Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Festivalul Internațional de Teatru Nou sau Despre unicitatea fiecărui moment din viaţă

În perioada 12-20 mai, la Arad

Festivalul Internațional de Teatru Nou sau Despre unicitatea fiecărui moment din viaţă

Mâine (sâmbătă, 12 mai 2018), deschidem porțile ediției cu numărul 6 a Festivalului Internațional de Teatru Nou de la Arad.

Organizat în perioada 12-20 mai de Teatrul „Ioan Slavici", în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local ale Municipiului Arad, FITN aduce pe scena arădeană unele dintre cele mai noi spectacole ale momentului, trupe de teatru independente, artiști consacrați sau aflați la începutul drumului.
Tema focus a ediției 2018 este Înv(i)ață!
Preț de nouă zile, Aradul va căpăta un suflu nou. O ediție bogată, ce are în vizor viața de zi cu zi, cotidianul. O ediție bogată în spectacole despre oameni și percepții, despre prejudecăți, superstiții. Un festival cu spectacole care incită la reflecții, cu spectacole despre descoperirea unor lumi, despre singurătatea din mijlocul mulțimii, despre familia tradițională, despre slăbiciuni. Spectacole din viață din care avem ce învăța.
Începem în stradă, în mijlocul spectatorilor, sâmbătă, 12 mai, ora 18.00, pe Platoul din faţa Palatului Administrativ cu un one man show Pau Palaus, produs de Compania Contaminando Sonrisas, Spania. Fané solamente este un spectacol de clownerie presărat cu sute de incidente neprevăzute, la finalul cărora rămân doar intensitatea și unicitatea fiecărui moment din viaţă. Cele 30 de minute de show vor fi reluate în alte două locații din Arad, duminică, 13 mai de la ora 16.00 în Atrium Mall și de la ora 18.00 pe Platoul din fața teatrului.
De la ora 19.00 ne vizitează în Sala Mare Teatrul de Nord din Satu Mare care prezintă Iluzii de Ivan Vîrîpaev, în regia lui Cristian Ban. Un spectacol în care primează povestea. O poveste spusă cu umor de actorii Raluca Mara, Ioana Cheregi, Romul Moruțan, Cătălin Mareș, despre noi acum și despre noi la bătrânețe.
Călătoria teatrală a primei seri continuă în Club Flex, de la ora 21.30 cu Familia Ou. Un spectacol colectiv realizat sub bagheta lui Bogdan Untilă, la Teatrul Recul din București, despre intuiția feminină, relații vechi și noi, despre familia tradițională, despre fragilitatea omului asemeni unui ou. Un sketch-comedy cu momente de improvizație extrem de bine create de actorii Adriana Bordeanu, Andrei Negoiță, Delia Riciu și Mihaela Georgescu.
Prima seară de festival se încheie la ora 22.30, la Sala Studio, cu spectacolul Grounded de George Brant, în regia Ligiei Ciornei, producție a Doctor's Studio şi Teatrul Unteatru, Bucureşti. Grounded este un one woman show Isabela Neamțu despre epoca modernă care suprapune existenţele şi arhivează toate momentele vieţii noastre. Despre epoca big brother, în care totul se înregistrează.
A doua zi de festival, duminică, 13 mai, debutează cu spectacolul trupei de teatru pentru elevi și studenți „Amifran" Arad, o prezență constantă în festivalul nostru încă de la prima ediție. Anul acesta, ajutați de regizorul Florin Didilescu care a intrat în jocul lor, cei 11 liceeni se joacă în „România, această imensă casa-scărilor de bloc!". Jim cară molozul, după un text de Ioan Peter-Pit, regia Florin Didilescu, ora 11.00, la Sala Studio.
Teatrul „Nottara" din București revine la Arad cu spectacolul Somnambulism de Iaroslava Pulinovici, în regia lui Alexandru Mâzgăreanu. Cu Ion Grosu, Crenguţa Hariton, Diana Roman și Iulian Mihai Cristea despre amăgiri, vise neîmplinite, rătăciri, iluzii și realitate, de la ora 19.00, la Sala mare.
Al patrulea teatru din București care urcă pe scena Festivalului de Teatru Nou este Teatrul de Artă, de a cărui prezență ne bucurăm prin Andreea Bibiri, creatoarea unui one woman show de excepție. O femeie singură, pe texte de Dario Fo și Franca Rame, în regia lui Daniel Grigore-Simion și scenografia lui Adrian Pitica, vorbește despre îndatoriri de tot felul, despre cotidian și despre singurătatea din mijlocul oamenilor. Duminică, 13 mai, ora 21.00, la Sala Studio.
Vă așteptăm, așadar, să ne bucurăm împreună de spectacole savuroase și poveștile de viață din primele două zile ale FITN 2018!
 
Programul
Sâmbătă, 12 mai
Ora 18.00 - Platoul din fața Palatului Administrativ
Fané Solamente, one man show cu Pau Palaus
Producător: Compania Contaminando Sonrisas, Spania
Durata: 30min.
 Ora 19.00 - Sala Mare
Iluzii de Ivan Vîrîpaev, regia Cristian Ban
Producător: Teatrul de Nord Satu Mare
Durata: 1h25min.
Ora 21.30 - Club Flex
Familia Ou, spectacol colectiv, regia Bogdan Untilă
Producător: Teatrul Recul București
Durata: 50min.
Spectacol nerecomandat persoanelor sub 16 ani!
 Ora 22.30 - Sala Studio
Grounded de George Brant, regia Ligia Ciornei
Producător: Doctor's Studio și Teatrul Unteatru, București
Durata: 1h05min.
Duminică, 13 mai
Ora 11.00 - Sala Studio
Jim cară molozul, după un text de Ioan Peter-Pit, regia Florin Didilescu
Producător: Trupa de teatru pentru elevi și studenți „Amifran" Arad
Durata: 1h30min.
Spectacol în limba franceză
 Ora 16.00 - Atrium Mall
Fane Solamente, one man show cu Pau Palaus
Producător: Compania Contaminando Sonrisas, Spania
Durata: 30min.
Ora 18.00 - Platoul din fața teatrului
Fané Solamente, one man show cu Pau Palaus
Producător: Compania Contaminando Sonrisas, Spania
Durata: 30min.
Ora 19.00 - Sala Mare
Somnambulism de Iaroslava Pulinovici, regia Alexandru Mâzgăreanu
Producător: Teatrul „Nottara" București
Durata: 1h40min.
(spectacol cu publicul pe scenă)
 Ora 21.00 - Sala Studio
O femeie singură de Dario Fo și Franca Rame, regia Daniel Grigore-Simion
Producător: Teatrul de Artă București
Durata: 1h20min.
Spectacol nerecomandat tinerilor sub 16 ani
*
Biletele se pot achiziționa de la Casa de bilete a teatrului sau de pe site-ul https://www.biletmaster.ro/ron/PlaceInfo/2800/Teatrul-Clasic-Ioan-Slavici-Arad
Urmăriţi-ne pe pagina de Facebook a Festivalului https://www.facebook.com/FITN-408278406020944/, unde vă vom ține la curent cu noi informații despre spectacolele și evenimentele noastre.
Mirela Sandu
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Festivalul Internațional de Teatru Nou sau Despre unicitatea fiecărui moment din viaţă.

Trimite email
sâmbătă, 20 aprilie 2024, 01:36:12 Ora de vară a Europei de Est