Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Cursul festiv al celei de-a 15-a promoții a Universității Agora

Vineri, 15 iunie, la Casa de Cultură a Studenților Agora

Cursul festiv al celei de-a 15-a promoții a Universității Agora

Cea de-a 15-a promoție de absolvenți a Universității Agora din Oradea, promoția (generația) Centenarului Marii Uniri, a ținut, vineri, 15 iunie 2018, cursul festiv la Casa de Cultură a Sindicatelor, și nu întâmplător.

Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea, ,,acest loc frumos și ospitalier unde ne-am început activitatea, în urmă cu 18 ani, a devenit azi (vineri - n.n.) o casă de cultură a studenților, a spus dl președinte, rectorul fondator, domnul profesor univ. dr. ing. Mișu-Jan Manolescu, în deschiderea manifestării.
,,Eu vă doresc să faceți istorie!" 
Felicitându-i pentru devenirea lor în profesia aleasă, ajunși la momentul lansării zborului, la etapa în care vor trebui să înceapă să ofere comunității, societății românești ceea ce știu și au mai bun în cariera pentru care s-au pregătit, distinsul și îndrăgitul părinte al studenților agoriști le-a avansat o dorință și le-a pus pe umeri o mare responsabilitate. ,,Faceți parte din speranța noastră, a generațiilor în vârstă, de-a avea în dumneavoastră niște profesioniști care să guverneze mai bine țara. Sunteți o generație care ar putea să intre în istorie. Eu nu vă doresc să intrați în istorie, eu vă doresc să faceți istorie!"
,,Speranța de viață sporește cu câte trei ani pentru fiecare an universitar"
Felicitându-i și mulțumindu-le pentru perseverență și pentru efortul depus, președintele Senatului universitar, doamna profesor univ. dr. Adriana Manolescu, le-a furnizat o ultimă știre, menită să-i bucure, alături de o urare din inimă. ,,Există statistici conform cărora, speranța de viață sporește cu câte trei ani pentru fiecare an universitar.
Vă doresc din toată inima să aveți o viață lungă, plină de realizări. Și cu fiecare succes în carieră să aveți un gând de recunoștință pentru universitatea care v-a format!
,,Respectați, iubiți, ajutați și fiți cei mai buni!"
Flatându-i și considerându-i ,,copiii de suflet ai Universității Agora", doamna prorector Gabriela Bologa le-a dat un ultim sfat și un îndemn: ,,Să vă doriți întotdeauna să fiți cei mai buni și să nu renunțați la nimic. Lupta ține de dumneavoastră, ține de iubire, ține de ajutor, ține de performanță, ține de respect. Respectați, iubiți, ajutați și fiți cei mai buni!"
,,Singura regulă după care trebuie să judecați este regula legii!"
I-am ascultat apoi pe decanii de ani. Doamna conf. univ. dr. Laura Popoviciu (decan de an la Drept) a ținut să pună punctul pe i și la cursul festiv, vorbindu-le juriștilor răspicat și imperativ, punând dreptatea în centru, ca valoare supremă! ,,Profesia de jurist este o profesie grea care trebuie asumată cu profundă responsabilitate pentru că în exercitarea ei veți lua decizii grele care pot influența viețile oamenilor, veți lua decizii care pot schimba viețile în destine. Profesia de jurist este incompatibilă cu subiectivismul, cu antipatiile sau simpatiile, care pot lăsa criminalii în libertate sau pot trimite oameni nevinovați după gratii. Trebuie să rămâneți integri! Singura regulă după care trebuie să judecați este regula legii. Veți fi oamenii legii. O profesie făcută cu plăcere nu este muncă, este bucurie, este împlinire, este satisfacție. Trebuie să iubiți dreptatea! Viața nu înseamnă a trăi. Viața înseamnă a ști pentru ce trăiești!"
,,Managerul are responsabilitatea de a prezenta viziunea echipei..."
La ora bucuriei și a bilanțului academic, doamna lector univ. dr. Gheorghina Bârlădeanu le-a reamintit studenților de la Științe Economice faptul că rolul universității este de a deschide mintea și nu de a o umple cu cunoștințe, apoi, la ultimul curs de management, a apelat la parabola cu umplerea paharului (cu pietre, pietricele, nisip și apă) pentru a concluziona: ,,Avem viziuni diferite asupra lucrurilor, iar munca în echipă presupune lărgirea orizonturilor și flexibilitate. Managerul are responsabilitatea de a prezenta viziunea echipei, specificând contribuțiile fiecăruia pentru atingerea scopului final".
,,Să conteze părerea voastră despre voi!"
Decanul de an de la Poliție locală, domnul lector univ. dr. Popa Liviu, le-a vorbit în pilde, maxime și cugetări, sfătuindu-i pentru ultima dată: ,,Să conteze părerea voastră despre voi!" Apoi, decanul de an a bătut monedă pe ,,o valoare care este adânc uitată: recunoștința - un dar ce crește pe măsură ce o dăruiești". Cum ne arătăm recunoștința? Prin fapte și prin cuvinte...
,,Suntem o universitate tânără și matură!"
Înainte să înmâneze plachetele șefilor de promoție de la Științe Economice (Matei Andor Călina de la Management și Sava Condrea Denisa Florina, de la Contabilitate și Informatică de gestiune), domnul decan Casian Butaci a dorit să sublinieze că la cei 18 ani, Universitatea Agora nu este numai o universitate tânără, ci și matură!
,,Sunteți speciali. Sunteți absolvenții din anul Centenar al Marii Uniri"
Decanul Facultății de Științe Juridice și Administrative, doamna profesor univ. dr. Ana-Elena Iancu, și-a început astfel discursul: ,,Dragi absolvenți, în anul Centenarului Marii Uniri, așa aș vrea să vă numiți absolvenții din anul Centenar al Marii Uniri.         
Sunteţi speciali. Trăiţi aceste momente în vibraţia istoriei poporului român care acum o sută de ani şi-a dorit şi a reuşit să înfăptuiască ceva măreţ, model pentru generaţiile viitoare şi de evocat mereu, în special în fiecare zi a acestui an când celebrăm Marea Unire (...)
Vă  rămâne temă pentru acasă: să argumentați mândria de a aparţine acestui popor, atât de încercat de-a lungul istoriei sale, dar şi atât de înzestrat de Dumnezeu cu daruri de care alte popoare au fost vitregite". La final, doamna decan a înmânat pachetele celor trei șefi de promoție ai facultății: Cornea Antonia Ioana (de la programul de studii Drept, media 9.89), Duma Răzvan Mihai și Graur Larisa Maria (de la programul Poliție locală, cu aceeași medie - 8.84).
În cuvântul lor, șefii de promoție au mulțumit în numele colegilor conducerii Universității Agora și cadrelor didactice, care au fost pentru ei o a doua familie, dar și părinților și colegilor. Antonia pune punctul pe i: ,,Să facem totul în virtutea binelui suprem", iar Răzvan, după ce a înmânat (cu umor și cu zâmbetul pe buzele tuturor) cheia succesului Ioanei Stănescu Mihale și Adelei Lascu, a avut și un cuvânt plin cu vorbe de duh, vorba lui Gheorghe: ,,Omul cât trăiește învață", Gheorghe, 38 de ani, clasa a V-a. ,,Să lăsăm locul prin care am trecut un loc mai bun!"
Momentul artistic dedicat absolvenților a fost susținut de Natalia Selegean, care a avut și calitatea de moderator al evenimentului, și Alexandra Broinaș, Natalia și Alexandra fiind absolvente Agora.
Dragi absolvenți, să aveți multă baftă în viață: succes în carieră și fericire!
Moise-Ovidiu Dan
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Cursul festiv al celei de-a 15-a promoții a Universității Agora.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 17 septembrie 2021