Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Relansarea a șase firme de exercițiu, înființate în 2006

Miercuri, la C.T. „Traian Vuia” din Oradea

Relansarea a șase firme de exercițiu, înființate în 2006

Cele două premii II obținute de firma de exercițiu F.E „Paradis Vuia” la cel de-al IX-lea Târg internațional al firmelor de exercițiu din Croația, desfășurat la Zagreb, între 13 și 15 martie 2008, i-a ambiționat pe elevii claselor a XI-a liceu și a XII-a SAM (rută progresivă) care s-au decis să relanseze șase firme de exercițiu, înființate în 2006, după cum aveam să aflăm de la prof. coordonator Anamaria Giurău.

 Evenimentul a polarizat atenția managerilor de firme și profesorilor, care s-au prezentat miercuri (17 decembrie 2008), într-un număr impresionant în sala de sport a Colegiului Tehnic „Traian Vuia”, printre care am remarcat și manageri și profesori de la Colegiul Economic „Partenie Cosma” (prof. Alice Scarlat). Economiștii orădeni au ținut astfel să-i onoreze pe vuiști, așa cum a făcut și prof. Florin Lazăr la târgul firmelor de exercițiu ale economiștilor.
În 2007 (în cel de-al doilea an de bune practici ale firmelor de exercițiu de la „Traian Vuia”), consemnam existența a 17 asemenea firme la C.T. „Traian Vuia”, din care nouă noi, înființate în toamnă. Ioana Criste, Valentina Bochiș, Denisa Cotuna, Incze Ioana și Mădălina Oros  (coordonate de prof. Adriana Petrica, Marieta Pop și Gabriela Goina) aveau să facă senzație la Zagreb, fetele din XI C obținând două locuri II la „Cea mai bună firmă” și tot locul II și la „Cea mai bună prezentare a firmei”.
De la „World Travel la „Bon-Apetitte”
Cu F.E. Vuia World Travel puteți avea parte de multe călătorii de vis, după cum a ținut să ne asigure Erdodi Krisztina, managerul general. O echipă întreagă de sufletiști (Mihaela Crișan, Adrian Șuteu, Andrei Ardelean, Crina Oșvat, Amalia Buzle și Lavinia Oros) a încercat să ne convingă că mergând pe mâna lor, vom petrece zile nemaipomenite, vâslind în Delta Dunării ori cu rucsacul în spate prin Munții Apuseni. De Crăciun și de Revelion, Crina, Moșul (Dănuț Moisi) și crăciunițele (Cristina-Maria Lupo și Anca Dărăban) ne-au făcut o ofertă tentantă.
„Când la „Bubbes” ai intrat, pata s-a evaporat!” Așa sună sloganul firmei care se ocupă cu spălarea, curățarea și vopsirea  textilelor și blănurilor. Iar managerii (Andrei Popa, Ciprian Gabor, Cosmin Popa, Cristian Culiciu...) au ținut să asistăm la o demonstrație.
La „Think Pink” (firmă de agrement și organizări de evenimente), am fost „curtați” de vedete-vedete (Anamaria Burcă –Miss boboc, Oswald Mendeg – dansatoare, Ionela Cuc – ospătar, Andrea Meleg - voleibalistă, Andreea Antonics – cowboy, Alexandra Trifan – informatician și stilist, Alexandru Pătcaș – Mister boboc...), iar Alina Macra (managerul) ne-a făcut câteva oferte: cursuri de dans, călărie și înot. Elevii profesorului Florin Lazăr s-au dovedit buni profesioniști, întreprinzători și energici.
În contrast cu agitația de la firma vedetelor, la „Wonder World”, am găsit multă liniște și diplomație, angajații managerului Sapi Bea erau mult mai rezervați. Vorbind mai puțin, ei ne-au pus la dispoziție ghiduri turistice și hărți pentru principalele destinații din Asia, Africa și Australia, atlasuri, dicționare și albume.
La „Nemesis”, Paul Popa, managerul general, ne-a întâmpinat cu sloganul „Servicii perfecte pentru oameni de succes!” Firma oferă variante de petrecere a weekend-ului, a zilelor de naștere și onomastice, încercând să promoveze sporturile extreme.
Ultimul popas în raidul nostru reportericesc l-am făcut la cei mai tari cofetari și patiseri (precum firma-mamă, cofetăria „Scala”). Elevii profesoarei Anita Liber (coordonatorul firmei F.E. „Bon-Apetitte”) ne-au testat „gusturile” cu o ofertă bogată și variată de produse de cofetărie – patiserie (prăjituri și torturi, cornuri, cozonaci, saleuri, minipateuri, strudel, linzer...); la standul firmei, Bianca Sfârlea – managerul general ne-a făcut cunoștință cu reprezentantul firmei-mamă și cu dirigintele clasei (XI C), prof. Eugenia Mieluț .
Concluzionând, vom spune că vuiștii știu să-și prezinte firmele (atât în direct, la stand, prin pliante, calendare, albume și cataloage, cât și prin intermediul filmărilor, prezentate în power point). Juriul, prezidat de dl director Dorel Șaitoș, avea să constate o realitate îmbucurătoare, că tot mai multe firme de exercițiu din colegiu doresc să reediteze succesul colegilor de la „Paradis Vuia”.
Dacă manifestarea de miercuri a fost un succes (de piață), „vina” o poartă în egală măsură elevii și profesorii coordonatori, conducerea colegiului și echipa organizatoare (prof. Adriana Petrică, Marieta Pop, Silvia Mateaș, Gabriela Goina și ing. Adrian Căpitanu). (Ov. DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Relansarea a șase firme de exercițiu, înființate în 2006.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 14 octombrie 2019