Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

,,Motivating and Meaningful Education (in a reach learning environment)”

Proiect Erasmus +

,,Motivating and Meaningful Education (in a reach learning environment)”

În perioada 8 - 11.11.2017, s-a desfășurat în Oradea, la sala de conferințe a Continental Forum Hotel ultima întâlnire din proiectul de cercetare Erasmus+ ,,Motivating and Meaningful Education (in a reach learning environment)" cu numărul de înregistrare 2016-1NL01-KA201-022915.

Membrii reprezentanți ai țărilor partenere ai acestui proiect prezenți la Oradea în această perioadă au fost Olanda, Bulgaria, Estonia și România, aceasta din urmă fiind reprezentată la nivel național de Colegiul Tehnic ,,Mihai Viteazul" Oradea, manager de proiect prof. dr. Filimon Ruben.
De asemenea, un partener de nădejde pentru o diseminare la o scară cât mai largă a conceptelor acestui proiect a fost Inspectoratul Școlar Județean Bihor, reprezentat de inspector prof. Daniela Sopota.
După cum am mai menționat și în urma întâlnirii de proiect din Tallin, Estonia, scopul acestui proiect este stoparea abandonului școlar prin reorganizarea didacticii și a clasei, având la bază strategia celor șapte principii care vin în întâmpinarea unei mai bune dezvoltări a abilităților secolului 21 și facilitarea procesului de învățare prin implicarea activă a comunității.
Iată cele șapte principii:
1.Învățarea este o ,,stare de spirit"- în sensul de a avea dispoziția necesară.
2.Învățarea se bazează pe creier care este unic și cu orientare specifică.
3.Învățarea este o activitate socială.
4.Învățarea are nevoie să folosească simțurile și tipurile de inteligență
5.Învățarea este blocată de frică și stimulată de provocări.
6.Învățarea necesită timp și spațiu.
7.Învățarea ține de tipare și conexiuni.
La nivel local, împreună cu Inspectoratul Școlar Județean Bihor, au mai participat și membri ai Poliției Locale, Direcția Antidrog și Direcția de Sănătate Publică, dar și membri ai Asociației Integra.
Toți aceștia au făcut parte din comunitatea de practică organizată de către membrul național al acestui proiect Colegiul Tehnic ,,Mihai Viteazul" Oradea, prin coordonatorul de proiecte internaționale prof. Mela Delia, directorul adjunct prof. Filip Marinela și prof. Hontilă Ramona.
Această comunitate de practică a avut în vedere identificarea particularităților la nivel național al cauzelor și efectelor abandonului școlar și implementarea directă de modalități de prevenire a acestuia prin introducerea celor șapte principii în procesul de predare - învățare necesare dezvoltării abilităților secolului 21.
Pe parcursul întâlnirii, care a avut ca scop evaluarea activităților comunităților de practică din cele patru țări membre, dar și evaluarea indicatorilor de calitate la nivelul sistemului educațional și identificarea modalităților lor de abordare, s-au pus și bazele următorului proiect care va avea la bază rezultatele cercetării din acest proiect si care va fi înscris în cursa proiectelor din luna februarie 2018 de un colegiu tehnologic din Olanda.
Prof. Mela Delia,
coordonator de proiecte internaționale
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: ,,Motivating and Meaningful Education (in a reach learning environment)”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 12 august 2020