Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Olimpicii Liceului Teologic Baptist ,,Emanuel” din Oradea, dar nu numai

Muncă, responsabilitate, talent și multă credință!

Olimpicii Liceului Teologic Baptist ,,Emanuel” din Oradea, dar nu numai

An de an, elevii Liceului Teologic Baptist ,,Emanuel" din Oradea, care ne reprezintă instituția și județul la olimpiadele școlare, ne fac cinste. Drept pentru care dorim să-i cunoașteți, să-i apreciați și să-i respectați pentru ceea ce sunt și ceea ce fac pentru imaginea liceului nostru, dar și a comunității.

Catedra de Istorie-Geografie
Elevul Mag Adrian, din clasa a XII-a A, pregătit anul acesta de dnul profesor Iștoc Florin, a obținut Premiul I la etapa județeană a Olimpiadei de Geografie, iar la națională a obținut Mențiune, ratând ,,la mustață" calificarea pentru Balcaniadă sau Internațională. Adrian a participat patru ani, consecutiv, la etapa națională a Olimpiadei de Geografie, sub îndrumarea dnei profesor Iștoc Ramona, obținând Premiul II la națională, în clasa a XI-a. Cu siguranță, vom mai auzi de Adrian, el a primit deja oferte de la patru universități de prestigiu din Marea Britanie, pentru a se specializa în Geofizică, urmând ca după examenul de Bacalaureat să aleagă între UCL (top 10 în lume) sau Bristol (top 15 în geofizică). Eleva Mag Rebeca, din clasa a IX-a A, calcă pe urmele fratelui său, obținând sub îndrumarea dnei profesor Iștoc Ramona, Premiul I la etapa județeană a Olimpiadei de Geografie și participare la etapa națională, în orașul de pe malul Dunării, Brăila.
Iancu Ionuț, elev în clasa a IX-a B, a prins mare drag de istorie, ascultând poveștile dnului profesor Iștoc Florin, astfel că după Premiul I obținut la etapa județeană a Olimpiadei de Istorie, a participat și la etapa națională, alături de colegul său Sava Sebastian, din clasa a VIII-a A, care, îndrumat de dna profesor Iștoc Ramona, a obținut Premiul I la etapa județeană, ,,duelându-se" și la națională cu alți pasionați de istorie, tocmai în orașul Marii Uniri. La Concursul Național ,,Probleme actuale ale omenirii", elevii Sorițău Elisei și Ban Eduard, din clasa a XI-a B, coordonați de dna profesor Ramona Iștoc, au obținut Premiul II. Eleva Burtic Alexandra, din clasa a XI-a B, a participat la Concursul Internațional ,,Tinerii spun NU discriminării", cu un eseu intitulat ,,De ce să spunem NU rasismului", îndrumată de dna profesor, Iștoc Ramona.
Catedra de matematică
Trifan Octavian, clasa a X-a A - Premiul II la concursul interjudețean ,,Alexandru Papiu Ilarian" de la Târgu Mureș, Premiul II la concursul interjudețean ,,Teodor Topan" de la Șimleu Silvaniei, mențiune specială la concursul Argument de la Baia Mare, mențiune la concursul interjudețean ,,Grigore Moisil" de la Târgu Mureș, premiul I la olimpiada județeană de Matematică și participare la Olimpiada națională de la Satu Mare, unde a obținut medalia de argint. Pop Robert, clasa a XI-a A - Mențiune I la concursul interjudețean ,,Alexandru Papiu Ilarian" de la Târgu Mureș, premiul III la concursul interjudețean Argument de la Baia Mare, premiul II la concursul ,,Mircea Ganga" de la Blaj, premiul II la Olimpiada județeană de matematică și participare la etapa națională.
Balazshazi Alex, clasa a XI-a A - Premiul III la concursul interjudețean ,,Grigore Moisil", Târgu Mureș; mențiune specială la concursul Argument, premiul I la Olimpiada județeană de Matematică și participare la olimpiada națională. Tiutiu Natan, clasa a XII-a A - Premiul II la concursul ,,Alexandru Papiu Ilarian", premiul I la concursul ,,Teodor Topan", premiul II la concursul ,,Mircea Ganga", mențiune la concursul ,,Grigore Moisil", premiul I la Olimpiada județeană și participare la olimpiada națională. Pasiunea pentru Matematică le este întreținută și dezvoltată cu succes de către dnul profesor Cicortaș Marius.
Catedra de Fizică
Pantiș Bianca, elevă în clasa a VIII-a A, a obținut Premiul I la etapa județeană a Olimpiadei de Fizică, participând și la națională, alături de colegul Trubacs Daniel, din clasa a X-a A, veteran al olimpiadelor de fizică și care anul acesta a obținut Premiul II la etapa județeană a Olimpiadei de Fizică, ambii fiind îndrumați de către dnul profesor Berian Sergiu.
Catedra de Limba și Literatura Română
Elevul Ghiurău Lucas, din clasa a IX-a A, îndrumat de dna profesor Fildan Mihaela, a obținut Premiul I la etapa județeană a Olimpiadei de Limba și Literatura Română, participând și la etapa națională.
Munteanu Levi, șef de promoție al claselor a VIII-a, a participat la Concursul transcurricular ,,Ionel Teodoreanu", la Iaşi, iar elevul Trifan Octavian, din clasa a X-a A, la Olimpiada de Lingvistică, ambii coordonați de către dna profesor Popa Dorina, clasându-se onorabil în ierarhia naţională.
Catedra de Limba Franceză
Participanții la Concursul național „Prietenii Limbii Franceze"sunt: din clasa a VII-a A, Moga Alexia, Ficuţ Antonia, Beldi Ştefania, din clasa a VIII-a A, Găvriluţ Ana și din a VIII-a B, Munteanu Levi, Ghitea Evelin, Heredea Abigail; clasa a IX-a A, Pruncuţ Rebeca și din a IX-a B Indrieş Narcisa, îndrumați de către dna profesor Moțiu Rodica. Tot la acest concurs, desfășurat la Oradea, au participat două eleve din clasa a VII-a B: Laza Iulia și Negruț Alexia, pregătite de d-șoara profesor Ienciu Simona, Laza Iulia obținând Mențiune. La Concursul internațional de traduceri Juvenes Translatores", au participat elevii Coroiu Eliza, Lingurar Diana din clasa a XI-a A și Nagy Natalia, Sorițău Elisei, din clasa a XI-a B, îndrumați de dna profesor Moțiu Rodica.
Catedra de Biologie
Eleva Găvriluț Mara, din clasa a VI-a B, pregătită de dna profesor Magyar Ana, a participat la Concursul național ,,G.E.Palade", unde a reușit să obțină Mențiune I.
Catedra de Religie
Patru elevi de liceu au participat la etapa națională a Olimpiadei de Religie, astfel: la clasa a IX-a, elevul Iancu Ionuț Bogdan, îndrumat de dnul profesor Ioan Tamaș, a obținut premiul I la Studiul Vechiului Testament, la clasa a X-a B - Goga Paula, pregătită la Studiul Noului Testament, de dnul profesor Pop Marius (care l-a pregătit și pe elevul Tuns Elias, din clasa a V-a B, care a obținut premiul I la Olimpiada de Religie, etapa județeană); la clasa a XI-a B - Hotea Bianca - Istoria Creştinismului, coordonată de dnul profesor Simuț Ciprian; la clasa XII-a B,  Petruşan Doroteea a fost pregătită de dnul profesor Ioan Tamaș.
Catedra de Tehnologii
Elevul Benea Raul, din clasa a VIII-a A, coordonat de dnul director, prof. Curta Iosif, a obținut Premiul I la etapa județeană a Olimpiadei de Educație Tehnologică, participând și la etapa națională. Raul ne-a declarat: ,,Pentru mine, experiența primei participări la etapa națională a unei olimpiade a însemnat pe lângă muncă împreună cu oameni deosebiți care m-au sprijinit în pregătire și un timp plăcut petrecut cu elevi pasionați de aceleași domenii".
Pe lângă rezultatele onorabile obținute la etapele naționale ale olimpiadelor și concursurilor școlare, elevii Liceului Teologic Baptist ,,Emanuel" din Oradea au reușit să obțină o serie de alte premii și mențiuni, la etapele județene, confirmând astfel proverbul ,,După muncă și răsplată".
Ramona Iștoc & Ovidiu Dan
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Olimpicii Liceului Teologic Baptist ,,Emanuel” din Oradea, dar nu numai.

Trimite email
vineri, 19 aprilie 2024, 01:28:41 Ora de vară a Europei de Est