Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Conceptul de Smart Agriculture prin tehnologii smart de irigații

Iridex prezintă

Conceptul de Smart Agriculture prin tehnologii smart de irigații

Iridex Group Plastic, parte a grupului Iridex - lider în tehnologii de mediu, construcții civile și industriale, anunță cele mai noi tehnologii în agricultură pregătite pentru implementarea conceptului de Smart Agriculture.

Cu o experiență de peste 15 ani în domeniul irigațiilor, Iridex propune sistemele Irrimec, un producător de top la nivel mondial, pentru calitatea demonstrată în cei peste 40 de ani, alături de serviciile unice oferite de Iridex. Irrimec garantează calitatea produselor prin controlul minuțios al proietelor, prin producția cu ajutorul echipamentelor robotizate, prin testarea de calitate a produselor puse în piață.
Iridex oferă ca servicii asistența gratuită pentru a alege cele mai potrivite soluții, precum și asistență la montaj, punere în funcțiune și service 24/7 prin specialiștii săi, garantând astfel fiabilitatea echipamentelor care au o durată de viață îndelungată. În plus, din anul 2016, Iridex oferă spre închiriere sisteme de irigații adaptate la condițiile de teren.
Tehnologiile de irigare au evoluat în sensul reducerii consumului de apă la plante (picurare, microaspersiune), al valorificării superioare a apei prin reducerea pierderilor, asocierii cu alte lucrări (fertilizare, erbicidare etc.) și utilizării altor surse de apă. Iridex propune o plajă largă de soluții de irigații adaptate condițiilor de mediu, specificului solului, precum și un raport bun preț/ calitate. Printre sistemele propuse de Iridex se numără atât cele de irigații linear, precum și sistemele cu tambur și furtun.
Sistemul de irigații linear are o anvergură mare și este realizat dintr-un sistem format dintr-un cart pe 4 roți și tronsoane autopropulsate. Sistemul special de propulsie și aliniere permite instalației de irigat să opereze chiar pe terenuri dificile cu precizie mare și siguranță. Deplasarea între terenurile de irigat se poate realiza prin mijloace proprii. Componentele provin în cea mai mare parte de la echipamentul de tip pivot, recunoscut pentru rezistența la toate solicitările ce ar putea să apară pe durata exploatării.
Sistemele cu tambur și furtun sunt instalații mobile, pe șasiu/ cărucior, deplasabile de-a lungul culturilor, în funcție de necesitate. Principalele avantaje ale acestor sisteme se numără ușurința în operare și faptul că terenul de irigat nu necesită lucrări de nivelare pentru ca sistemul să se poată deplasa. Un alt avantaj îl constituie gama largă de dimensiuni ale structurilor, care pot fi astfel adaptate nevoilor și suprafețelor de irigat, evitându-se risipa de apă și costurile nejustificate. Uneori, suprafețele care trebuie irigate au dimensiuni mai mici, cum este cazul grădinilor, spațiilor verzi sau al terenurilor de sport. Pentru aceste suprafețe, mai indicate sunt echipamentele ușoare din gamele RAIN SKY și MINI RAIN-ECO RAIN ST2. Folosirea acestor sisteme mici, special concepute pentru irigarea terenurilor sportive nu prea mari, a spaţiilor verzi și a grădinilor, este foarte simplificată. În ultimii ani, sistemele de irigare liniare și cele de tip pivot sunt în topul preferințelor fermierilor români.
Sistemele de irigații propuse de Iridex pot permite scheme flexibile și eficiente de aplicare a apei cu economii de până la 70%, economie de până la 50% a substanțelor chimice care se aplică în irigații, precum și un control în proporție de până la 95% al aplicării apei pe suprafața de irigat.
Echipa de specialiști Iridex furnizează suport pentru proiectarea, instalarea și întreținerea acestor sisteme de irigații. În funcție de sursele de apă și de debitele disponibile, clientului i se indică ce suprafață poate fi irigată din fiecare sursă, iar ținând cont de tipul de cultură cu necesitățile sale specifice și de proprietățile apei de irigare, se vor recomanda cele mai potrivite echipamente/ modele, cu un raport foarte bun preț/ calitate.
Detalii video: https://youtu.be/I1v2E6fTPpQ
Despre Grupul IRRIMEC
Grupul IRRIMEC/OTECH, nume de referință și lider mondial în domeniul echipamentelor pentru irigații. este o prezență puternică în Europa încă din 1974, exportând în întreaga lume produse din fabricile sale amplasate în Italia și Franța. Specialist cu experiență în producerea tamburilor cu furtun și a sistemelor de pompare, IRRIMEC este capabil să acopere o vastă plajă de cerințe în domeniul irigațiilor. Gama de produse din portofoliul companiei a fost permanent extinsă astfel încât, în prezent, include și rampe cu deplasare laterală și pivoți, țevi de aluminiu, pompe verticale, pompe pentru ape uzate, sisteme de cuplare, sprinklere și sisteme subterane. Parteneriatul cu IRIDEX a fost întărit anul trecut, la AGRITECHNICA 2017 pentru a implementa și în România soluții inteligente pentru domeniul agricol. Mai multe detalii la: www.irrimec.com
 Despre IRIDEX
Înfiinţat în urmă cu peste 25 de ani, Iridex Group are peste 700 de angajaţi şi o cifră de afaceri de circa 75 de milioane de euro. Cu acţionariat exclusiv românesc, grupul execută lucrări de infrastructură la cel mai înalt standard de calitate. Iridex Group distribuie produse necesare în lucrări de construcţii civile şi industriale în ţară şi străinătate, lucrări de îmbunătăţiri funciare, gestiunea integrată a deşeurilor, proiectare şi exploatare de depozite ecologice municipale pentru deşeuri nepericuloase. Iridex implementează proiecte de pionierat în diverse domenii: promovarea folosirii surselor de energie regenerabilă, instalaţii de producere de energie electrică din biogaz ş.a. Mai multe detalii la: www.iridexplastic.ro
(M. M.)
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Conceptul de Smart Agriculture prin tehnologii smart de irigații.

Trimite email
joi, 25 aprilie 2024, 19:21:03 Ora de vară a Europei de Est