Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Bucuria Nașterii Domnului la Liceul Tehnologic Special Nr. 1 din Oradea

Proiecte scăldate în lumina Crăciunului

Bucuria Nașterii Domnului la Liceul Tehnologic Special Nr. 1 din Oradea

Marți, 19 decembrie 2017, în sala festivă a Liceului Tehnologic Special Nr. 1 din Oradea, colindătorii, în prezența lui Moș Crăciun, ne-au vestit că s-a născut Pruncul Sfânt, Domnul nostru Iisus Hristos, Mântuitorul nostru.

Evenimentul a fost deschis de d-na. prof. Balota Laura care a subliniat importanţa sărbătorii Naşterii Mântuitorului Iisus Hristos arătând că iarna nu este numai anotimpul zăpezii şi al frigului, ci şi acela al bucuriilor prilejuite de atâtea datini şi obiceiuri legate de sărbătorirea Naşterii Domnului.
La români, sărbătorile de iarnă, îndeosebi cele de Crăciun sunt adevărate sărbători de suflet.
Acest fapt se poate observa şi din entuziasmul cu care se fac pregătirile pentru această sărbătoare, la şcoală sau în familie. Copiii sunt cei care aşteaptă cu nerăbdare şi bucurie venirea lui Moş Crăciun, iar  veselia  lor se exprimă  atât  prin  colindele tradiţionale, cât şi în realizarea unor lucrări literare şi plastice sub formă de desene, colaje, felicitări specifice acestei sfinte sărbători. Acesta este unul  dintre argumentele organizării acestui eveniment, oferind astfel prilejul tuturor copiilor să îşi exprime bucuria sosirii Crăciunului așa cum știu ei mai bine.
Şirul activităţilor a debutatat cu evoluţia pe scenă a corului şcolii ,,Armonia", dirijat de d-na. prof. Balota Laura, care a pregătit minuțios momentul împreună cu prof. Șumălan Mihaiela și prof. Lăzău Florin, încântând pe deplin publicul cu două colinde minunate, interpretate pe voci ,,O, ce veste minunată!" și ,,Legănelul lui Iisus".
Pe scenă au urmat două scenete prin care  s-a  reactualizat momentul Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos și în care actorii principali, care au dat viață personajelor biblice au fost elevi selectați din diferite clase din cadrul liceului nostru care au dat dovadă de adevărate veleități artistice. Prima scenetă s-a intitulat ,,Viflaime,Viflaime" și a fost coordonată de d-nul profesor Simuț Adrian, iar următoarea scenetă s-a intitulat ,,Nașterea Domnului nostru", fiind coordonată de d-nele prof. Bărcăuan Cristina și Nadiș Cristina. Psihologul școlii, d-nul Lăzău Florin, a încântat și dânsul, în acest moment, publicul  cu două colinde vechi tradiționale.
Au urmat cetele de colindători formate din elevii școlii coordonați de d-nii. profesori: Boțiu Viorel, Monica Matiuț, Bobiș Ramona. Corul elevilor interni a fost coordonat de d-nele pedagoge: Floricuța Cătană, Sim Ioana, Elena Rotar și Moț Monica. Toți colindătorii  au sensibilizat publicul cu  buchete de colide diverse.
Un grup de elevi, coordonat de d-na prof. de limba engleză Micula Alexandra, a interpretat cântecul ,,So this is Christmas", moment însoțit de sunetul unei viori la care protagonita a fost eleva Talpaș Claudia din clasa  a IX-a A.
Momentul de dans intitulat sugestiv ,,Vis de iarnă" a fost realizat de câțiva elevi veseli, coordonați de d-nele prof. Susa Adriana și Ciurba Anca.
Activitățile de pe scenă s-au încheiat cu un crâmpei de colinde tradiționale și poezii tematice  care au prins viață prin glasul nevinovat al elevilor care formează corul școlii, coordonat de d-na prof. Șumălan Mihaiela, acompaniați la orgă de elevul Farcas Atilla Carol din clasa a XI-a F.
Ultimul cuvânt l-a avut directorul școlii, dl prof. Sâncelean Tiberiu, care a mulțumit  tuturor celor prezenți, organizatorilor evenimentului, elevilor, dar și d-nei inspector de specialitate Vese Alina, prezentă la eveniment, alături de directorul adjunct, doamna prof. Șandor Mariana, care a sprijinit întreaga activitate.
Evenimentul s-a desfășurat în sala de festivități a școlii care a fost ,,scăldată" într-un decor specific  sărbătorilor de iarnă, realizat de câțiva elevi sub coordonarea cadrelor didactice (Șumălan Mihaiela,Todică Marcela, Micula Alexadra, Dobai Valentina, Calău Ramona).
,,Bine ai venit, Moș Crăciune!"
În cursul săptămânii  premergătoare evenimentului , în cadrul școlii s-a derulat un proiect sub formă de concurs ,,Bine ai venit, Moș Crăciune!" coordonat de d-na prof. Pop Elena și desfășurat pe trei secțiuni: clasa cea mai frumos împodobită, camera cea mai frumos împodobită, expoziție cu creații  ale  elevilor. În urma jurizării cei implicați au fost premiați și apreciați.Tot în această perioadă s-au mai desfășurat diferite activități prevăzute în cadrul a două proiecte derulate la nivel de școală: ,,Magia sărbătorilor de iarnă", coordonat de d-na prof. Movilă Cornelia, în parteneriat cu Școala Gimnazială din Remetea și Meziad și în acest sens elevii de la aceste școli au fost prezenți miercuri, 20.XII.2017,  cu cadouri și colinde în unitatea noastră școlară. Un alt proiect intitulat ,,Decembrie de poveste" a avut ca și coordonatori pe prof. Crainic Geanina și Cozma Anca.
Pentru că Sărbătoarea Crăciunului înseamnă și dăruire, dna profesor Fazecaș Manuela, împreună cu prof. Crainic Geanina, Cozma Anca și Lazău Florin, a pregătit cadouri pe care le-a oferit cu multă plăcere tuturor elevilor prezenți la activitate. Acest gest nobil a fost posibil cu sprijinul Asociației Romanian Dirtekt Hilfe din Elveția, reprezentată de dna Claudia Fisher.
S-au împărţit fructe tuturor elevilor de către d-na prof. Bănică Dana, responsabil S.N.A.C. pe şcoală. Fructe care au fost dăruite de către elevii voluntari de la Colegiul Naţional ,,Iosif Vulcan" Oradea coordonaţi de d-nele prof. Krenek Claudia şi Ile Angela.
Prof. Mihaiela Șumălan
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Bucuria Nașterii Domnului la Liceul Tehnologic Special Nr. 1 din Oradea.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

mari, 23 octombrie 2018