Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Serbarea de Crăciun a clasei a IV-a B, de la Școala Gimnazială ,,Octavian Goga”

„Zâmbete de copii”

Serbarea de Crăciun a clasei a IV-a B, de la Școala Gimnazială ,,Octavian Goga”

Joi, 21 decembrie 2017, la sala ,,Florica Ungur" din Oradea, am avut parte de un adevărat spectacol de Crăciun, prezentat de elevii clasei a IV-a B, de la Școala Gimnazială ,,Octavian Goga", coordonaţi de doamna prof. Dărăban Alexandra.

Serbarea lor de Crăciun s-a intitulat simplu și cuprinzător: „Zâmbete de copii", fiind o explozie a copilăriei și bucuriei, așa cum este și evenimentul pe care îl invocau și cinsteau prin vers și cânt: Nașterea Pruncului Sfânt.
În clasa Alexandrei, Serbarea de Crăciun e un obicei drag tuturor, după cum ne-a mărturisit chiar Alexandra. ,,Şi anul acesta, ca şi în fiecare an, serbarea s-a născut firesc, frumos şi sincer. Astfel, într-o seară târzie i-am invitat pe părinţi la serbarea de Crăciun, ca la o șezătoare în care să povestim și să colindăm, în marea noastră familie, despre Nașterea Mântuitorului nostru Iisus Hristos". Și așa s-a și întâmplat. Cei 26 de elevi au prezentat, ca într-un film magic, 12 colinde care ne-au umplut sufletele de lumină.  Apoi, intrarea inopinată a Moşului pe scenă, din lateral, pe lângă brad, a stârnit bucuria şi emoţia copiilor. Din dialogul pe care l-au avut elevii cu Moş Crăciun, am dedus câteva aspecte ce țin de pregătirea și curiozitatea lor, de istețimea și imaginaţia lor creativă, de bucuria și deschiderea lor la vederea Moșului. Am mai observat că Moșul și-a făcut bine ,,Tema de casă", răspunzând documentat scrisorilor primite, nu neapărat de la ei. Într-o scrisoare s-au regăsit, totuși, și ei: scrisoarea în care copiii i-au cerut Moşului să-i ajute să rămână uniţi şi prieteni şi peste mulţi ani...
În cadrul activității interactive, am avut și un scenariu de poveste, presărat cu dans, intitulat ,,Miracolul Crăciunului".
Din dialogul cu sala, cu părinții, s-a născut și un moment inedit, în care un părinte, părintele Ciucle Alexandru a colindat la microfon, pe scenă, „O, ce veste minunată", ajutat și de cei din sală, Crăciunul fiind sărbătoarea bucuriei, a speranţei şi a celebrării Naşterii Mântuitorului nostru Iisus Hristos. ,,Există atât de multă bucurie și frumusețe, atâta lumină și bunătate în jurul valorii Crăciunului: rugăciuni, clopote, cadouri, decoraţiuni şi Moş Crăciun, cel bun și darnic. Acesta este spiritul cu care încheiem anul, lăsându-i loc limpede şi curat, celui care vine", a conchis Alexandra Dărăban, buna lor învățătoare, toată numai zâmbet și bucurie, un model de dascăl dăruit profesiei.
Moise-Ovidiu Dan
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Serbarea de Crăciun a clasei a IV-a B, de la Școala Gimnazială ,,Octavian Goga”.

Trimite email
joi, 20 martie 2025, 01:32:55 Ora standard a Europei de Est