Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Se vor organiza 29 de activităţi extracurriculare

În 2018, la Universitatea din Oradea

Se vor organiza 29 de activităţi extracurriculare

Universitatea din Oradea va organiza în anul 2018 un număr de 29 de activităţi extracurriculare - ştiinţifice, tehnice, cultural-artistice şi sportive naţionale, precum şi pentru studenţii capabili de performanţe.

În acest sens, ca urmare a demersurilor făcute de rectorul Universităţii, prof. univ. dr. habil. Constantin Bungău şi prorectorul SSV, conf. univ. dr. Ligia Olivia Burtă, care coordonează aceste activităţi, Ministerul Educaţiei Naţionale a alocat Universităţii din Oradea fonduri în sumă totală de 250.000 lei în vederea organizării activitătilor extracurriculare - ştiinţifice, tehnice, cultural-artistice şi sportive naţionale, în baza OMEN nr. 3111/2018. Evenimentele organizate de către Universitatea din Oradea vor aborda tematici diverse constând în seminarii, conferinţe, concursuri, sesiuni, vizite de lucru, activităţi de cercetare etc.
Scopul acestor activităţi este dezvoltarea unor aptitudini speciale, antrenarea studenţilor în activităţi cât mai variate şi bogate în conţinut, cultivarea interesului pentru activităţi socio-culturale, facilitarea integrării în mediul universitar, oferirea de suport pentru reuşită în ansamblul ei, fructificarea talentelor personale şi corelarea aptitudinilor cu atitudinile caracteriale.
Participarea la activităţi extracurriculare este privită ca fiind benefică în vederea educării tinerilor în spiritul societăţii actuale. Dezvoltarea personalităţii studenţilor este preocuparea primordială a cadrelor didactice de la Universitatea din Oradea în scopul modelării conduitei acestora conform cerinţelor societăţii în care trăiesc.
Aceste activităţi urmăresc pregătirea studenţilor pentru viaţa de după absolvire şi este important de menţionat faptul că studenţii sunt tot mai interesaţi să se implice în acest gen de manifestări.
Claudia Teodora Ignat
 
Lista activităţilor extracurriculare care se vor desfăşura la Universitatea din Oradea în anul 2018
 1.Facultatea de Istorie, Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Ştiinţele Comunicării
ROMÂNIA DE LA MAREA UNIRE (1918) LA PREŞEDINŢIA CONSILIULUI UNIUNII EUROPENE - Sesiune naţională de comunicări ştiinţifice pentru studenţi, ediţia a II-a
8.250 RON
2.Facultatea de Protecţia Mediului
Conferinţa Naţională Studenţească Ecotrophelia, Ediţia VII 2017
6.400 RON
3.Facultatea de Ştiinţe Economice
"Emerging Markets Economics and Business" - Theoretical, Empirical and Policy-Oriented Contributions of Master Students and Graduates - Ediţia a VI-a
10.590 RON
4.Facultatea de Geografie, Turism şi Sport;
Universitatea din Oradea IOSUD;
Asociaţia „Grigore Simion Mehedinţi" Oradea;
Asociaţia „Gheorghe Şincai" a Studenţilor în Istorie
Sesiunea Naţională de Comunicări Ştiinţifice „Multidisciplinaritate şi multiculturalitate în abordările geografice"
16.000 RON
5.Facultatea de Inginerie Managerială şi Tehnologică;
Asociaţia Studenţilor Ingineri din Oradea
Concursul Internaţional de Robotică - Robotics Championship, ediţia a VIII-a
15.900 RON
6.Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane;
Asociaţia Studenţilor Psihologi din Oradea
Atelierul Naţional de Dezvoltare Profesională
 (ediţia a II-a)
9.365 RON
7.Societatea Antreprenorială Studenţească;
Centrul de Consiliere şi Servicii privind Cariera
SMART-UP. PROGRAME DE ANTREPRENORIAT PENTRU STUDENŢI
9.050 RON
8.Facultatea de Medicină şi Farmacie;
Asociaţia Studenţilor Stomatologi din Oradea
Contaminarea în cabinetul de medicină dentară, laboratorul de tehnică dentară şi contaminarea pacientului
19.180 RON
9.Facultatea de Drept
SEMINAR NAŢIONAL: STUDENŢII DE AZI, PROFESIONIŞTII DE MÂINE
8.160 RON
10.Facultatea de Construcţii, Cadastru şi Arhitectură
A treia ediţie a Sesiunii de comunicări ştiinţifice a studenţilor şi masteranzilor din domeniul Inginerie civilă, Inginerie geodezică şi Arhitectură
5.945 RON
11.Facultatea de Arte
CONCURS NAŢIONAL DE INTERPRETARE INSTRUMENTALĂ ŞI VOCALĂ
10.000 RON
12.Facultatea de Inginerie Energetică şi Management Industrial;
Asociaţia Studenţilor Ingineri din Oradea;
Uniunea Studenţilor din Oradea
Simpozionul studenţesc SERMSTUDO 2018
7.860 RON
13.Facultatea de Medicină şi Farmacie;
Asociaţia Studenţilor Farmacişti din Oradea
Sesiunea de comunicări ştiinţifice studenţeşti
3.375 RON
14.Facultatea de Protecţia Mediului
Conferinţa Naţională Studenţească Innovativa
Ediţia VII 2017
14.100 RON
15.Facultatea de Ştiinţe Economice
COMPANIES-STUDENTS-FACULTIES, connected together for a better absorbtion on the labor market
10.200 RON
16.Facultatea de Inginerie Energetică şi Management Industrial;
Centrul de Creaţie Ştiinţifică şi Inovare al Studenţilor Energeticieni Orădeni;
Asociaţia Studenţilor Ingineri din Oradea;
Uniunea Studenţilor din Oradea;
Uniunea Studenţilor din România
Workshop - Creşterea eficienţei energetice la consumatori industriali şi casnici, Ediţia a III-a
7.540 RON
17.Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane
Conferinţa - Cunoaştere, dezvoltare şi intervenţie psihopedagogică
8.645 RON
18.Facultatea de Medicină şi Farmacie;
Asociaţia Studenţilor Stomatologi din Oradea
Sistemul ergonomic în cabinetul dentar şi laboratorul de tehnică dentară
17.600 RON
19.Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane;
Asociaţia CHARIS a studenţilor de la specializarea Asistenţă socială
Actualitate în cercetarea studenţească. Conferinţă internaţională a studenţilor şi doctoranzilor din Sociologie, Asistenţă Socială şi Resurse Umane
8.040 RON
20.Facultatea de Construcţii, Cadastru şi Arhitectură
Workshop „Dezvoltare sustenabilă. Monitorizare. Materiale noi folosite în construcţii şi arhitectură" 2018
5.855 RON
21.Facultatea de Inginerie Managerială şi Tehnologică;
Asociaţia Studenţilor Ingineri din Oradea
Sesiunea de Comunicări Ştiinţifice pentru Studenţii facultăţii I.M.T.
2.400 RON
22.Facultatea de Ştiinţe Economice
Students' Business Plans Competition 2018
5.200 RON
23.Facultatea de Medicină şi Farmacie;
Asociaţia Studenţilor Farmacişti din Oradea
Oportunităţile Studentului Farmacist
3.375 RON
24.Facultatea de Istorie, Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Ştiinţele Comunicării
Sesiunea Naţională de Comunicări Ştiinţifice „Ştiinţă. Cultură. Civilizaţie", ediţia a XIX-a
8.300 RON
25.Facultatea de Protecţia Mediului
Simpozion Naţional Studenţesc: Protecţia mediului - prezent şi viitor, Ediţia IX 2018
2.700 RON
26.Facultatea de Inginerie Energetică şi Management Industrial;
Centrul de Creaţie Ştiinţifică şi Inovare al Studenţilor Energeticieni Orădeni;
Asociaţia Studenţilor Ingineri din Oradea;
Uniunea Studenţilor din Oradea
Şcoală de vară - Perfecţionarea competenţelor tehnice şi manageriale ale studenţilor în inginerie
Ediţia a III-a
6.600 RON
27. Facultatea de Medicină şi Farmacie;
Asociaţia Studenţilor Farmacişti din Oradea
Vizită de studiu
7.875 RON
28.Universitatea din Oradea I.O.S.U.D.
Sesiunea Naţională de Comunicări Ştiinţifice pentru studenţii doctoranzi ai IOSUD
9.245 RON
29.Facultatea de Medicină şi Farmacie;
Asociaţia Studenţilor Farmacişti din Oradea
Concurs „Comunicarea cu Pacientul"
2.250 RON

Trimite email
sâmbătă, 20 aprilie 2024, 14:12:29 Ora de vară a Europei de Est