Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Ieri, s-au bucurat împreună, de Nașterea Pruncului Iisus, peste 150 de copii de la ,,Emanuel” și de la Husasău de Tinca

Copiii iubesc și dăruiesc sincer din puținul lor și din preaplinul sufletului

Ieri, s-au bucurat împreună, de Nașterea Pruncului Iisus, peste 150 de copii de la ,,Emanuel” și de la Husasău de Tinca

Participând, ieri (luni, 18 decembrie 2017), la Liceul Teologic Baptist ,,Emanuel" la cea de-a doua etapă a proiectului ,,Dăruind vei dobândi", am realizat încă o dată, iar și iară, cât de curată și binecuvântată este lumea copiilor!

Cum știu ei să se bucure împreună și cât de mare este lucrarea lui Dumnezeu asupra lor! Luni, parcă am revăzut întâlnirea de acum șapte ani a copiilor de la ,,Emanuel" cu partenerii lor de proiect de la Școala Gimnazială Nr. 1 din Husasău de Tinca. Atunci lucrurile se petreceau la Husasău, în curtea școlii, plină de zăpadă, și în școală, la ușa sobei. Acum, cei din Husasău au venit la Oradea și au fost primiți regește în sala de nunți a Bisericii Baptiste ,,Emanuel".
,,Dăruind vei dobândi"
Cum s-a ajuns la acest nou proiect, și la acest statornic și trainic parteneriat, de ani și ani, am aflat de la Anca Ardelean, interlocutorul și ,,gazda" bună, cea care ne-a invitat la reuniunea de proiect, unul din cei patru coordonatori de proiect pe care am cunoscut-o în urmă cu șapte ani la Husasău de Tinca, alături de gazda de atunci, Camelia Chișe, prezentă și ieri, la ,,Emanuel".
Între cele două școli a fost implementat în luna noiembrie un nou proiect drag lor, cu un mesaj profund, menit să aducă bucurie tuturor în întâmpinarea Marelui Praznic Împărătesc al Nașterii Pruncului Sfânt, Mântuitorul nostru Iisus Hristos.
Prin mesajul filmului prezentat, ieri, despre Nașterea Pruncului Sfânt, în varianta accesibilă copiilor, prin lucrarea făurită în cadrul celor 15 ateliere de lucru, Ieslea cea împărătească, binecuvântată, scopul și obiectivele didactice ale proiectului s-au realizat în chip măiestrit, copiii putând lesne pătrunde și descifra înțelesul mesajului: ,,dăruind vei dobândi". Cui dăruim? Ce dăruim? Când și cum dăruim? De ce dăruim? Ce dobândim? Ce câștigăm și pe cine?
,,Bulgărele s-a rostogolit, producând o adevărată avalanșă"
Copiii din cele trei clase, a II-a A, a II-a B și a III-a B, de la Liceul Teologic Baptist ,,Emanuel" (îndrumați de prof. Emilia Petruș, Mariana Moțoc și Anca Ardelean, cei trei coordonatori de proiect) și-au adunat în pușculița proprie bani, dar și în pușculița clasei pentru a dărui bucurii de Sfintele Sărbători colegilor și partenerilor lor din cele cinci clase primare din Husasău de Tinca și preșcolarilor de la Grădinița din localitate. Dacă în prima etapă a proiectului, vizitându-i (la Husasău) în 4 decembrie 2017, când au  sărbătorit Ziua Națională a României, le-au dăruit rechizite de tot felul, pentru următoarele două etape, cea de ieri și cea din ianuarie 2018, și-au propus mult mai multe și substanțiale lucruri: computere și imprimante color noi ...
Și cum Dumnezeu nu poate să nu binecuvânteze asemenea gânduri și fapte, li s-a alăturat și de data acesta, ,,rostogolind bulgărele care a produs o adevărată avalanșă", după cum plastic s-a exprimat Anca, pentru că aflând domnul director Iosif Curta de intențiile nobile ale școlarilor și profesorilor din ,,parohia" sa, le-a declarat că și domnia sa are ceva de dăruit, chiar propriul său computer. Apoi, în clasa Ancăi, s-a mai produs un fenomen. Aflând de intențiile lor, o mămică, întâmplător cadru universitar, a dat sfoară în țară, la Universitatea din Oradea, a vorbit cu studenții săi, cerând și acordul conducerii Facultății de Științe Economice. Aceștia toți, aflând ce vor să pună la cale copiii de la ,,Emanuel" au decis să le sară în ajutor, producând o adevărată avalanșă. Pentru că la întâlnirea de ieri, o grupă de studenți de la Contabilitate și Finanțe, reprezentându-i pe colegii lor din anii I, II și III, s-a prezentat cu un computer și două imprimante noi, color, un dar al lor pentru copiii din Husasău de Tinca de Sfintele Sărbători ale Crăciunului. Ei au fost însoțiți de conducerea FSE, cea care au pus în undă acest gest total, doamna decan, prof. univ. dr. Alina Bădulescu, doamna prodecan, prof. univ. dr. Diana Sabău - Popa și doamna conf. univ. dr. Carmen Scorțe, inițiatorul (și motorul) acțiunii universitare.
Revenind la agenda zilei de ieri, vor spune că atelierele de lucru s-au încheiat în chip fericit în cadrul unui careu de ași al sălii de nunți, în fața bradului burdușit cu cadouri pentru oaspeți, cu un concert de colinde, prezentat de gazde și de oaspeți, într-un dialog firesc și armonic, urmat de o masă împărătească, precum la Nunta din Cana Galileii.
După cum vă spuneam, sub brad, au fost rânduite, tot pentru oaspeți, daruri de Crăciun, făcute tot de copiii din cele trei clase de la ,,Emanuel". În cutii, ei au pregătit articole de îmbrăcăminte, jucării, rechizite și dulciuri care să producă bucurie prietenilor lor de Sfintele Sărbători. Pentru a dărui, din nou, ei au renunțat la o jucărie și la parti pe care îl organizau în mod obișnuit cu ocazia serbărilor de Crăciun, dar și la alte lucrușoare pe care le-au dăruit din inimă spre a aprinde luminițe în sufletele acelora care, din păcate, acasă sunt vitregiți de asemenea bucurii.
Poate se mai rostogolește ceva și în 2018
Până în ianuarie 2018, când cei de la ,,Emanuel" vor reveni la Husasău cu tot ceea ce și-au propus, dacă vom avea zăpadă, poate mai produce Dumnezeu o avalanșă, de pe undeva, așa încât să se ajungă la mai multe computere și imprimante, pentru toate clasele primare și dascălii din proiect (prof. Camelia Chișe - coordonator, Florica Vesa, educatoare, Corina Matei, Roxana Ile și Cătălin Borha, profesori la ciclul primar).
Poate va ninge și la noi de poveste, ca-n Frații Grimm, după Anul Nou, și poate Moșul va face o asemenea minune, în complicitate cu aleșii săi!
Felicitări copiilor, dascălilor și părinților de la Liceul Teologic Baptist ,,Emanuel" pentru proiectul și darurile lor!
Felicitări studenților și dascălilor economiști pentru ,,avalanșa" lor IT!
Moise-Ovidiu Dan
Pentru mai multe poze (90 de poze), accesați Galeria foto: Ieri, s-au bucurat împreună, de Nașterea Pruncului Iisus, peste 150 de copii de la ,,Emanuel” și de la Husasău de Tinca.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminică, 20 octombrie 2019