Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Honeywell acordă 169 de burse de învățământ în domeniul științelor și matematicii

București, 12 aprilie 2006

Honeywell acordă 169 de burse de învățământ în domeniul științelor și matematicii

Honeywell (NYSE: HON) anunță că a acordat burse pentru 169 de studenți din 20 de țări și 25 de state ale SUA pentru participarea la programul Honeywell Scholars @ Presidential Classroom, Washington D.C în perioada februarie - martie 2007.

Compania trimite studenți din 20 de țări și 25 de state ale SUA, la Programul Presidential Classroom în Washington D.C.

Cinci elevi din România s-au numărat printre norocoșii participanți ai programului oferit de Honeywell...

Grupul de elevi din toată lumea, din care au făcut parte și cinci elevi din România, au putut arunca o privire din culise asupra interdependenței științei, tehnologiei și politicii publice interacționând cu membri ai Congresului, funcționari prezidențiali, ofițeri militari experimentați, cât și cu oameni de afaceri de top. De asemenea, ei au putut vedea Congresul S.U.A. în acțiune și au vizitat zone istorice incluzând și Curtea Supremă S.U.A. și Cimitirul Național Arlington.

Elevii din România care au avut șansa să participe la programul Presidential Classroom sunt: Laura Bocean și Alexandru Crișan, din Lugoj,  Claudiu Niculae, Iulia Dobre și Crina Drăgan, din București.

 "În urma participării la programul Presidential Classroom am înțeles că pentru a-ți putea aduce contribuția la o lume mai bună, trebuie să ai o minte deschisă, să poți vedea și valorifica ideile bune și, cel mai importat, să fii implicat. Programul Honeywell Presidential Classroom face posibilă colaborarea și schimbul de idei la nivel global", a declarat Alexandru Vlad Crișan, din Lugoj, în calitate de participant la Presidential Classroom.

"Programul Honeywell Scholars @ Presidential Classroom este conceput în așa fel încât să inspire generația următoare să urmeze o carieră în domeniul științei, tehnologiei, ingineriei și matematicii," a declarat Tom Buckmaster, președinte al Honeywell Hometown Solutions. "Compania Honeywell este mândră că a putut oferi acestui grup excepțional de studenți noi experiențe, realații la nivel global și cel mai important, un mediu de învățământ fără pereche. Aceasta este magia programului Presidential Classroom" .

Honeywell acordă bursele în urma unei examinări riguroase și a unui proces de evaluare a realizărilor academice, precum și a implicării în activități sociale. Contribuțiile financiare din partea a 552 de angajați ai Honeywell ajută la finanțarea acestor burse, care includ taxele școlare pentru programul de o săptămână, mesele, cazarea și materialele programului.

 "Suntem recunoscători pentru suportul generos primit din partea Honeywell, principalul partener al programului Presidential Classroom," a spus Elizabeth Sherman, director executiv Presidential Classroom. "Datorită Honeywell, studenți din toată lumea pot avea șansa de a întâlni și interacționa cu oameni care creează și dau forma politicilor S.U.A. Nici un alt program nu îmbină calitățile de lider academice și evenimentele actuale într-un întreg atât de armonios".

Bursierii programului Honywell au vizitat, de asemenea, și Honeywell Technology Experience în Capitol Hill, o expoziție ultramodernă unde oaspeții au aflat despre multe din tehnologiile Honeywell care sunt premiere în această industrie. În plus, studenții au asistat la o recepție specială la Muzeul Smithsonian National Air and Space, și au vizitat Academia Națională de Știință, resursele Honeywell la Centrul Goddard Space Flight al NASA, Biblioteca Congresului și Insitutul de Cercetare Walter Reed.

Aproape 250 de studenți au absolvit programul Honeywell Scholars @ Presidential Classroom de la întemeierea lui în 2005. Programele Honeywell de pregătire în domeniul științei și matematicii au ajuns deja la peste 150.000 de studenți și profesori din 27 de țări și 43 de state ale S.U.A.

Programul Honeywell Scholars @ Presidential Classroom face parte din Honeywell Hometown Solutions, inițiativa companiei de implicare socială, care se focusează pe patru probleme de o importanță vitală: siguranța și securitatea familiei; locuință și adăpost; educația în domeniul științei și matematicii; și ajutorul umanitar. Împreună cu conducerea statului și instituțiile non-profit, Honeywell a dezvoltat un program impresionant care să se adreseze acestor nevoi ale comunității în care își desfășoară activitatea.

Despre compania Honeywell

Honeywell International este lider în servicii de producție pentru diverse tehnologii, având o cifră de afaceri de 31 miliarde USD. Honeywell furnizează pentru clienții săi din întreaga lume produse și servicii pentru industria aerospațială și auto, tehnologii de control industrial și civil și alte materiale specializate. Cu sediul în Morris Township, New Jersey, acțiunile companiei Honeywell sunt listate la bursele din New York, Londra, Chicago și Pacific. Este una dintre cele 30 de  companii ale căror acțiuni formează Media Industrială Dow Jones și este constituent al indicatorului Standard & Poor 500.

Pentru mai multe informații, vă rugăm vizitați pagina de web a companiei:  http://www.honeywell.com/.

Diana CĂLIN

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 16:57:04 Ora de vară a Europei de Est