Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
19 martie 2023

Simulare Evaluarea Națională 2023, proba scrisă la Limba română. Elevii de clasa a VIII-a susțin luni repetiția pentru examenul din iunie – procedură și modele de subiecte
...................................
Luni, 20 martie, încep simulările pentru Evaluarea Națională la clasa a VIII-a, cu proba la Limba și literatura română. Accesul în sălile de examen se face între 8.00 și 8.30, conform procedurii transmise de Ministerul Educației în țară zilele trecute, iar elevii trebuie să aibă cu ei un document de identitate: certificat de naștere ori carte de identitate, potrivit informațiilor transmise în școli.
Calendarul complet și modele de subiecte, mai jos în articol.
Joi, 16 martie, Ministerul Educației a publicat, pe edu.ro, ghidul simulării pentru examenele naționale. Potrivit acestuia, repartizarea elevilor se realizează astfel încât aceștia să fie așezați câte unul în bancă în ordine alfabetică pe fiecare clasă, astfel încât colectivele să nu fie amestecate. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Rezultatele obținute la simulările naționale nu sunt afișate și nu sunt făcute publice, conform documentului. În procedură se arată că „rezultatele obținute de elevi la simulările naționale sunt comunicate acestora și analizate la nivelul fiecărei clase, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării măsurilor adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare ale elevilor”. Rezultatele obținute la simulare nu se contestă și nu se trec în catalog. Totuși, în situațiile excepționale în care se dorește consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesați, scrie pe edu.ro.

”Timpul de lucru pentru completarea casetei de identificare este de 15 minute; timpul efectiv de lucru pentru fiecare probă scrisă este de 120 de minute și începe după completarea casetei de identificare”, conform informării de la Minister din 8 februarie.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
19 martie

România, țara cu cei mai puțini copii de peste 4 ani care merg la grădiniță, din Uniunea Europeană – raport / Peste 17% nu sunt înscriși în învățământ / Din toamnă, grupa mijlocie devine obligatorie
..........................................

România are cea mai scăzută rată de participare în învățământul preșcolar din UE pentru copiii între 4 ani și vârsta oficială de înscriere în învățământul obligatoriu, potrivit raportului privind starea învățământului pe anul 2021-2022, publicat de Ministerul Educației recent. Practic, peste 17% dintre copiii de peste 4 ani nu sunt înscriși în grădiniță.
În prezent, doar grupa mare de la grădiniță este obligatorie, urmând ca cea mijlocie să devină obligatorie până cel mai târziu în 2023, iar grupa mică până în anul 2030, potrivit legii Educației nr. 1/2011.
Datele care plasează România alături de Bulgaria, ultimele în clasamentul țărilor cu cea mai scăzută rată de participare în învățământul preșcolar – 82,4% – sunt preluate de la Eurostat în raportul Ministerului Educației...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
5 martie 2023

30 de burse de câte 5.000 de lei pe an școlar, acordate elevilor de clasa a VIII-a din mediul rural pentru a merge la liceu. Printre criterii: nota la Evaluarea Națională 2023, performanța școlară și veniturile familiei
.......................................................
30 de elevi de clasa a VIII-a care provin din mediu rural pot fi susținuți prin burse de câte 5.000 de lei în fiecare an de liceu, în funcție de nota de la Evaluarea Națională 2023 și câteva condiții precum notele din gimnaziu, participarea la concursuri și veniturile părinților, potrivit unui comunicat al Fundației Rădăcini Group, primit de EduPedu.ro.
Pentru a fi eligibil, o condiție este ca aplicantul să fie elev în clasa a VIII-a în anul școlar 2022-2023 la o școală gimnazială din mediul rural, în județele din programul fundației organizatoare: Argeș, Buzău, Brăila, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Ialomița, Prahova, Teleorman, Tulcea, Vaslui și Vrancea.
Bursele ,,pot acoperi cheltuieli privind cazarea elevilor, cheltuielile de deplasare, cheltuielile de întreținere: hrană, îmbrăcăminte, rechizite sau parte din taxa școlară în cazul unui liceu privat, pentru toți cei patru ani de liceu. Nu sunt necesare documente justificative pentru modul cum au fost cheltuite sumele de bani primite ca bursă”, scrie în comunicatul de presă primit de EduPedu.

Honeywell acordă 169 de burse de învățământ în domeniul științelor și matematicii

București, 12 aprilie 2006

Honeywell acordă 169 de burse de învățământ în domeniul științelor și matematicii

Honeywell (NYSE: HON) anunță că a acordat burse pentru 169 de studenți din 20 de țări și 25 de state ale SUA pentru participarea la programul Honeywell Scholars @ Presidential Classroom, Washington D.C în perioada februarie - martie 2007.

Compania trimite studenți din 20 de țări și 25 de state ale SUA, la Programul Presidential Classroom în Washington D.C.

Cinci elevi din România s-au numărat printre norocoșii participanți ai programului oferit de Honeywell...

Grupul de elevi din toată lumea, din care au făcut parte și cinci elevi din România, au putut arunca o privire din culise asupra interdependenței științei, tehnologiei și politicii publice interacționând cu membri ai Congresului, funcționari prezidențiali, ofițeri militari experimentați, cât și cu oameni de afaceri de top. De asemenea, ei au putut vedea Congresul S.U.A. în acțiune și au vizitat zone istorice incluzând și Curtea Supremă S.U.A. și Cimitirul Național Arlington.

Elevii din România care au avut șansa să participe la programul Presidential Classroom sunt: Laura Bocean și Alexandru Crișan, din Lugoj,  Claudiu Niculae, Iulia Dobre și Crina Drăgan, din București.

 "În urma participării la programul Presidential Classroom am înțeles că pentru a-ți putea aduce contribuția la o lume mai bună, trebuie să ai o minte deschisă, să poți vedea și valorifica ideile bune și, cel mai importat, să fii implicat. Programul Honeywell Presidential Classroom face posibilă colaborarea și schimbul de idei la nivel global", a declarat Alexandru Vlad Crișan, din Lugoj, în calitate de participant la Presidential Classroom.

"Programul Honeywell Scholars @ Presidential Classroom este conceput în așa fel încât să inspire generația următoare să urmeze o carieră în domeniul științei, tehnologiei, ingineriei și matematicii," a declarat Tom Buckmaster, președinte al Honeywell Hometown Solutions. "Compania Honeywell este mândră că a putut oferi acestui grup excepțional de studenți noi experiențe, realații la nivel global și cel mai important, un mediu de învățământ fără pereche. Aceasta este magia programului Presidential Classroom" .

Honeywell acordă bursele în urma unei examinări riguroase și a unui proces de evaluare a realizărilor academice, precum și a implicării în activități sociale. Contribuțiile financiare din partea a 552 de angajați ai Honeywell ajută la finanțarea acestor burse, care includ taxele școlare pentru programul de o săptămână, mesele, cazarea și materialele programului.

 "Suntem recunoscători pentru suportul generos primit din partea Honeywell, principalul partener al programului Presidential Classroom," a spus Elizabeth Sherman, director executiv Presidential Classroom. "Datorită Honeywell, studenți din toată lumea pot avea șansa de a întâlni și interacționa cu oameni care creează și dau forma politicilor S.U.A. Nici un alt program nu îmbină calitățile de lider academice și evenimentele actuale într-un întreg atât de armonios".

Bursierii programului Honywell au vizitat, de asemenea, și Honeywell Technology Experience în Capitol Hill, o expoziție ultramodernă unde oaspeții au aflat despre multe din tehnologiile Honeywell care sunt premiere în această industrie. În plus, studenții au asistat la o recepție specială la Muzeul Smithsonian National Air and Space, și au vizitat Academia Națională de Știință, resursele Honeywell la Centrul Goddard Space Flight al NASA, Biblioteca Congresului și Insitutul de Cercetare Walter Reed.

Aproape 250 de studenți au absolvit programul Honeywell Scholars @ Presidential Classroom de la întemeierea lui în 2005. Programele Honeywell de pregătire în domeniul științei și matematicii au ajuns deja la peste 150.000 de studenți și profesori din 27 de țări și 43 de state ale S.U.A.

Programul Honeywell Scholars @ Presidential Classroom face parte din Honeywell Hometown Solutions, inițiativa companiei de implicare socială, care se focusează pe patru probleme de o importanță vitală: siguranța și securitatea familiei; locuință și adăpost; educația în domeniul științei și matematicii; și ajutorul umanitar. Împreună cu conducerea statului și instituțiile non-profit, Honeywell a dezvoltat un program impresionant care să se adreseze acestor nevoi ale comunității în care își desfășoară activitatea.

Despre compania Honeywell

Honeywell International este lider în servicii de producție pentru diverse tehnologii, având o cifră de afaceri de 31 miliarde USD. Honeywell furnizează pentru clienții săi din întreaga lume produse și servicii pentru industria aerospațială și auto, tehnologii de control industrial și civil și alte materiale specializate. Cu sediul în Morris Township, New Jersey, acțiunile companiei Honeywell sunt listate la bursele din New York, Londra, Chicago și Pacific. Este una dintre cele 30 de  companii ale căror acțiuni formează Media Industrială Dow Jones și este constituent al indicatorului Standard & Poor 500.

Pentru mai multe informații, vă rugăm vizitați pagina de web a companiei:  http://www.honeywell.com/.

Diana CĂLIN

Trimite email

Tuesday, 6 June 2023