Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
5 februarie 2021
1.*BREAKING Calendarul de înscriere în clasa pregătitoare 2021 a fost pus în dezbatere: pe 15 martie încep înscrierile / Greșeală în metodologie, care spune că maximul este de 25 de elevi la clasă, deși legea prevede cel mult 22 elevi în învățământul primar
Ministerul Educației a pus, vineri, în dezbatere publică proiectul calendarului de înscriere a copiilor în învățământul primar, pentru anul școlar 2021-2022, precum și proiectul metodologiei de înscriere în învățământul primar pentru anul școlar viitor. Procedurile încep pe 10 martie, iar înscrierea începe pe 15 martie, cu evaluarea copiilor și emiterea recomandării de înscriere la școală. Proiectul de metodologie are o greșeală: stipulează că maximul de elevi la clasă este de 25 de elevi, deși legea educației prevede din august 2020 că sunt cel mult 22 elevi la clasă în învățământul primar.
Proiectul de metodologie prevede că înscrierea în clasa pregătitoare nu este condiționată de frecventarea grupei mari de grădiniță. Precizarea vine în contextul în care anul acesta școlar este primul în care grupa mare a devenit obligatorie, în România.
O noutate legată de obligativitatea grupei mari de grădiniță intervine, însă, atunci când este vorba despre înscrierea la clasa pregătitoare a copiilor care fac 6 ani după 1 septembrie 2021. Concret, vor fi evaluați psihosomatic doar copiii care împlinesc 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2021 inclusiv și care NU au frecventat grădinița sau care s-au întors din străinătate. Ceilalți, vor intra la școală pe baza unei recomandări primite de la grădiniță.
Ce spune metodologia: Părinții/ tutorii legal instituiți/ reprezentanții legali, ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2021 inclusiv, au obligația de a înscrie copiii în învățământul primar în clasa pregătitoare. Procesul de înscriere în învățământul primar nu este condiționat de frecventarea grupei mari a învățământului preșcolar. De asemenea, și părinții ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2021 inclusiv, pot să își înscrie copiii în învățământul primar, în clasa pregătitoare, dacă nivelul lor de dezvoltare este corespunzător.

2.*Redeschiderea unităților de învățământ este o ,,nebuloasă”, acuză Alianța studenților, care semnalează probleme birocratice și operaționale privind întoarcerea la școală / Măsurile propuse pentru studenți
Redeschiderea unităților de învățământ începând cu 8 februarie este descrisă de Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (A.N.O.S.R.), într-un comunicat transmis alături de Consiliul Național al Elevilor (C.N.E.), drept o ,,nebuloasă” care, spun organizațiile, persistă și în condițiile ordinului publicat vineri de Ministerul Educației și Ministerul Sănătății.

Honeywell acordă 169 de burse de învățământ în domeniul științelor și matematicii

București, 12 aprilie 2006

Honeywell acordă 169 de burse de învățământ în domeniul științelor și matematicii

Honeywell (NYSE: HON) anunță că a acordat burse pentru 169 de studenți din 20 de țări și 25 de state ale SUA pentru participarea la programul Honeywell Scholars @ Presidential Classroom, Washington D.C în perioada februarie - martie 2007.

Compania trimite studenți din 20 de țări și 25 de state ale SUA, la Programul Presidential Classroom în Washington D.C.

Cinci elevi din România s-au numărat printre norocoșii participanți ai programului oferit de Honeywell...

Grupul de elevi din toată lumea, din care au făcut parte și cinci elevi din România, au putut arunca o privire din culise asupra interdependenței științei, tehnologiei și politicii publice interacționând cu membri ai Congresului, funcționari prezidențiali, ofițeri militari experimentați, cât și cu oameni de afaceri de top. De asemenea, ei au putut vedea Congresul S.U.A. în acțiune și au vizitat zone istorice incluzând și Curtea Supremă S.U.A. și Cimitirul Național Arlington.

Elevii din România care au avut șansa să participe la programul Presidential Classroom sunt: Laura Bocean și Alexandru Crișan, din Lugoj,  Claudiu Niculae, Iulia Dobre și Crina Drăgan, din București.

 "În urma participării la programul Presidential Classroom am înțeles că pentru a-ți putea aduce contribuția la o lume mai bună, trebuie să ai o minte deschisă, să poți vedea și valorifica ideile bune și, cel mai importat, să fii implicat. Programul Honeywell Presidential Classroom face posibilă colaborarea și schimbul de idei la nivel global", a declarat Alexandru Vlad Crișan, din Lugoj, în calitate de participant la Presidential Classroom.

"Programul Honeywell Scholars @ Presidential Classroom este conceput în așa fel încât să inspire generația următoare să urmeze o carieră în domeniul științei, tehnologiei, ingineriei și matematicii," a declarat Tom Buckmaster, președinte al Honeywell Hometown Solutions. "Compania Honeywell este mândră că a putut oferi acestui grup excepțional de studenți noi experiențe, realații la nivel global și cel mai important, un mediu de învățământ fără pereche. Aceasta este magia programului Presidential Classroom" .

Honeywell acordă bursele în urma unei examinări riguroase și a unui proces de evaluare a realizărilor academice, precum și a implicării în activități sociale. Contribuțiile financiare din partea a 552 de angajați ai Honeywell ajută la finanțarea acestor burse, care includ taxele școlare pentru programul de o săptămână, mesele, cazarea și materialele programului.

 "Suntem recunoscători pentru suportul generos primit din partea Honeywell, principalul partener al programului Presidential Classroom," a spus Elizabeth Sherman, director executiv Presidential Classroom. "Datorită Honeywell, studenți din toată lumea pot avea șansa de a întâlni și interacționa cu oameni care creează și dau forma politicilor S.U.A. Nici un alt program nu îmbină calitățile de lider academice și evenimentele actuale într-un întreg atât de armonios".

Bursierii programului Honywell au vizitat, de asemenea, și Honeywell Technology Experience în Capitol Hill, o expoziție ultramodernă unde oaspeții au aflat despre multe din tehnologiile Honeywell care sunt premiere în această industrie. În plus, studenții au asistat la o recepție specială la Muzeul Smithsonian National Air and Space, și au vizitat Academia Națională de Știință, resursele Honeywell la Centrul Goddard Space Flight al NASA, Biblioteca Congresului și Insitutul de Cercetare Walter Reed.

Aproape 250 de studenți au absolvit programul Honeywell Scholars @ Presidential Classroom de la întemeierea lui în 2005. Programele Honeywell de pregătire în domeniul științei și matematicii au ajuns deja la peste 150.000 de studenți și profesori din 27 de țări și 43 de state ale S.U.A.

Programul Honeywell Scholars @ Presidential Classroom face parte din Honeywell Hometown Solutions, inițiativa companiei de implicare socială, care se focusează pe patru probleme de o importanță vitală: siguranța și securitatea familiei; locuință și adăpost; educația în domeniul științei și matematicii; și ajutorul umanitar. Împreună cu conducerea statului și instituțiile non-profit, Honeywell a dezvoltat un program impresionant care să se adreseze acestor nevoi ale comunității în care își desfășoară activitatea.

Despre compania Honeywell

Honeywell International este lider în servicii de producție pentru diverse tehnologii, având o cifră de afaceri de 31 miliarde USD. Honeywell furnizează pentru clienții săi din întreaga lume produse și servicii pentru industria aerospațială și auto, tehnologii de control industrial și civil și alte materiale specializate. Cu sediul în Morris Township, New Jersey, acțiunile companiei Honeywell sunt listate la bursele din New York, Londra, Chicago și Pacific. Este una dintre cele 30 de  companii ale căror acțiuni formează Media Industrială Dow Jones și este constituent al indicatorului Standard & Poor 500.

Pentru mai multe informații, vă rugăm vizitați pagina de web a companiei:  http://www.honeywell.com/.

Diana CĂLIN

Trimite email

marţi, 20 aprilie 2021