Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

S-a încheiat votul online pentru cele 42 de proiecte care au intrat în cursa pentru bugetarea participativă

Sâmbătă, 9 martie,

S-a încheiat votul online pentru cele 42 de proiecte care au intrat în cursa pentru bugetarea participativă

Primăria Oradea anunță că sâmbătă, 9 martie 2018, s-a încheiat votul online pentru cele 42 de proiecte validate pentru participarea la procesul de bugetare participativă.

Pe site-ul activ.oradea.ro au fost exprimate în total 14.610 voturi, de către peste 5.000 de votanți unici. Primăria Oradea mulțumeşte tuturor orădenilor care s-au implicat în acest proiect, fie prin proiectele propuse, fie prin votul dat acestora.
A doua etapă a votului va avea loc în intervalul 12.03.2018 - 4.04.2018 şi va consta în  organizarea de întâlniri la nivelul fiecărui cartier, în cadrul cărora vor fi prezentate proiectele reprezentative pentru cartierul respectiv. Participanții la întâlnirile publice vor putea să-și exprime prin vot direct opțiunea proprie pentru oricare din cele 42 de proiecte.
Selecția finală va fi realizată prin combinarea votului online (50%) și a votului exprimat în cadrul întâlnirilor publice (50%). În luna aprilie, Primăria Oradea va anunța și va include în bugetul local pentru anul în curs cele zece proiecte care vor obține cel mai mare punctaj în urma votului online și a dezbaterii publice.
Programul și modul de desfășurare a întâlnirilor publice va fi anunțat în perioada următoare. (B.P.)
 
Crt      Voturi   Cartier           Titlu
1          2310    NUFARUL    Parcul etnografic ,,Onisifor Ghibu"
2          1450    CANTEMIR Investind în educație - investim în viitorul copiilor noștri  proiect pilot
3          1308    ROGERIUS  Sala multifunctionala Liceul Lucian Blaga Oradea
4          1146    VELENTA    Modernizare P-ța Tineretului din Velența (Templom ter)
5          991      PODGORIA  Reabilitarea Casei de cultură din Podgoria
6          715      CENTRU       Spatiu pietonal - acces din Str. Matei Basarab la Gradina Zoologica
7          692      IOSIA Modernizare Strand Iosia Nord
8          673      PODGORIA  Extinderea accesului pe Malul Crisului: Silvas - Facliei
9          501      IOSIA             Amenajare parc destinat (și) copiilor cu dizabilitati - Iosia
10        481      NUFARUL    Amenajare pistă de alergare din tartan în Parcul Salca
11        436      ROGERIUS  Coridor Verde linii de tramvai + reabilitare Str. Corneliu Coposu
12        398      Oradea City Report - Alarmarea populației in caz de pericole locale majore
13        350      IOSIA Zona de recreere mal stang Crisul Repede in aval de Pod Densusianu
14        301      NUFARUL    Amenajare prin acoperire elastica a trecerilor la nivel cu liniile de tramvai.
15        254                  Aplicatie de transport public pentru telefoane mobile
16        222      NUFARUL    Amenajare loc de joaca in scuarul din Str. Onisifor Ghibu Nr. 26
17        211      CENTRU       Toalete ecologice și igienice
18        210      CENTRU       Modernizarea copertinelor pasajului pietonal Piața București - Gara Centrală
19        186      ONCEA         Cartierul Soarelui Oncea: Amenajare spații verzi, locuri de joacă și terenuri pentru sport
20        144      CENTRU       Monument Meridianul ,,0"
21        142      ROGERIUS  Mese șah cu pergole acoperite în parcul Olosig
22        125      TINERETULUI       Loc de joaca si viabilizare terenuri in Cartierul Tineretului Oradea
23        118      CENTRU       Reabilitare acces, amenajare curte si loc de joaca Creșa Nr. 9
24        118      PODGORIA  Introducerea in circuitul turistic a Dealurilor Oradiei
25        115      Oradea Smart City - Monitorizare proiecte publice
26        112                  Gestionare eficienta a locurilor de parcare de pe raza mun. Oradea.
27        100      ROGERIUS  Amenajare teren de sport/exercitii - Str. Sovata
28        87        ROGERIUS  Trecere inteligenta de pietoni - intersectie Transilvaniei - Posada
29        84        CENTRU       Expozitie Pistruiatul in Muzeul Orasului - Cetatea Oradea
30        82        CENTRU       Amenajare unui spatiu verde Bd-ul Magheru M8
31        72        DECEBAL    Reamenajare curte interioara si spatiu verde - Bulevardul Dacia Nr. 55
32        70        NUFARUL    Pasarela pietonala peste paraul Pețea zona depoului OTL
33        68        EPISCOPIA  Amenajare parc cu loc de joaca pe Str. Drumul Hotarului, in Cartierul Episcopia Bihor
34        60        DECEBAL    Dotare cu loc de joaca si mese sah parc Str. Menumorut - Doina
35        59        ROGERIUS  Pista biciclete acces subteran Str. Stefan cel Mare - Secarei
36        50        ROGERIUS  Amenajare spatiu verde si dotare cu mobilier urban - Lacul Rosu, Rogerius
37        48        NUFARUL    Amenajare loc de joaca in Parc Salca 2
38        41        CENTRU       Amenajare loc de joaca in Santul Cetatii Oradea
39        37                    Porti/Panouri/Sculpturi la intrarile din Oradea (concurs de solutii)
40        25        ROGERIUS  Amenajare spatiu de joaca si parcari de domiciliu - Str. Milcovului
41        10        NUFARUL    Parcari Str. Episcop Ioan Suciu Nr. 22, bl pb 11
42        8          IOSIA Amenajare loc de joaca in Cartierul Veteranilor.

Trimite email
joi, 2 mai 2024, 01:00:50 Ora de vară a Europei de Est