 1 Dec., Nr. 12)
15.00-16.00 Campania Anorexie și bulimie - Discuții pe teme de nutriție, moderate de Sabina Florina Șolea.
Importanța donării de sânge - Bianca Patricia Dinică.
Paul Zoț

Trimite email
sâmbătă, 27 aprilie 2024, 03:17:52 Ora de vară a Europei de Est